BURS BİRİMİ (Ünİversİte)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Nevşehİr Ünİversİtesİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Eğitim İhtiyaç Analizinin Kilit Bulguları & Sonuçları Simon Forrester 26 Haziran 2013.
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
KAMAG Kamu Araştırmaları Destek Grubu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2006 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2006.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
T.C. Yükseköğretim Kurulu Prof. Dr. Hasan MANDAL Bologna Uzmanı BOLOGNA SÜRECİ 2014 ve SONRASI DÖNEMİ (YAYILIM, UYGULAMA, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, TANINMA) 22.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
132 yıllık Çınar İstanbul Ticaret Odası’nın Desteğiyle Büyüyen Selvi ‘’İstanbul Ticaret Üniversitesi’’
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
Ulusal Yeterlilik Ulusal yeterlilik; yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan değerlendirmelerle tespit edilen ve MYK (Mesleki Yeterlilik.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
ULUSAL MESLEK STANDARDI Ulusal Meslek Standardı (UMS) bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz EEM Erasmus Koordinatörü.
MEZUNLAR TOPLULUĞU BİRİMİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

BURS BİRİMİ (Ünİversİte)

Strateji 6 Hedef 1 Üniversite burs birimi her yıl ağustos ayı sonuna kadar o yıl verilecek bursların tutarını ve eğer varsa o yıl içinde öncelikli burs verilmesi istenen disiplinleri ve burs verme kriterlerindeki değişiklikleri GMYK onayından sonra şubelere duyuracak.

Strateji 6 Hedef 2 Üniversite Burslarını Ortak Bir Zeminde Buluşturmak Burs Tutarı 150-200 Burs Süresi 10 Ay

Strateji 6 Kasım 2015 Kuş grupları Toplantısından Aldığımız Sonuçlar: Burs Tutarı 28 şube 150 TL 33 şube 200 TL 9 şube 150-200 TL arası 4 şube: 150-100 TL arası 1 şube sponsorların belirlediği kadar (100-200 TL arası) (Öğrencinin ihtiyacına göre değişiyor) Toplam 75 şubeden 70 şube 150 – 200 arası

Strateji 6 Kasım 2015 Kuş grupları Toplantısından Aldığımız Sonuçlar: Burs Süresi 44 şube 10 ay 15 şube 9 ay 3 şube 12 ay 13 şube 8 ay 1 şube: 7- 8 ay (Öğrencinin ihtiyacına göre değişiyor.) Hedefte ilerleme var. Hedef devam ediyor.

Strateji 6 Hedef 3 Burs verilen alanlarda öncelikler belirlemek Genel Merkez gelen bağışçı istekleri doğrultusunda tıp ve hukuk alanlarına öncelik vermiştir. Hukuk alanında yüksek lisans burslarını (İstanbul ve çevresindeki illerde) başlatmıştır. Kasım 2015’de yapılan kuş grupları toplantısında bu hedef tartışılmış ve gelen sonuçlar doğrultusunda öncelikli alanlar belirlenecektir.

Strateji 6 Hedef 4 Burs başvurularının alınmasından bursların ödenmesine kadar uzanan işlemler için ortak zaman takvimi hazırlamak Kasım ayı kuş grubu toplantısında şubelerin önerileri alınmış. Buna göre 2016-2017 öğrenim dönemi için ortak zaman takvimi hazırlanacaktır.

Strateji 6 Hedef 5 Şube görüşlerini alarak elektronik başvuru hazırlıklarını başlatmak Bu hedefi uygulamaya geçirebilmek için yarın çalıştayda şube temsilcileriyle görüşülecektir.

Strateji 6 Hedef 6 Burslu öğrencilerin derneğimize kazandırılması için Proje ve Kurumsal İletişim Birimleriyle ortaklaşa projeler geliştirmek Mentorluk Projesi uygulanmaktadır. ICF Koçluk ile ortak çalışma yapılmaktadır. Uluslararası projeler desteklenmektedir Proje Birimi ile Gençlik Birimleri sorumluları bu konuda ortak çalışmalarını sürdürmektedir.

Strateji 6 Hedef 7 GM'de entegrasyonu sağlanan burs-muhasebe programını şubelere yaygınlaştırmak Çalıştayda şubelerle görüşülecektir

Strateji 6 HEDEFLER : Burs tutar ve süresini ortak bir zeminde buluşturmak Hedefte ilerleme var. Hedef devam ediyor. Ortak Zaman Takvimi oluşturmak Bursların devam etmesi ve yeni bursların verilmesi konusundaki ölçütlerin yeniden gözden geçirilmesi Burslarda tıp, hukuk, eğitim vb gibi belli alanlara öncelik tanımak Elektronik burs başvurusu

Strateji 6 Burslu öğrenciler için proje geliştirmek (Gençlik Birimi ile birlikte çalışılması) Mezunlar için proje geliştirmek (Mezunlar Birimi ile birlikte proje çalışılması)

TEŞEKKÜR EDERİM