İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

İSGÜM İZMİR BÖLGE LABORATUARI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
GÜVENLİK KÜLTÜRÜ SEMİNERLERİ
Sorular ve Cevaplar.
İŞÇİ VE İŞVEREN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İş Teftiş Kurulu Başkanlığı TUZLA ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE BULUNAN İŞYERLERİNDE RİSK ESASLI PROGRAMLI TEFTİŞ.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
6331 SAYILI İSG KANUNU TEFTİŞE HAZIRLIK
Avrupa'da iş güvenliği ve sağlığı Lizbon Anlaşmasındaki sosyal güvenlik bölümü Çerçeve direktif Sair direktifler Sosyal diyalogun rolü İş güvenliği ve.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
ERK İSG-İK DANIŞMANLIK EROL KAMALAK İSG UZMANI TELEFON: – WEB ADRESİ: E-MAİL ADRESİ:
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
(A) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI EMEKLİ BAŞ İŞ MÜFETTİŞİ
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
TEST – 1.
İş sağlığı ve güvenliği; işyerlerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli bütün faaliyetleri kapsayan bir konu olup, işveren.
İŞYERİ ORTAM ÖLÇÜMLERİ
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı :
İSG – 503 İŞ GÜVENLİĞİ VE MEVZUATLAR HAZIRLAYANLAR: AHMET DURAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
İSG POLİTİKASI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜNDE SOSYAL DİYALOĞUN ROLÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
1 2 3 GÜVENLİK İÇİN ÖNCELİKLE RİSKİ YOK EDİLMELİDİR. RİSKİ YOK EDEMIYORSANIZ KORUNUN KKD; SİZİ KAZALARDAN KORUMAZ, SADECE KAZANIN ŞİDDETİNİ AZALTIR.
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler 19 Ekim 2012 TÜRKİYE KİMYA SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Turkish Chemicals Manufacturers Association Mustafa Bağan Genel Sekreter.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
GENEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MEVZUATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE GENEL BAKIŞ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
SAĞLIKTA KALİTE VE AKREDİTASYON DERSİ NİŞANTAŞI SMYO 2016
OKULLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
MEVZUATTA RİSK ANALİZİ 1.  25 Kasım 2009 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı :  TEBLİĞ  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:  İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE.
1 İŞYERİ SAĞLIK KAYITLARI. 2 İş Sağlığı Göstergeleri n n Gösterge, değişimi ölçmeye yardım eden değişkendir. n n Olguların zamana ve mekana bağlı olarak.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ KATILIM BELGESİ
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
R.Gazete No R.G. Tarihi: İşyeri hekimi: İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği.
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ MEVZUATI
MESLEK HASTALIKLARI Hazırlayan:Erkan Günkaya Okul No: Meslek:Makine Mühendisi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
Sunum transkripti:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Mahmut ÇANDIR Fizik Yüksek Mühendisi Baş İş Müfettişi Tlf. İş : 0 - 312 - 296 67 72 GSM : 0 - 505 - 517 17 66 e-mail : mahmutcandir@hotmail.com

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İşyerlerinde işin yürütümü sırasında doğan olumsuz koşullardan öncelikle çalışanları korumak bunun yanı sıra işletmenin ve üretimin güvenliğini sağlamak ve iş verimini artırmak için yapılan çalışmaların tümünü kapsamaktadır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

YENİ İŞ KANUNU 4857 sayılı İş Kanunu KT : 22 Mayıs 2003 RG: 10 Haziran 2003/25134

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği (4 adet tebliğ) 4857 sayılı İş Kanunu gereği toplam 33 adet İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği (4 adet tebliğ) Resmi Gazetede yayımlanmıştır. “ Ulusal Program”da yer alan 28 adet AB İSG Direktifi 21 adet İSG Yönetmeliği olarak uyumlaştırılmıştır.

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER (1) İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Titreşim Yönetmeliği Gürültü Yönetmeliği Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliği Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER (2) Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Çalışanların Korunması Hakkında Yönetmelik Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER (3) Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER (4) Geçici veya Sınırlı Süreli İşlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi Hakkında Yönetmelik Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik Balıkçı Gemilerinde Çalışanların Asgari Güvenlik ve Sağlık İhtiyaçları Hakkında Yönetmelik www. csgb.gov.tr

EĞİTİMLER İş Hekimleri İş Güvenliği Uzmanları İşyeri Hemşireleri / Sağlık Memurları

2004 Yılı SSK İstatistikleri 83830 iş kazası, 384 meslek hastalığı 843 ölüm 2.031.238 iş günü kaybedilmiştir

Türkiye’de her gün; 200 iş kazası olmaktadır. 3 işçi, iş kazası sonucu hayatını kaybetmektedir. 7 kişi, iş kazası sonucu iş göremez hale gelmektedir.

İŞ KAZALARI ve MESLEK HASTALIKLARI ÇALIŞANLARIN KADERİ DEĞİLDİR

İŞ KAZALARI ve MESLEK HASTALIKLARI ÖNLENEBİLİR OLAYLARDIR

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE İSG İLE İLGİLİ OLARAK İşyerleri mevzuata uygun kurulmalı İşyerlerinde gerekli iyileşme sağlanmalı İşyerlerinde hizmet verecek kişi ve kuruluşların çalışması sağlanmalı Eğitim çalışmaları yapılmalı Ortak sağlık ve güvenlik birimleri kurulmalı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ