PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YASAL TEMELLER BİTLİS AR-GE BİRİMİ STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ.
Advertisements

PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
T.C. AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ. Her ilde Valilik bünyesinde “İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri”, 04/03/2010 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak.
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
GENEL OLARAK İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜKLERİ
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
mue PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum : Can Aydın
BRİFİNG DOSYASI AĞUSTOS 2012
PLN4446 MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
İMAR , PLANLAMA ve KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ACİL DURUM VE EYLEM PLANI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Bahtiyar ÇETİN Endüstri Mühendisi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
STRATEJİK YÖNETİM Aracı Olarak STRATEJİK PLANLAMA.
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
STRATEJİK PLANLAMA Dr. Yüksel VARDAR Antalya, Haziran 2014
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ TAHSİS DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Doç. Dr. Eyüp DEBİK ÇED ve ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ ( Tarih ve Sayı: 28784)
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Konu : Kurullar – Kuruluşlar – Komisyonlar
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ, İNSAN KAYNAKLARI ve DESTEK HİZMETLERİNDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 1.
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İmar ve Planlama Şube Müdürlüğü
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
SAĞLIK BAKANLIĞININ GÖRVLERİ VE SAĞLIK HİZMETİ VEREN KURUMLAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
12. Hafta Ders İçeriğinin Başlıkları
Sunum transkripti:

PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı Konu : ’Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ ve ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü’ İçerik : A.Çevre ve orman İl Müdürlüğü -kuruluşu ve başlıca görevleri -idari yapılanması A.1.çed şube müdürlüğü -amaç ve görevleri -personel dağılımı B.Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü -KUDEB

Yaralanılan Kaynaklar : www.izmirçevre.gov.tr www.izmir.bel.tr Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şb. Müd. Önder Batkan Çevre ve Orman İl müd. ;Ş.plancısı Fuat Keskin

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü: Kuruluşu : İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 08.05.2003 tarih ve 25102 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilât Ve Görevleri Hakkında Kanun çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Taşra teşkilatı; "İl Müdürlükleri" ile "Doğrudan Merkeze Bağlı Müdürlükler"den meydana gelmektedir. Başlıca Görevleri : -Çevrenin korunması, kirliliğinin önlenmesi ve iyileştirilmesi için prensip ve politikalar tespit etmek, programlar hazırlamak; bu çerçevede, araştırmalar ve projeler yapmak, yaptırmak, bunların uygulama esaslarını tespit etmek, uygulanmasını sağlayacak tedbirleri almak.

Başlıca Görevleri : -Çevre konusunda görev verilmiş olan özel kuruluşlar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak; bu konuda faaliyette bulunan gönüllü kuruluşları yönlendirmek, desteklemek ve bakanlıklar arası işbirliği esaslarını yönetmelikle belirlemek. -Sürdürülebilir kalkınma ilkesi çerçevesinde, çevreye olumsuz etki yapabilecek her türlü plân, program ve projenin, fayda ve maliyetleriyle çevresel olguların ortak bir çerçeve içinde değerlendirilmesini gerçekleştirecek çevresel etki değerlendirmesi ve stratejik çevresel değerlendirme çalışmasının yapılmasını sağlamak, bu çalışmaları denetlemek ve izlemek.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü İdari Yapısı

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Şube Müdürlüğü Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir. Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesidir. ÇED'in amacı; Ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. ÇED’in temel görevi, projelerle ve gelişmelerle ilgili karar vericilerin daha bütünsel, yani karara etkiyecek birden fazla faktörü göz önüne alır bir şekilde daha sağlıklı karar vermelerini sağlamak için, onlara projelerden kaynaklanabilecek çevresel etkileri net bir şekilde göstermektir.

ÇED, projelerle ilgili bütün ilgili tarafların bir araya geldiği ve görüş, kaygı ve önerilerini ortaya koyabildikleri demokratik ve şeffaf bir süreçtir. İlgili taraflar bu süreç içerisinde ortaya koydukları teknik bilgi ve görüşlerle projenin en optimal şekilde gelişimine katkı sağlarlar. ÇED Personel Dağılımı: Şehir Plancısı , Bİyolog , Çevre Mühendisi , Jeoloji Mühendisi , Peyzaj Mimarı , İnşaat Mühendisi ,

Plancının görevi : ÇED yönetmeliği ve görevleri çerçevesinde ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bağlantı ve organizasyonları düzenlemektir. Çevre düzeni Planı hazırlama ve onaylama yetkisi Çevre ve Orman Bakanlığına aittir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Şube müdürlüğü Kuruluşu : 02.01.2002 tarihinde , İmar İşleri Daire Başkanlığı’ na bağlı olarak kurulmuştur. Görevleri : - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mücavir Alan sınırları içindeki tarihsel,kültürel ve doğal mirasın ortaya çıkartılması,yaşatılması,işlevlendirilmesi,canlandırılması ve geleceğe taşınması yönünde çalışmalar yürütür. - İgili kamu kurum veya kuruluşları ile kullanıcılar arasında koordinasyonu sağlayıp,tarihsel,tarihsel,kültürel ve doğal mirasın korunması,yenilenmesi,yaşatılması ve geleceğe aktarılması çalışmalarını gerçekleştirir.

- Koruma planlaması,kentsel tasarım ve çevre düzenleme projeleri gibi alan veya doku ; rölöve,restitüsyon,restorasyon gibi yapı ölçeğindeki çalışmaları ; bünyesinde,yarışma veya hizmet satın alımı yöntemiyle elde eder,uygulamaya yönelik onaylarının Belediye veya ilgili kurum ve kuruluşlardan alınmasını sağlar,uygulama modelleri geliştirir,uygulamalarını ve yaşatılmalarını izler. - İlçe Belediyeleri ve Koruma Kurulları ile koordinasyon içinde tarihi,kentsel,arkeolojik ve doğal sit alanlarını belirler kentsel ölçekte tüm sit alanlarının koruma ve kullanma kararlarını geliştirir,koruma planları arasındaki bütünlüğü sağlar,halkın koruma konusundaki duyarlılığını arttırmaya yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapar,uygulamaların yaşatılması için modeller geliştirir.

Personel dağılımı : 5226 sayılı Kültür ve Tabiat varlıklarınıKoruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasıhakkındaki kanunun 4. maddesi gereği Müdürlük bünyesine Koruma,Uygulama ve Denetleme Bürosu (KUDEB) kurulacaktır. Şehir Plancısı (Müdür ) Şehir Plancısı Mimar (5) Restoratör Daktilo Sekreter

KUDEB Uzman Personel Listesi Şehir Plancısı (2) Restorasyon Uzmanı Y.Mimar (2) Mimar (3) Arkeolog (2) Sanat Tarihi Uzmanı (2) İnşaat Mühendisi (1) Restoratör (2) KUDEB’in başlıca görevi Kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerininkorunmasına yönelik program hazırlamak,bu amaçla yapılacak uygulamalara ilişkin işlemleri yürütmek. Şehir planlama meslek alanından gelen uzmanın korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik planlama çalışmalarında görev almış olması tercih edilir.