Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
AİLE HEKİMLİĞİ

2 AİLE HEKİMİ Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerini verir.
Birinci basamak Teşhis, Tedavi, Rehabilitasyon (iyilik halini arttırma), Danışmanlık hizmetlerini verir. Belirli aralıklarla sağlık muayenesi yapar. Gebe, bebek, çocuk izlemlerini yapar. Kanser, kronik hastalıklara (tansiyon, şeker, astım, bronşit vb ) yönelik taramalar yapar.

3

4 AİLE SAĞLIĞI ELEMANI Aile Hekimi ile birlikte ekip anlayışı içinde
Kişiye yönelik Koruyucu, Tedavi ve Rehabilite edici (iyilik halini arttırma) sağlık hizmetlerini sunar. Ana çocuk sağlığı ve üreme sağlığı hizmetlerini verir.

5 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ Bir aile hekimi ile en az bir aile sağlığı elemanından oluşan yapıya “AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ” denir.

6 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ Bir veya birden fazla aile hekimi ile aile sağlığı elemanlarınca aile hekimliği hizmetinin verildiği sağlık kuruluşuna “AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ” denir.

7 AİLE HEKİMİM KİM ?

8

9 BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETLERİ
Sağlığın teşviki, Koruyucu sağlık hizmetleri ile İlk kademedeki teşhis, tedavi ve rehabilitasyon (iyilik halini arttırma) hizmetlerinin bir arada verildiği, Bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, Etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunumudur.

10

11

12 LABORATUVAR HİZMETLERİ
Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak hastalara gereken laboratuvar tetkikleri için numune (kan, idrar, vb) alınır ve tetkikleri yapılır.

13 Sağlık kontrollerinizde aile hekiminiz tarafından istenen tahlilleri aile sağlığı merkezinde kan vererek yaptırabilirsiniz. Kayıtlı olduğunuz aile sağlığı merkezinde tahlillerinizi ücret ödemeden yaptırabilirsiniz.

14 KANSER TARAMA HİZMETLERİ
Erken teşhis edilebilen kanser türleri için ücretsiz tarama yaptırabilirsiniz! Rahim ağzı kanseri taraması için yaş aralığındaki kadınlar, Meme kanseri taraması için yaş aralığındaki kadınlar, Kalın bağırsak kanseri taraması için yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin aile hekimliği birimine başvurması gerekmektedir.

15

16

17 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
Çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere evinde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir. Yatağa bağımlı yakınlarınızın sağlık hizmetleri için aile hekimliği biriminize başvurabilirsiniz.

18

19 KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
ANNE ADAYLARI Gebelik süresince belirli aralıklarla en az 4 kere aile hekimine gitmeli.

20 SAĞLIKLI GÜLÜCÜKLER İÇİN
DÜZENLİ KONTROL

21 KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
AYLIK BEBEKLER Aile hekimi/aile sağlığı elemanının belirlediği tarihlerde düzenli olarak aile hekimine gitmeli.

22 KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
1 - 3 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR Aile hekimi/aile sağlığı elemanının belirlediği tarihlerde ve 6 ayda en az bir defa aile hekimine gitmeli.

23 KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
4 - 6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR Aile hekimi/aile sağlığı elemanının belirlediği tarihlerde ve yılda en az bir defa aile hekimine gitmeli.

24 HEMEN AİLE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ.
SAĞLIĞINIZ MI BOZULDU ? HEMEN AİLE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ.

25 SAĞLIKLI OLSANIZ DA YILDA EN AZ BİR KERE AİLE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ.

26 ALO 182 http://www.mhrs.gov.tr
Aile Sağlığı Merkezine istediğiniz zaman randevusuz olarak başvurabileceğiniz gibi ALO 182 aracılığıyla randevu alarak da hizmet alabilirsiniz.

27 TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER TEKİRDAĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ


"T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları