Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
ÖNCÜ SALÇA yılında Gaziantep'in yerli halkından rahmetli İbrahim Halil Kozlu ve 5 oğlunun (Fahrettin, Hasan, Mustafa, M. Hanifi ve Bilal Kozlu)
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
UNI-SET Toplantı Notları
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
NEDEN BANKA VAR? İlk çağlarda Din adamları Bankacı
OKUL SANAY İ İ ŞB İ RL İĞİ T.C. MALATYA VAL İ L İĞİ MALATYA İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu HİZMET İHRACAT DESTEKLERİ
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
ANADOLU SPOR KULÜBÜ (2013).
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
Hazırlayan ve Sunan Ayşegül ARSLAN
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
ENDÜSTRİYEL DANIŞMAN ASI SOYADI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
ÇEVRE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Resmi Gazete;13. 05
Bitlis Eren Üniversitesi
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Neden Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları?
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Cube Organization Presents.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘r’
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘f’
2017-ÖSYS DEĞİŞİKLİKLER.
HAZIRLAYANLAR: ARZU KİLİTCİ CALAYIR Bilişim Teknolojileri Alan Şefi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TERCİH EDEBİLECEĞİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Çevre teknikeri kimdir?
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
Ректорлуктун билдирүүсү / Бүтүрүүчүлөр
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
Çevre teknikeri kimdir?
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
BANKACILIK VE FİNANS bölümü
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
ULUSLARARASI İŞLETMECİLİK bölümü
Sunum transkripti:

Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE YÜKSEKÖĞRETİM FAALİYETLERİNİN HAYAT BOYU ÖĞRENME ALANINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Öğr. Gör. Saliha TUPAL YEKE saliha.yeke@faruksarac.edu.tr ARALIK 2017

TARİHİ İPEK YOLU HARİTASI   İpek endüstrisi, eski çağlardan beri birçok milletin hayatında çok önemli bir yer tutmuştur. Uzak Doğu'dan gelen ipek ve baharat, Batı dünyası için, uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamıştır.

BURSA HANLAR BÖLGESİ 16. YY İPEK TİCARETİ

19. YY BURSA HARİTASI Eski bir ipekçilik merkezi olan Bursa, bu özelliğini 20. yüzyılın ortalarına kadar korumuştur. Avrupa’da gerçekleşen Sanayi Devrimi’nin etkisiyle Bursa’daki ipekçilik 19. yüzyılda endüstrileşme sürecine girmiş; yüzyılın ortalarına doğru kentin fiziksel gelişiminde önemli rol oynayan ipek filatür fabrikaları inşa edilmeye başlanmıştır.

FABRİKA-İ HUMAYUN Cilimboz deresinin kenarında,1852 yılında "Hazine-i Hassa-i Şâhâne" tarafından finanse edilerek kurulan devlete ait ilk "harir" (ipek) fabrikasıdır. Dört yapıdan oluşan bir "külliye" halindedir. Yapılar divanhane, kozaklık, mancınıkhâne ve kasr-ı hümâyundur.

FABRİKA-İ HUMAYUN Cumhuriyet döneminde uzun süre Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri bakım atölyesi işlevi gören ve boşaltıldıktan sonra harap olan yapılar, 1997 yılında önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra restorasyonu tamamlanarak 2010 yılından bu yana Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmaktadır.

FABRİKA-İ HUMAYUN’DAN TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU’NA… 19. Yüzyıl boyunca Bursa halkına, özellikle kadın çalışanlara istihdam sağlayan saray için ipek kumaşları üreten fabrika, günümüzde moda, ticaret, restorasyon gibi birçok alanda öğrencilerin meslek kazanmasını sağlamaktadır.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9/2/2010 tarih, 2147 sayılı yazısı üzerine (4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı kanunun ek 2´nci maddesine göre) Bakanlar Kurulu kararı ile 16/02/2010 tarihinde kurulmuş; 4 Ekim 2010 tarihinde Bursa’da eğitim öğretime başlamıştır. Türkiye’nin ilk tasarım meslek yüksekokulu olan okulumuz 2 yıllık önlisans eğitimi verilen bir vakıf meslek yüksekokuludur ve eğitim ücretlidir.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK BİRİMLER Moda Tasarımı Programı Moda Yönetimi Programı Grafik Tasarımı Programı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Dış Ticaret Programı Aşçılık Programı Mimari Restorasyon Programı İç Mekan Tasarımı Programı

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU MODA TASARIM PROGRAMI Mezunlarımız, moda ve tekstil sektöründe yer alan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Moda Editörlüğü Kostüm Tasarımcılığı Desinatörlük Stil Danışmanlığı Stilistlik Modelistlik veya çeşitli üretim departmanlarında kariyer fırsatları yanı sıra, Sektöre kendi atölyelerini, iş yerlerini veya moda evlerini açarak da kariyer fırsatları oluşturabilmektedir.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU MODA YÖNETİMİ PROGRAMI Mezunlarımız, moda ve tekstil sektöründe yer alan firmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Ürün Müdürü Tasarım Yöneticisi Marka Uzmanı Müşteri Temsilcisi Perakende Müdürü Mağaza Müdürü Pazarlama Uzmanı İletişim Yöneticisi Moda Editörü, Stil Danışmanı veya çeşitli üretim departmanlarında kariyer fırsatları bulmaktadır.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI Mezun olan öğrencilerimiz, Tanıtım ve reklam ajanslarında, Firmaların reklam ve tanıtım birimlerinde, Basılı medya kuruluşlarında, Matbaacılık, Fotoğrafçılık, Film sektörlerinde, Televizyon kanallarında, Web tabanlı yayım yapan kuruluşlarda görev alabilirler, Kendi kurdukları işletmelerde ya da serbest tasarımcı olarak da mesleklerini sürdürebilmektedir.

Kurumsal İletişim Uzmanı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Reklamcı FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM PROGRAMI Mezunlarımız, İletişim sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası şirketlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, ulusal ve uluslararası markalarda; Kurumsal İletişim Uzmanı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanı Reklamcı Marka Yöneticisi Müşteri Temsilcisi Pazarlama Uzmanı İletişim Yöneticisi Medya Planlamacı Metin Yazarı ve Sosyal Medya Uzmanı olarak kariyer fırsatı bulmaktadır.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU DIŞ TİCARET PROGRAMI İhracat ve ithalat şirketleri, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki temsilcilikleri, bankalar, ulusal ve uluslararası ticaret ve lojistik firmaları gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlarda uzman ya da operasyon yetkilisi olarak istihdam edilebilirler. İş hayatlarına özel ve kamu işletmelerinin dış ticaret bölümlerinde ara eleman, yönetici yardımcısı veya orta kademe yönetici; gümrük müşavirliklerinde B karneli Gümrük Müşavir Yardımcısı olarak veya kendi adına dış ticaret alanında işyeri açıp işletebilecek, bankaların kambiyo bölümlerinde çalışabilecek şekilde yön verebilirler. KPSS’ye girip Gümrük Uzmanı olabilirler. Gümrükler Genel Müdürlüğü, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Gümrük Baş Müdürlükleri ve Gümrük Muhafaza Baş Müdürlükleri’nde çalışabilirler. Gümrük muhafaza memuru, onay servisi memuru, muayene memuru olabilirler.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU AŞÇILIK PROGRAMI Aşçılık programı mezunlarımız aşağıdaki alanlarda çalışabilirler: Oteller, Turistik tesisler, Catering firmaları, Restaurantlar, Pastacılık sektörü, Yiyecek içecek işletmeleri, Ağırlama sektörü, Gıda fabrikaları, Aşçılık eğitimi veren kurumlar, Özel veya resmi kurumların mutfaklarında çalışabilmektedir.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI Mezunlarımız, tekniker unvanına sahip olarak mezun olurlar ve; Restorasyon şantiyeleri, mimarlık büroları, ören yerleri ve sit alanları, müzeler, arkeolojik kazılar, kamu kuruluşları, serbest girişimci olarak kendi bürolarını açabileceklerdir. Dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilir,  Açık öğretim ile lisans tamamlayabilir. Lisans eğitimini tamamlayan her öğrenci yüksek lisans ve  doktora programlarını devam ettirerek akademik kariyer de yapabilir. .

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKAN TASARIMI PROGRAMI Mezunlarımız, tekniker unvanına sahip olarak mezun olurlar ve İnce yapı şantiyeleri, mimarlık ve iç mimarlık  büroları, müzeler, kamu kuruluşları ve serbest girişimci olarak kendi bürolarını açabilirler. Dikey geçiş yaparak lisans tamamlayabilir,  Açık öğretim ile lisans tamamlayabilir. Lisans eğitimini tamamlayan her öğrenci yüksek lisans ve  doktora programlarını devam ettirerek akademik kariyer de yapabilir.

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ FSSEM 1. Etap 16 Kasım 2015, Bursa FSSEM 2.Etap 22 Şubat 2016, Bursa   SIRA NO PROGRAMIN ADI 1. ETAP 1 STİLİSTLİK 2 TEMEL KALIP TEKNİKLERİ 3 TEMEL DİKİM TEKNİKLERİ   SIRA NO PROGRAMIN ADI 2. ETAP  1 HAUTE COUTURE 2 TEMEL DİKİM TEKNİKLERİ

Dinlediğiniz için teşekkür ederim.