San – Tez Projeleri Hakkında

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AR-GE ve YENİLİK DESTEK
Advertisements

Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
RELAX DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
Ar-Ge ve Yenilikçilik(İnovasyon)
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
TÜBİTAK Projeleri Tanıtım Toplantısı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
TÜBİTAK 1001 PROJELERİNİ HAZIRLAMANIN TAM ZAMANI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
Bakanlığımızca Yürütülen Ar-Ge ve Destek Programları
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ar-Ge Merkezi ve San Tez Destek Programları
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Koordinasyon Ofisi
Proje Ofisi Koordinatörü
TÜRK İ YE’DE TE Ş V İ K VE DESTEKLER PROJE YÖNET İ M MERKEZ İ.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
SANAYİ TEZLERİ PROJESİ
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
KOSGEB KOBİ DESTEK MODELİ.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
Yöntem, Proje Ekibi, Araştırma Olanakları, Yaygın Etki/Katma Değer
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
TÜBİTAK BİLİMSEL DESTEKLEME PROGRAMLARI
Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
KÜSİ Bursa İl Temsilcisi
Sunum transkripti:

San – Tez Projeleri Hakkında Rana Sanyal Bogazici University Department of Chemistry Center Life Sciences & Technologies rana.sanyal@boun.edu.tr

ve Teknoloji Bakanlığı Rana Sanyal 2011 2012 MC-IRG 2004 2011 Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2010 104T185 107T623 108T898 211T036 105S353 106S247 109T493 2008 2006 rana.sanyal@boun.edu.tr www.sanyalgroup.boun.edu.tr

San – Tez Nedir? Üniversite-Sanayi ve Kamu işbirliği ile AR-GE’ye dayalı teknoloji yoğun ürün ve üretim yöntemleri geliştiren, bilgi ve teknoloji pazarlayan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir ülke konumuna gelmemiz için önemli bir adımdır.

Programın Temel Hedefleri Üniversite Sanayi İşbirliğinin Kurumsallaştırılması Sanayimizin rekabet gücünün yükseltilmesi Akademik bilgilerin ticaretleştirilmesi Sanayide nitelikli eleman sayısının arttırılması (yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin desteklenmesi)

SAN-TEZ PLATPORMU

Proje Ortaklarının Katkısı Mali Destek (%75) Araştırma İnsan gücü Mali destek (%25)

Başvuru Yürütücü: Üniversite Başvuru Zamanı: Yılda iki dönem proje başvurusu Son başvuru tarihi: I. Dönem için 15 Mart II. Dönem için 15 Ağustos Değerlendirme: Panel sistemi (yürütücü hakemler karşısında sunum yapar)

Yürütme Proje imzalanması sırasında (Bakanlık-Firma-Üniversite-Proje Yürütücüsü arasında imzalanır) Fikri Haklar Belgeleri, Makina-Donanım Mülkiyeti belgeleri Üç ayda bir malı rapor (karşılığında bir sonraki dönem fonun firma tarafından üniversite banka hesabına yatması sonrasında Bakanlık tarafından yine Üniversite hesabına fon aktarılması) Altı aylık dönemlerde bilimsel rapor Her bilimsel raporda hakem ziyareti

Ödemeler Makina Techizat (projenin toplam %65’ini geçemez) Hizmet (projenin toplam %30’unu geçemez) Personel: (Toplam ücret limiti içerisine 4 yardımcı personel + 2 doktora öğrencisi girebiliyor) Proje Yürütücüsü Telif Ücreti: 800.-YTL/ay Yardımcı araştırmacı Telif Ücreti: 500.-YTL/ay Yardımcı Personel ücreti: 400- YTL/ay Tam zamanlı çalışan Yüksek Lisans Öğrencisi: 1.250.-YTL/ay Ücretli görevi bulunan Yüksek Lisans Öğrencisi: 400.-YTL/ay Tam zamanlı çalışan Doktora Öğrencisi: 1.500.-YTL./ay Ücretli görevi bulunan Doktora Öğrencisi: 500.-YTL/ay

YILLAR İTİBARIYLA SAN-TEZ ÖDENEK VE PROJE BİLGİLERİ

TEŞEKKÜRLER rana.sanyal@boun.edu.tr www.sanyalgroup.boun.edu.tr