Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü."— Sunum transkripti:

1 Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü

2 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı NEDİR?
Yükseköğretim sistemimizde ●Her alanda niteliğin arttırılması ve uluslararasılaşma amacıyla, ●Mevlana Değişim Programı kapsamında, ●Başkanlığımızca belirlenen alanlarda ülke sınırlaması olmaksızın ●Proje Tabanlı öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliğidir.

3 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı DİĞER PROJELERDEN FARKI?
Hareketlilik Projesidir. Diğer deyişle; Projeler için yalnızca öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliklerine maddi destek sağlanmaktadır.

4 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı AKTÖRLERİ
YURT İÇİ PROJE EKİBİ YURT DIŞI PROJE EKİBİ YURT DIŞI ÜNİVERSİTE YURT İÇİ YÖK

5 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı BAŞVURU ŞARTLARI? (1)
•Projeler için uygulanacak mevzuat (öğrenci-öğretim elemanı hareketlilik süreleri, yükümlülükler vb.) Mevlana Değişim Programı mevzuatıdır. •Projede mutlaka gelen/giden öğrenci olmalıdır. •Proje süresi en az 6 ay olmalıdır.

6 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı BAŞVURU ŞARTLARI? (2)
•Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilirler. •Proje yürütücülerinin en az “Doktora” derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

7 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
1 Proje Yürütücüsü YÖKSİS Başvurusu 2 Üniversite Tarafından Başvuruların YÖK’e İletilmesi Resmi Üstyazı 3 YÖK Başvuru Değerlendirme Süreci 4 Uygun Görülen Projelerin Üniversitelere Bildirilmesi 5 Uygun Görülen Projelere Kaynak Aktarımı Yapılması 6 Projenin Başlaması 7 Gelişme Raporu 8 Proje Tamamlama / Kapanış Raporu / İade

8 → Proje başlangıç-bitiş sürelerine dikkat!
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı PROJE SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKENLER → Proje başlangıç-bitiş sürelerine dikkat! → Proje revizelerinde zamanlama ve gerekçeye dikkat! → Proje revizelerinde resmi kanalla başvuruya dikkat! →Proje gelişme ve kapanış raporlarına dikkat! →Proje tamamlandığında varsa para iadelerine dikkat!

9

10

11

12

13

14 YILLARI PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELER ÖĞRENCİLER İÇİN
ve EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARI PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELER ÖĞRENCİLER İÇİN Bölgeler /Kıtalar Giden Öğrenci Aylık Burs Miktarı Gelen Öğrenci Aylık Burs Miktarı 2016/2017 2017/2018 Avrupa, Asya- Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika 1200 ₺ 925 ₺ 1275 ₺ 1000 ₺ Sahra Altı Afrika, Orta Asya 1100 ₺ 1175 ₺ Güney Kafkasya, Güney Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika 1075 ₺

15 2016-2017 ve 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILLARI
PROJE KAPSAMINDA YAPILAN ÖDEMELER ve eğitim öğretim yıllarında yürütülen projeler için yapılacak burs/yevmiye ödemelerinde ilgili projenin başlangıç dönemi esas alınır. (Örneğin,proje yılında kabul edilmiş ve hareketlilikler döneminde gerçekleşecekse, eğitim öğretim yılına ait ödeme kriterleri esas alınmalıdır.)

16 2017-2018 PROJE KAPSAMINDA ÖĞRETİM ELEMANLARINA YAPILAN ÖDEMELER
Giden Öğretim Üyeleri için Günlük Yevmiye minimum 125₺ (örneğin Türkiye Cumhuriyetler ), maximum 330₺ (örneğin İsviçre) Giden Öğretim Elemanı için Günlük Yevmiye minimum 63₺ (örneğin Türkiye Cumhuriyetler ), maximum 310₺ (örneğin İsviçre) Giden Öğretim Elemanları için Ulaşım Ücretleri 2250₺-4000₺ GELEN ÖĞRETİM ELEMANLARI Gelen Öğretim Üyeleri için Günlük Yevmiye 50 ₺ Gelen Elemanları için Günlük Yevmiye 40 ₺ Gelen Öğretim Elemanları için Ulaşım Ücretleri 2250₺-4000₺

17

18

19

20 TEŞEKKÜR EDERİZ. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ MEVLANA KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Tel: Tel: / E-posta:


"Proje Tabanlı Uluslararası Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı 10 Ocak 2018 Doç. Dr. Ülkü ÖZBEY Kurum Koordinatörü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları