Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta mahremiyeti.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASTA HAKLARI Temel Kavramlar ve Temel Yanılgılar Uzm. Dr. Gülsüm GÜRSOY İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü.
Advertisements

Hasta – Doktor İlişkileri ve Sorumluluklar
Zinde İSG Etiği DRUZ.
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
HASTA HAKLARI.
HASTA HAKLARI.
HASTA HAKLARI.
EN TEMEL HASTA HAKKI “hekim seçme hakkı”
HASTA HAKLARI MUSTAFA ÇALIŞKAN.
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
 Hastane Yönetimi.  İzdihamın önlenmesi ve sağlık personelinin emniyeti için gerekli güvenlik tedbirleri alınır,  Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
HASTA BİLGİ GÜVENLİĞİ NURAY TALİ.
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
Hasta Hakları Nelerdir?
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
Hasta Hakları.
SALDIRI VE TACİZ DURUMUNDA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
4. HASTA HAKLARI.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
ANKARA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
MAHREMİYET VE TIBBİ GİZLİLİK
GRUP H LLEDERİZ Prof. Dr. SİBEL GÜNDEŞ & M.Fatih ÖZSARAY (başkan)
23. Klinik bilgi sistemleri
“EVLİLİK ÖNCESİ TESTLER”DE DANIŞMAN HEKİMLİK
MEB – ÇİM İŞBİRLİĞİ SAMSUN ÇOCUK İZLEM MERKEZİ.
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
HASTA HAKLARI ;.
Bilgisayarın kullanılmasını sağlayan her türlü program yazılım olarak adlandırılır. YAZILIM Başlıca iki yazılım çeşidi vardır. Bu yazılımlar, sistem yazılımı.
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
Sağlık Hizmetlerinin Sınıflandırılması Ve yaralanma Yolları
Kamu Hastaneleri Birliği
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Klİnİk öğretİmde etİk.
Yrd Doç Dr Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
Tıpta Örselenebilir Gruplar Hekim Tutumu
H a s t a H a k l a r ı Y o l c u l u ğ u D r. H ü s e y i n Ç e t i n a l p İ z m i r İ l S a ğ l ı k M ü d ü r l ü ğ ü H a s t a H a k l a r ı İ l K.
~HASTA HAKLARI~.
KAMU HUKUKUNDA ÇOCUK HAKLARI ÇOCUĞUN ANAYASAL TEMEL HAKLARI
İNSAN HAKLARININ TARİHSEL SÜRECİ Prof. Dr. Ayten DEMİR
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Bana “Özel”, Başkalarına “Gizli”
Hastaneler ve Bina Yönetimi
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
ÇOCUK YOĞUN BAKIMIN YAPILANDIRILMASI
HASTA HAKLARI.
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
Birimdeki/Merkezdeki İş Akış Süreci ve Görev Tanımları
1. Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması 2. Hastanın rızasının alınması 3. İletişim güvenliğinin sağlanması 4. İlaç güvenliğinin sağlanması.
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
HASTA HAKLARI H GAMZE DEMİRTEPE EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Dijital Sağlık Platformu
MUHAMMET EMİN PİŞKİN. HASTA HAKLARI NEDİR? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şubesi.
İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır. Hak kavramı evrensel bir kavramdır. Kısaca hak; ‘hukuk.
Sunum transkripti:

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta mahremiyeti

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hastanelerde muayene, tetkik, girişimsel işlem için başvuran veya yatan hastalarımızın sağlık hizmeti sunumu sırasında fiziksel, psikolojik, bilişsel ve sosyal mahremiyetinin korunmasını sağlamaktır. AMAÇ

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Mahremiyet, insan vücudundan bakılması, dokunulması ve hakkında konuşulması yasak olan bölgeleriyle ilgili dokunulmazlık halidir. Türkçemizde mahremiyet kelimesi bu anlamda kullanılmakla birlikte, Başkaları tarafından kişinin beden, his, düşünce ya da kendisi veya ilişkilerine ait bilgilerine erişmenin sınırlanması anlamına gelmektedir.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta Mahremiyeti; Kişinin bakım ve tedavi amacıyla ya da başka bir sebeble açıklamak zorunda olduğu ancak toplumdaki Tüm bireylerin bilgisinden saklamak istediği yaşam alanı olarak tanımlanmaktadır.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Genel kurallar; Hastanın, sosyokültürel özellikleri nedeniyle gündeme getirdiği mahremiyete ilişkin farklı algı ve beklentileri dikkate alınmalıdır. Her türlü sağlık hizmeti sırasında, ilgili sağlık çalışanı ve hasta yakını (hastanın onayı dâhilinde) dışındaki kişilerin ortamda bulunması engellenmelidir. Sağlık çalışanları arasındaki tıbbi bilgi akışı sırasında hasta mahremiyetine özen gösterilmelidir.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Fiziksel mahremiyetin korunması; Hasta muayenesi paravan veya perde arkasında, üçüncü kişilerin görmesi engellenerek yapılır. Hastanın izin verdiği kişiler ve hekimin bulunmasında yarar gördüğü yakınları kalabilir. Polikliniklerde, uygulama alanlarında, hasta odalarında kontrolsüz girişlerin önlenmesi gereken durumlarda kapının dışarıdan açılması engellenir.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Tıbbi mahremiyetin korunması  Hastanın bedeni üzerinden yapılan tüm uygulamalarda (ameliyat, girişim, görüntüleme gb.) özel mahremiyet bölgesinin açılmasını gerektiren durumlarda hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.  Tıbben bölgenin hazırlanması gereken durumlarda, olması gereken görevliler dışındakiler bu ortamda bulunmamalıdırlar.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Kayıtsız bilgi mahremiyeti  Hastanın bize vermiş olduğu tıbbi öykü ve diğer konuşmaların hasta ve hekimin izini olmayan üçüncü kişiler tarafından duyulması engellenir.  Hastanın tıbbi bilgileri ve öyküleri başka ilgililere aktarılması durumlarında gizlilik ilkesi korunarak gerekli özen gösterilir.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Kayıtsız bilgi mahremiyeti Tüm sağlık çalışanları hastaların özel olan (ilgili görevliler arasında olan bilgilendirme, hastanın anlatması, yakını ile paylaşım gibi) tesadüfen veya görevleri sırasında şahit oldukları bilgilerin orada kalmasına özen göstermek ve diğer ortamlara taşımamak (başka kurumlar, diğer kişiler, ortamlar) bakımından sorumludurlar.

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta kayıtları ve dosyalarına ilgili görevliler dışında ulaşımın engellenmesi için tüm çalışanlar tarafından gerekli önlemler alınır. Hasta dosyasını (basılı, yazılı) hasta görmek isterse, hekimin izni ile bir görevli refakatinde ve yerinde görmesine izin verilebilir. Kayıtlı bilgi mahremiyetinin korunması

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Elektronik ortamda yapılan kayıtlarda hastanın bilgilerini genel bilgilendirme ekranlarında görülmesini istememesi durumunda, bilgilerinin görülmesi kişinin belirlediği rumuz yada hastanenin belirlediği politikaya uygun olarak yapılır. Otomasyon sisteminde kayıt yapma ve bilgilere ulaşma durumları kullanıcılara tanımlanmış yetki ve şifre uygulaması ile belirlenmiştir. Kayıtlı bilgi mahremiyetinin korunması

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi. Herkesin gizliliğe uygun olan bir ortamda her türlü sağlık hizmetini almaya hakkı vardır

Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ