Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU TEMEL İNGİLİZCE BÖLÜMÜ ORTANTASYON PROGRAMI 18 EYLÜL 2017

2 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
t=111s

3 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

4 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
AKADEMİK YILI 230 Hazırlık Öğrencisi 1 Profesör 1 Yrd. Doç. 11 sınıf 18 Okutman

5 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Organizasyon Şeması-1

6 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU Organizasyon Şeması-1I

7 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNETİM
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü: Prof. Dr. Mustafa ÇİÇEKLER Temel İngilizce Bölüm Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Ferdane DENKCİ AKKAŞ Müdür Yardımcıları: Okt. Asiye BAŞTÜRK BEYDİLLİ

8

9 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU müdür yardımcıları
sorumlulukları Sınıf Listeleri Ders Programları Sınav Sonuçlarının Açıklanması Ödev ve Yüzdelik Takibi Yoklama Öğrenci Bilgi Sistemi Sınıf İçi Eksikler Teknik Durumlar

10 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İDARİ PERSONELİ
Yüksekokul Sekreteri: Şakir SELVİ Memur: Gülnur YÜKSELEROĞLU ULUSOY Serkan DEMİROĞLU Dilekçe Teslim ve Takibi

11 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU AKADEMİK PERSONEL
SN AD-SOYAD 1 YRD. DOÇ. DR. FERDANE DENKCİ AKKAŞ 2 AHMET OKKAN 3 ASİYE BAŞTÜRK BEYDİLLİ 4 AYNUR COŞANER 5 BURCU UZUNÖNER 6 CANAN KÖSE 7 EMİNE GÜLŞAH AKANDERE 8 GÖRKEM BEYDİLLİ 9 KIYMET TUĞBA İMAMOĞLU 10 MEHMET TAMER AKSUNGUR 11 MERAL HIRÇIN 12 NARİN YAZICI 13 ONUR ERTUNÇ SARİ 14 SENA EVREN 15 SERAY DÖNMEZ 16 SİMGE YELETAYŞİ 17 SİNEM AYDIN 18 ŞEYMA BAKICI 19 ZEYNEP YEDİKARDAŞ

12 Akademik Personel

13

14

15 HAZIRLIK PROGRAMI Çıkış Seviyesi ve Ders Saatleri
Başlangıç Düzeyi Çıkış Düzeyi Haftalık Ders Saati Toplam Ders Saati A Grubu Elementary (Beginner destekli) (A1) Upper-Intermediate (B2) 24 720 B Grubu Pre-Intermediate (Elementary destekli) (A2) 20 600

16

17 2017-2018 AKADEMİK YILINDA OKUTULACAK DERSLER
Dil Seviyesi Ders Adı Kodu Ders Saati A Grubu Main Course MC 16 Reading and Writing RW 8 B Grubu 12

18 2017-2018 AKADEMİK YILI çalışma takvimi
İngilizce Hazırlık Programı 1. periyot 7 hafta 2. periyot 8 hafta 3. periyot 4. periyot

19

20 Mid-term %50 Quiz %15 Portfolio %35 1. PERİYOT %15 2. PERİYOT %20

21 Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi
Dinleme (Listening) Okuma (Reading) Dil Kullanımı (Use of English) -Dil Bilgisi (Grammar) -Kelime (Vocabulary) Yazma (Writing) Konuşma (Speaking) Midterm (%50)

22 Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi
1. QUIZ: Dinleme (Listening) Okuma (Reading) 2. QUIZ Dil Kullanımı (Use of English) -Dil Bilgisi (Grammar) -Kelime (Vocabulary) **Quiz tarihleri öğrencilere önceden bildirilir. Quiz (%15)

23 Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi
Portfolio (%35)

24 Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi
Her periyot sonunda sınıflar öğrencilerin o periyotta aldıkları notlar göz önünde bulundurularak önceden belirlenen kriterler doğrultusunda yeniden belirlenir.

25 Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi
SINAV TÜRLERİ 1. Seviye Belirleme (Placement) 1. Midterm (Vize) (4 adet) 2. Quiz (8 adet) 1. Eylül İYS 2. Ocak İYS 3. Haziran İYS 4. Bütünleme 2. İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS- Proficiency) 3. Yıl İçi Sınavlar

26 Sınavların Yüzdelikleri ve Başarı puanları
Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi Sınavların Yüzdelikleri ve Başarı puanları 1. Seviye Belirleme (Placement): 80 ve üzeri alan İYS’ye girme hakkı kazanır. 2. İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS- Proficiency): 70 ve üzeri alan bölümüne geçme hakkı kazanır. 3. Dönem içi tarama sınavları (Yüzdelikler her periyot için geçerlidir) Midterm (Vize) (% 50) II. Quiz (% 15) -Yıl sonu not ortalaması 60 ve üzeri olan öğrenci İYS’ye girme hakkı kazanır. -Yıl sonu not ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenci Haziran İYS’ye girmeden doğrudan bölümüne başlar.

27 Sınav içerikleri Yabancı diller yüksekokulu
Ölçme ve değerlendirme sistemi Sınav içerikleri 1. Dinleme becerileri (Listening skills) (20 puan) 2. Okuma becerileri (Reading skills) 3. Yazma becerileri (Writing skills) 4. Konuşma becerileri (Speaking skills) 5. İngilizce dil kullanımı (Use of English) (Grammar + Vocabulary) !! Puanlar dönem içi sınavlarda değişiklik gösterebilir.

28 Sınavların Değerlendirilmesi
Yabancı diller yüksekokulu Ölçme ve değerlendirme sistemi Sınavların Değerlendirilmesi Writing bölümü: 2 farklı hoca Reading & Use of English & Listening bölümü: Yukarıdaki iş bölümü gereği her öğrencinin kağıdı 6 farklı hoca tarafından notlandırılmaktadır. Speaking bölümü:

29 Yabancı diller yüksekokulu ÖĞRENCİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Öğrenciler tüm kaynaklardan sorumludur. Sınava gelirken kimlik kartını getirmek zorunludur. Yüksekokul tarafından yapılan tüm duyuruları ve özellikle sınavlara ilişkin açıklama ve yönergeleri takip etmek ve belirtilen kurallara uymakla yükümlüdür.

30 Yabancı diller yüksekokulu ÖĞRENCİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Yapılacak sınavlarda belirtilen sürelerin dışında geç kalmanız durumunda ilgili sınava alınmazsınız. Örneğin, geç kalmanız durumunda Dinleme sınavına girmezsiniz. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak için yapılan duyuruları takip ediniz. Gerek duyulması halinde ek materyaller sunulabilir ve öğrenciler sunulan tüm materyallerden sorumludur.

31 Yabancı diller yüksekokulu ÖĞRENCİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU MADDE 11 – (1) Yabancı dil hazırlık programında derslere devam zorunludur. Öğrenciler, %85’den az olmamak üzere derslere devam etmekle yükümlüdürler.

32 Yabancı diller yüksekokulu ÖĞRENCİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
DERSLERE DEVAM ZORUNLULUĞU Derse giren öğretim elemanlarının öğrenciye izin vermeye yetkisi yoktur. Derse geç kalan öğrenci yok yazılır. Ders bitmeden sınıfı terk eden öğrenciler o dersin tamamında yok sayılırlar. Devamsızlığı toplam ders saatinin %15’ini aşan öğrenciler derse devam haklarını kaybederler ve kayıtlı oldukları programın sonundaki yeterlik sınavına giremezler. Bir sonraki sınav hakları ise saklıdır.

33 Yabancı diller yüksekokulu ÖĞRENCİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Sınavlarda kopya çekenler, kopya girişiminde bulunanlar veya kopyaya yardım edenler ile sınav kağıtlarının incelenmesi sırasında kopya yaptığı ya da kopya çekilmesine yardım ettiği belirlenen öğrenciler o sınavlardan sıfır almış sayılır ve haklarında 13/1/1985 tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre işlem yapılır.

34 Yabancı diller yüksekokulu SINIF TEMSİLCİSİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
Sınıf danışman hocası eşliğinde belirlenen öğrenci temsilcileri; sınıfındaki arkadaşlarının görüş ve önerilerini yönetime iletir, eğitim öğretimin geliştirilmesi ve aksaklıkların giderilmesi adına ilgili kişilere geri bildirim verir.

35 Yabancı diller yüksekokulu
WEB 2.0

36 Öğrenci-Öğretmen iletişimi için kurulmuş ücretsiz bir eğitim sitesidir. Bu sitede Paylaşım Quiz Anket Link paylaşımı vs. yapılabilir. KURAL: TÜRKÇE YASAK!

37

38

39 TWITTER

40 Self-Practice=B2=Günde 3 Saatten daha fazla çalışma
DERS ÇALIŞMAK İÇİN… Self-Practice=B2=Günde 3 Saatten daha fazla çalışma Kütüphane 23:00’a kadar açık (Göztepe Yerleşkesi) Bilgisayar Laboratuvarı (Orhanlı Yerleşkesi) Bireysel çalışma salonu (Self-study room - Orhanlı Yerleşkesi) İstanbul’da diğer kütüphaneler İstanbul’da etkinlikler

41 İstanbul medeniyet üniverSitesi Orhanlı Yerleşkesi
Derslikler (A Blok 1. kat ve B Blok 1. kat) Self-study Room (B Blok 2. kat) Bilgisayar Laboratuvarı (B Blok 2. kat) Kütüphane (B Blok 2. kat) Yemekhane Kantin Dinlenme ve Sosyal Etkinlik Alanları (Bahçe, 1. kat koridor, masa tenisi, bilardo, halı saha vb.) WC (A Blok 1. kat ve B Blok 1. kat)

42 İstanbul medeniyet üniversitesi YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU


"İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları