Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
.com İletişimde Kökten Çözüm...
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
T.G.K. BUĞDAY UNU TEBLİĞİ VE T.G.K. EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ TEBLİĞİ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BÜLENT DURLANIK BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
DIŞ KAYNAKLI PROJELER Suat TÜREYEN Başar BAKIR Ümit TURHAN
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
ISLAHÇI HAKLARI BAŞVURUSU VE UYGULAMALARI
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
GIDA GÜVENLİĞİ TÜKETİCİ HATTI 2008 YILI FAALİYET RAPORU “GÜVENLİ GIDA SAĞLIKLI TÜRKİYE”
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
E.Ü.Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
En Yoksullar için Avrupa Yardım Planı (PEAD) Plan / 2010 sayılı yönetmelik (AB) Değiştirilmiş 11 Ekim 2012 tarihinde oylanan yönetmelik (AB) PEAD.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı İşbirliği Projeleri( Dizin )
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Lezzet, Sağlık ve Güven..
TÜRKİYEDE ÇİFTÇİNİN ÖRGÜTLENME DESENİ VE KOOPERATİF DIŞI ÖRGÜTLENME MODELLERİ Prof.Dr.Murat YERCAN.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Oksijenin Yurdu Fındık, Kivi ve Bal Diyarı BRİFİNG
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
IPARD II YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI DESTEKLERİ TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ IPARD YÖNETİM OTORİTESİ İstanbul 07 Nisan
FİNAL KONFERANSI Proje gerçekleştirilmesi neticelerinin sunulması Pomoriye, y. projesi AB tarafından CCI 2007CB16IPO008 nolu Bulgaristan ile.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Ürün akışının iç gözetimi
Sertifikasyona giden adımlar
Tarım sektörünün önemi
Sunum transkripti:

Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008 4 юли 2011 <Organik tarımı tanıtma yoluyla sınırötesi bölgede yaşam kalitesinin yükseltilmesi> projesi AB tarafından CCI 2007CB16IPO008 nolu Bulgaristan ile Türkiye arasında sınırötesi işbirliği İPA Programı çerçevesinde mali yardım alıyor. Organik tarımda iyi uygulamalar BİYOSELENA’nın tecrübesi Aheloy 25-27.11.2011 Nikolay Tihow, Petar Kirov BİYOSELENA OTV

Програма за ТГС България-Турция CCI No: 2007CB16IPO008 4 юли 2011

BİYOSELEA Organik Tarım Vakfı Ana faaliyetleri 1998 yılında krulmuş ve ülke içinde faaliyet gösterir Ana faaliyetleri Organik tarım danışmanlıkları Eğitim vermesi Kredi almasına yönelik iş planlarının geliştirilmesi Yayıncılık Tanıtım, lobi yapması, Bulgaristan piyasasını organik ürünlere yönelik geliştirmek

Organik tarım ile ilgili danışmanlıklar Çiftçiye organik tarım üzerinde danışmalar vermesi. Çiftlikleri sertifikasyon için hazırlama, geçiş dönemi planı hazırlaması. İşleme tesislerini sertifikasyon için hazırlama. Teftiş sırasında refakat etmesi. Önde gelen avrupa ülkelerinden know-haw transferi . Köy Bölgelerini Geliştirme Programı çerçevesinde projeleri hazırlama. Yeni organik gıdaları geliştirme ve bulgar piyasasında tanıtma.

Çiftlikleri tarım çevre ödemelerine yönelik hazırlama Tarım çevre ödemelerine aday olmakta çiftliklere yardım etme Ödeme ajansının yaptığı teftiş sırasında çiftçiye refakat etme Devlet kurumları ve hizmetleri ile düzenli irtibatta bulunması Cari belgelerin tutulmasında yardım etme Çiftlik üzerinde düzenli olarak gözetim ve düzeltici tedbirler alması

“Bioselena” bünyesindeki mesleki eğitim merkezi Tarım-çevre - Bulgaristan’ın tarım-çevre programı - Toprağı iyi tarım ve çevre durumunda bakma ve iyi tarım ve çevre koşulları için milli standartlar - İyi tarım uygulama kuralları - Çiftliğin muhasebesi - Tarım-çevre ödemeleri olan 214 nolu önleme katılanların önüne konulan şartlar ve evraklar

“Bioselena” bünyesindeki mesleki eğitim merkezi Organik tarım - Organik tarıma yönelik Bulgar ve Avrupa mevzuat - Organik ürünler üreticileri ve işleticilerinin sertifikasyonuna yönelik şartlar ve belgeler - Organik bitkicilik - Organik hayvancılık - Organik gıda ve içeceklerin işletilmesi

Ek eğitimleri Organik tarımın çeşitli sektörlerde 4 nolu yönetmelik uyarınca çiftlikte yapılan işlenme üzerinde Organik tarımda çoçuklar eğitimi – okul yaşındaki çoçukların organik tarım, sağlıklı yeme ve çevre koruma eğitimi (ilk kur). Eğitim Plovdiv üniversitesi alanında bulunan ve bu amaçla özel kurulan Slançeva gradina (Güneş bahçesi) adlı gösteri çiftliğinde verilir.

http://www.bioferma.org/bg/

Yayıncılık “BİOSELENA” ORGANİK TARIM VAKFI Organik tarımı öğrenen veya onunla uğraşan bilim adamları, öğrenciler, üniversitelilere yönelik ders kitabı ve organik üreticileri vazifesindeki çiftçilere yönelik bir kılavuz diye organik tarım özel edebiyatı yayınlıyoruz.

“BİOSELENA” ORGANİK TARIM VAKFI Bulgar piyasasını organik ürnler için geliştirme, tanıtım ve lobi yapması. - Organik tarım ve üretim sektöründe çalışan partner teşkilatlarıyla işbirliği - Organik ürünlerin tanıtımı ve reklamı, tüketicileri üreticilerle bir araya getirme - Bulgar piyasasını organik ürünlere yönelik geliştirme -ana ürünleri-süt, et, bal, основни – мляко, месо, пчелен мед, ufak meyveli /ahududu, çilek/ - “Bioselena” inisiyatifi üzerinde 2004 senesinde “Bioprodukt BG” adı altında organik ürünleri satmaya yönelik bir pazarlama teşkilatı kuruldu

Adreslerimiz 4300 Karlovo Ul. “Vasil Karaivanov” № 36 Tel. 0335 9 20 38 Faks: 0335 9 16 42 5300 Gabrovo Ul. „Elisaveta Popantonova”№ 2 Tel./faks: 066 80 52 27 1000, Sofia Pl. Makedonia № 1, parter, staya 1 Tel./faks: 02 9 17 06 45 www.bioselena.com

Partnerlerimiz Denetim ve sertifikasyon ajansı Plovdiv tarım üniversitesi Ekofarm derneği Nadir yerli cinsler derneği ”

Organik tarımla doğrudan ilgili kurum ve teşkilatların adresleri: Tarım ve gıda bakanlığı – yasal evraklar, Bulgarista’da çalışan denetim kurumlarının listeleri, kayıt altına alınmış üreticiler, işlemciler ve tüccarların listeleri http://www.mzh.gpvernment.bg/MZH/bg/ShortLinks/BiologichnoZemedelie.aspx

“Zemedelie” Devlet fonu – ödeme ajansı –Köy bölgelerini geliştirme programı çerçevesinde finansman ajansıhttp://dfz.bg Tarım danışmanlığı milli teşkilatı – devlet danışma teşkilatı www.naas.government.bg Bioprodukti Bulgar Derneği - 50 organik üreticileri yakın kapsayan sektör teşkilatı www.bgbio.org

Bulgaristan’da organik tohumlar ve dikim malzemesi sunan resmi veritaban www.organicXseeds.bg Organik tarıma ilişkin bulgar internet portalı www.bioferma.bg Organik ürünler tüketicilerine yönelik bilgilendiren internet portalı-teklif, kataloglar, mağazalar ww.bio.bg

AB Organik Tarım Komisyonu’nun resmi sitesi http://ec.europa.eu/agriculture/organic/homebg Organik tarım hareketleri uluslararası federasyonu – 160’dan fazla ülkeleri kapsayan teşkilatları birleştirir, organik tarım asgari standartları geliştirir www.ifoam.org

İsviçre’deki Frik’te bulunan Organik tarım bilim enstitüsü – “Bioselena” Vakfı’nı kurmuş olan organik tarımda önde gelen araştırma teşkilatı www.fibl.org Ortaklaşa tarım dernekleri uluslararası hareketi www.urgenci.net Ortaklaşa tarım derneği - “La goutte d’eau”, Fransa http://amap.delagouttedeau.fr

“Slançeva Gradina” adlı Gösteri çiftliği – organik tarım ve şifalı yemekte adapte programları üzerinde çoçukların eğitilmesi www.bioferma.org Plovdiv Tarım Üniversitesi-eğitim veren ana teşkilatı, organik tarım alanında üniversitelilere eğitim verir www.au-plovdiv.bg