MDV AMORTSİMAN HESAPLAMA ve MUHASEBELEŞTİRME İŞLEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Advertisements

Otel Satış Fiyatları.
Operasyon Firma ve Hizmet Tanımları. Operasyon firmalarını ve hizmet tanımlarını Card menüsünün altındaki Operation Companies List’i seçerek tanımlanmaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaz Dönemi Misafir Öğrenci Kayıt Kılavuzu.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Harcama Yönetim Sistemi (HYS)
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
BORDRO MODÜLÜ.
Taşınır Mal Yönetmeliği Modülü
MADDİ DURAN VARLIKLAR Emre ÖZÜBAL 2014 İSTANBUL.
Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi DEVİR İŞLEMLERİ
Şimdi bu Duran Varlıklardan üzerinde biraz duralım...
T.C. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Kesme Ekleme Sayfa Numaralandırma Bir sayfayı yan Çevirme
Döner Sermayeli İşletmeler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği
DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİ Alper BİLGİN. BAŞVURU MODÜLÜ DAVETLER ve RANDEVULAR GÖREV ve OLURLAR DIŞ İLİŞKİLER BİLGİ SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ RAPORLAR.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
Amortisman İle İlgili İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
MUHASEBE Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA
Yıl Sonu Taşınır Hesap Kapatma İşlemleri
ANKARA DEFTERDARLIĞI Muhasebe Denetmenliği
Tam Sayılarla Toplama Çıkarma.
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
Muhasebe Ödeme Girişi. Rezervasyon ön ödemelerini girmek için Account menüsünün altında Reservation Prepayment List tıklanır.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
Kullanıcı Tanımlama İşlemi yapılırken: 1- Eğer tanımlayacağımız kullanıcı birlik personeli ise birlik ekranında iken, hastane kullanıcısı ise hastane ekranına.
SGB.NET İLE SAY2000i RAPORLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
Bu hesap, banka kredi kartlarıyla yapılan tahsilat ve bunlara ilişkin olarak yapılan mahsup ve iade işlemlerinin izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, banka.
YERSİZ YAPILAN TAHSİLATLARA İLİŞKİN İADELER
HOŞ GELDİNİZ “SOSYAL TESİSLER MODÜLÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA”
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MALİYET MUHASEBESİ MALİYET YÖNTEMLERİ Prof.Dr. İbrahim Lazol 2012.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
MKYS KAREKODUNUN ZPL ‘YE ÇEVRİLEREK BASILMASI
Finansal Tablolar Analizi (muhasebe sistemi tekrarı)
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
DATASOFT MUHASEBE PROGRAMI
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I TÜRK İ YE KAMU HASTANELER İ KURUMU Döner Sermaye Bütçe ve Muhasebe İşlemleri Daire Başkanlığı.
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ.   Azalan Bakiyeler Yönteminde Amortisman oranı % kaçı geçemez? a.50 b.40 c.33 d.25 e.20 Soru 1:
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
25-MADDİ DURAN VARLIKLAR
ŞİRKET KAPANIŞ İŞLEMLERİ
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İÇİN ÖDEME EMRİ YAPMA
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Alınan çekler,verilen çekler hesabı,işleyişleri
Örnek.
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
MADDİ DURAN VARLIKLARIN DEĞERLEMESİ
www. mersis. gumrukticaret. gov
II. Duran Varlıklar ( ) Duran varlıklar: işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılmak amacıyla edinilmiş, ilke olarak bir yıl ve.
Sizce burada bir problem var mı ?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Maddi Duran Varlıklar ve Amortisman
Sunum transkripti:

MDV AMORTSİMAN HESAPLAMA ve MUHASEBELEŞTİRME İŞLEMİ MDV amortisman hesaplama işlemi MFYS üzerinde ‘MDV İşlemleri Menüsü’ altında yer alan ‘Amortisman Hesaplama Modülü’nden yapılır. Amortisman hesaplama işlemi 250 Arazi ve Arsalar grubu hariç tüm MDV gruplarına uygulanır. Amortisman hesaplama işlemi için öncelikle ‘MDV Dökümler Menüsü’nden, ‘MDV Sayım Cetveli Dökümü’ alınır. Ardından ‘Muhasebe Dökümler Menüsü’ üzerinden de ‘Mizan Dökümü’ alınır. Alınan bu iki dökümde aşağıdaki eşitlikler kontrol edilir: MDV Sayım Cetvel Dökümü’nde = Mizan İlgili MDV Hesabının Borç Bakiyesi yer alan MDV Son Bedeli   MDV Sayım Cetvel Dökümü’nde = Mizan İlgili MDV Amortisman Hesabının Birikmiş Amortisman Tutarı Alacak Bakiyesi Bu eşitlikler doğrulandıktan sonra ‘Amortisman Hesaplama ve Muhasebeleştirme İşlemi’ne geçilir. Aksi halde ‘Amortisman Hesaplama ve Muhasebeleştirme İşlemi’ne başlanamaz. ‘Amortisman Hesaplama ve Muhasebeleştirme İşlemi’ ise aşağıdaki gibi yapılır:

Örneğin 252.00 grubunun amortismanını hesaplayalım. MDV Sayım Cetveli yandaki kriterler girilerek sorgulanır. Örneğimizde 252.00 hesabı kontrol edelim. 252.00 Hesabın MDV Son Bedeli = 1.283.255,79 TL 252.00 Hesabın Birikmiş Amortisman Bedeli = 72.715,91 TL Bu şekilde tüm hesaplar için ‘MDV Son Bedeli’ ve ‘Birikmiş Amortisman Bedeli’ tespit edilir. Örneğin 252.00 grubunun amortismanını hesaplayalım. Bunun için aşağıdaki MDV Sayım Cetvelinden 252.00 hesabın MDV Son Bedeli ve Birikmiş Amortisman Bedeli tespit edilir. MDV Son Bedeli = 1.283.255,79 TL Birikmiş Amortisman Bedeli = 72.715,91 TL

Mizan Dökümünde de 250.00 Hesabın Borç Bakiyesi ile Bu Hesaba Bağlı Amortisman Hesabı Olan 257.20 Hesabın Alacak Bakiyesi Kontrol Edilir.   252.00 Hesabın Borç Bakiyesi = 1.283.255,79 TL

Şimdi de 257.20 Hesabın Alacak Baki,yesini Kontrol Edelim: 257.20 Hesabın Alacak Bakiyesi = 72.715,91 TL Görüldüğü gibi MDV Sayım Cetveli İle Mizan Rakamları Eşit. Artık Amortisman Hesaplama ve Muhasebeleştirme Yapılabilir.

Eğer yukarıdaki eşitlik sağlanmaz ise bu hata alınır.

Hesaplama yapabilmek için sadece MDV Grubu 250 hariç sırayla seçilir Hesaplama yapabilmek için sadece MDV Grubu 250 hariç sırayla seçilir. Her seçim sonrasında ‘HESAPLA’ tıklanır. Amortisman hesaplama yapılabilmesi için, hesaplama yapılacak MDV grubunda MDV kartı bulunması gerekir aksi halde yukarıdaki hata alınır.

Hesaplama yapılınca sistem bu uyarıyı verir Hesaplama yapılınca sistem bu uyarıyı verir. Artık son adım olan ‘Amortisman Muhasebeleştirme’ işlemi yapılabilir. Bu işlem için MDV İşlemleri Menüsü’nün altında yer alan ‘Amortisman Muhasebeleştirme Modülü’ kullanılır.

Ekrana girildiğinde ‘Grup No’ alanı sırayla her bir MDV Hesap Grubu için seçilerek ‘Muhasebe Oluştur’ tıklanır. İşlem sonucunda yukarıdaki uyarı alınır.