Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hasta Hakları Nelerdir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hasta Hakları Nelerdir?"— Sunum transkripti:

1 Hasta Hakları Nelerdir?
* Güvenli bir ortamda hizmet alımı  *Dini vecibeleri yerine getirebilme   *İnsani değerlere saygı gösterilmesi, saygınlık görme ve rahatlık  *Ziyaret ve refakatçi bulundurma  *Müracaat, şikayet ve dava hakkı * Hizmetten genel olarak faydalanma    *Bilgilendirme ve bilgi isteme *Sağlık kuruluşunu  ve personelini, seçme ve değiştirme   *Mahremiyet  *Tedaviyi reddetme, durdurma ve rıza alınması 

2 Hasta Sorumlulukları Nelerdir?
* Kişi her zaman kendi sağlığına dikkat etmeli, sağlıklı bir yaşam için verilen tavsiyelere uymalıdır. * Kişi; sağlık, sosyal güvenlik ve kişisel bilgilerindeki değişiklikleri zamanında kurumuna bildirmelidir. * Hasta; yakınmalarını, geçirdiği hastalıklarını, kullandığı ilaçları ve tüm sağlığıyla ilgili bilgileri eksiksiz, tam olarak sağlık çalışanına bildirmelidir. * Hasta; başvurduğu sağlık kuruluşunun kural ve uygulamalarına uymalıdır.

3 Tüm hasta ve yakınları !!! Randevu sistemine uymalı
Ziyaret ve temizlik kurallarına uymalı Hastane malzeme ve eşyalarına zarar vermemeli

4 Kurumun tüm çalışanlarına ve diğer hastaların haklarına saygı göstermeli

5 Hastanemizde Poliklinik hizmetleri randevu sistemi ile çalışmaktadır.
Lütfen muayene için MHRS den randevu alınız.

6 Hastanemizde; hekim seçme hakkınızı istediğiniz hekime randevu alarak kullanabilirsiniz.

7 Sağlık Hizmetlerinde öncelik sırası ; poliklinik hizmetlerinden randevu alan hastalar arasında genel hizmetin aksamasına meydan vermeyecek şekilde ; Çocuklar, Yaşlılar, Özürlüler, Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile Malül ve Gazilerdir. Öncelikli hasta grubu polikliniklerin yanı sıra röntgen, laboratuvar, SFT, EKG gibi hizmetlerde de işleyişi bozmayacak şekilde önceliklidir.


"Hasta Hakları Nelerdir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları