Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EDEBİYAT ÇINARI PROJESİ
NESİLLER BULUŞUYOR PROJESİ
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
MÜZİKLİ TENEFFÜSLER PROJESİ
İçindekiler 1- Projenin Adı Projenin Tanımı Projenin Amacı Projenin Gerekçesi Projenin Uygulama Yeri 6- Projenin Hedef Kitlesi 7-
BİR TATLI TEBESSÜM PROJESİ
OKULUMA GÜVENLİ GİDİYORUM PROJESİ
GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C PİRAZİZ KAYMAKAMLIĞI PİRAZİZ GELECEĞİ HEDEFLİYOR PROJESİ ÇALIŞMA PLANI.
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
Hazırlayanlar; Mehmet KÖK Ümit YAMAN
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
STRES TEPKİLERİM Kazanım:*Stres durumlarında kullandığı tepkileri etkililiği açısından değerlendirir. 11. Sınıf 67 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
ÖFKENİN ETKİLERİ Kazanım: *Öfkenin yarattığı fiziksel, duygusal ve düşünsel etkileri açıklar. 9. Sınıf 31 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik özel bilgi.
Yürütmekte olduğumuz proje Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı- Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin.
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
KARARIM ETKİLİ Mİ? *Etkinlik işlenirken etkili karar vermede sorun yaşayan öğrencileriniz için okul rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni yoksa RAM.
OYNUYORUM, EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ
Sınav Rehberliği Konusunda
AYDIN ÇOCUK MAHKEMESİ İSMAİL ÇEKİN PEDAGOG
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
OKULLARDA BAŞARIYI ARTIRMA PROJESİ (OBAP)
YÜKSEKOVA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
Rehberlik Servisi Tanıtımı
ADASOKAĞI İLOKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
Bu derste, Sınıfta istenmeyen davranışların önlenmesi
EMİRDAĞ ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI VELİ TOPLANTISI
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Dünya Çocuk Bilim Derneği
Rehber Öğretmenlerimiz Elif BAŞ BULUT Mustafa ŞENDEN Hoş geldiniz
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
Duygularını ve düşüncelerini ifade eder.
PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
TEMEL KAVRAMLAR, TARİHÇE VE İLKELER
PROBLEM ÇÖZME BECERİSİ
Rıza Ertuğrul Eryılmaz Anadolu Lisesi Tanıtım Semineri
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI DOSYASI
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Sunum transkripti:

Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni T.C. ŞARKİKARAAĞAÇ ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ Rehberlik Servisi BOŞ ODA PROJESİ Hazırlayan; M. Doğan ERYILMAZ Okul Rehber Öğretmeni

1. PROJENİN ADI : Bireylerin hayat akışları içinde karşılaşmaları muhtemel sorunlarına yapıcı çözüm üretmeleri adına sorunları ile derinlemesine baş başa kalabildikleri bir ortam olarak düşünülen mekan sebebi ile projenin ismi “BOŞ ODA PROJESİ” olarak düşünülmüştür.

2. PROJENİN KONUSU : Sosyal bir varlık olan insan dünyaya geldiği günden hayatının sona ereceği güne kadar geçen süre içinde tekdüze bir duygusal yaşam sürmemektedir. Hayat denen serüvenli yolculukta bazen fırtınalı anlarda olabilmektedir. Ard arda yaşanan bazı olumsuzluklarda insanların hayatlarının sonuna kadar böyle bir akışın olacağı yönünde olumsuz düşüncelerin ortaya çıkmasını sağlayabilir. Toplumsal yaşamda zaman içinde oluşmuş bazı düşüncelerde bunu destekleyebilir. ( battı balık yangider. …… gibi ) Proje şuanda yaşanmakta olan ya da geçmişte yaşanmış ve bireyi etkileyen olumsuz olayların bireyin kendisi aracılığı ile yapıcı bir biçimde çözümlenmesini içermektedir.

3. PROJENİN GEREKÇESİ : Bireylerin yaşam süreçleri içinde karşılaştıkları durum ve sorunlara anlık tepki göstermesi ve anlık kararlar alması olumlu sonuçlara ulaşamamaları sonucunu doğurmaktadır. Bu durum yaşam kalitesinin düşmesine, çaresizlik duygularının yaşanmasına ve olumsuz bir benlik tasarımına yol açıyor olması.

4. SORUMLU BİRİM : Proje Okul Rehberlik Servisi tarafından hazırlanıp uygulanacaktır.

5. İŞBİRLİĞİ YAPILACAK BİRİMLER : Proje kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer okullardaki Rehberlik Servisleri ile işbirliği ve paylaşım içinde olunacaktır.

6. PROJEDEN BEKLENEN FAYDALAR: Boş Oda Projesi ile hayatında karar verme güçlüğü yaşayan, verdiği karlar sonrasında yaşam kalitesini düşüren, kendisine yeterince güven oluşturamayan, kendisini tanıma güçlüğü yaşayan, bireylerin ilgili olumsuzluklardan kurtularak daha anlamlı ve mutlu bir yaşam standardına kavuşmaları amaçlanmaktadır.

7. PROJENİN HEDEF KİTLESİ : Okulda uygulanan bir proje olduğu için projenin hedef kitlesi olarak öğrenciler görülse bile okul ile ilişki içindeki tüm bireyler öğretmenler, aileler, okulda çalışan diğer personel, servis şoförleri, öğrencilerin barındıkları pansiyon görevlileri hedef kitlesini oluşturmaktadır.

8. PROJE KAPASİTESİ VE UYGULANMASI : Boş Oda Projesi projenin uygulanış şeklinin belirlenmesi ve tanıtılması, boş oda olarak kullanılacak yerin belirlenmesi ve düzenlenmesi aşamalarının ardından uygulamaya geçilecektir.