Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME."— Sunum transkripti:

1

2 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME

3 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
1. Placement Exam (Seviye Belirleme Sınavı) Kayıt yaptıran bütün öğrencilerin sınava girmesi zorunludur. Sınav sonucunda öğrenciler seviyelerine göre sınıflara yerleştirilecektir ve yine seviyelerine göre kitap temininde bulunacaklardır.

4 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
2. Quiz (Kısa Sınavlar) Her kurda ikişer tane olmak üzere yapılacak olan bu sınavlar bir ders saati sürecektir. Quizler kur ortalamasının %15’ine etki eder.

5 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
Midterm (Ara Sınavlar) Ara sınavlar her bir kurun 6. haftasında yapılacaktır. Ara sınavlar kur ortalamasının %30’una etki eder.

6 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
4. End of Module (Kur Sonu Sınavı) Kur sonu sınavları her kurun son haftasında yapılır. Kur sonu sınavları öğrencilerin bir üst kura geçip geçmeyeceklerini %40 oranında belirler. Kur sonu başarı notu 60 ve üzeri olan öğrenciler başarılı sayılarak takip eden kurda bir üst seviyeye geçerler.

7 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
5. Portfolios (Öğrenci Portfolyoları) Öğrencilere her kur için üçer adet writing ve speaking portfolyo ödevi verilir. Öğretim elemanlarımızca belirli kriterlere göre notlandırılan bu portfolyoların kur ortalamasına katkısı her iki portfolyo için toplam %10’dur.

8 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
6. Performans Notu Derse devam, katılım, materyal bulundurma, ödevleri zamanında yerine getirme performans notunu belirler. Performans notu en çok ders saatine sahip kur hocalarının puanlamaları sonucunda ortaya çıkar.

9 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
7. End of Year Exam (EYE) (Yılsonu Sınavı) Akademik yılın sonunda uygulanır. Öğrenciler İngilizce hazırlık programını başarıyla tamamlayabilmek için yılsonu sınavına girmek zorundadır. Bu sınava girebilmek için öğrencilerinin üç kur ortalamalarında elde ettikleri puanın 45 ve üzeri olması gerekmektedir. Bu şartı yerine getiremeyen öğrenciler sene sonu yeterlilik sınavına girme hakkını kaybederler ve başarısız sayılırlar.

10 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
8. End of Year Make-up Exam (Yılsonu Bütünleme Sınavı) Yılsonu genel sınavına katılmamış veya bu sınavda başarısız olmuş olan öğrenciler girebilirler. Akademik takvimde belirlenen yılsonu sınavından bir hafta sonra gerçekleştirilir.

11 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME
9. Mazeret Sınavı (Ara sınavlar için) Ara sınavlara katılamayan ve mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrenciler için ara sınavlara yönelik mazeret sınavı yapılabilir. Mazeret sınavı almak isteyen öğrencilerin, mazeretinin bitimini takip eden 5 iş günü içerisinde mazeretlerini gösterir belgeyi Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine teslim etmeleri gerekmektedir. Ancak, Üniversiteyi ve Türkiye’yi yurtdışında temsil eden öğrencilere, yarışmalar veya yarışmalara yönelik kamp sürelerinde, katılamadıkları yılsonu veya bütünleme sınavları için ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret hakkı verilebilir. Quizlerin, kur sonu sınavlarının, portfolyo ödevlerinin telafisi yoktur.

12 SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME

13 PERIOD I PERIOD II PERIOD III A1 Kur Ortalaması 75 (15) A2 Kur Ortalaması 70 (14) B1 Kur Ortalaması 65 (13) EYE: 60 (24) Sonuç: PASS (66) A2 Kur Ortalaması 55 (11) A2 Kur Ortalaması 70 (21) B1 Kur Ortalaması 60 (18) FAIL (54) A1 Kur Ortalaması 60 (12) A2 Kur Ortalaması 58 (11.6) EYE: 0 (Sınavı alamaz) FAIL

14


"SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME. SINAVLAR VE DEĞERLENDİRME." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları