METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN. LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
Advertisements

Öğretmen okulun ilk gününde, 5
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Hazırlayan: Merve BOYUN
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
Müzik Eğitimcileri Sitesi © 2006
Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ & Lilay AKMAN
C A N A N Halit Ertuğrul.
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
HAZIRLAYAN: İREM İSLAMOĞLU
Rio Piracicaba İçimizde yaşam boyu acılı bir anı yaşamamış olan var mı? Hangimiz yaşamın herhangi bir bölümünde ümitlerimizi yitirmemişizdir?
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
Okul Başarısında Ailenin Rolü
HAZIRLAYAN: Ece BAŞYAZICI
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
©2006 HAZIRLAYAN: NAZİRE KOCA.
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
İstiklal Marşımızın Yazarı
Hazırlayan: Kenan Nemli 6/B 247
Ludwig van Beethoven 16 Aralık Mart 1827.
Alexander Graham Bell ( )
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
HAZIRLAYAN:AYÇA AŞKIN
Wolfgang Amadeus Mozart
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ÖNERMELER MANTIĞI Yılmaz KILIÇASLAN.
 Tayyareci Fethi BEY ilk Osmanlı pilotlarındandır.  istanbul'da do ğ mu ş, 1907 yılında Bahriye Mektebi'ni bitirmi ş tir. Mesle ğ inde ilerlemek için.
SABİHA GÖKÇEN.
Ş.S * Okulun ilk gününde 5. sınıfın önünde dururken, öğretmen çocuklara bir yalan söyledi. Çoğu öğretmen gibi, öğrencilerine baktı.
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
ATATÜRK’ÜN İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİNE VERDİĞİ ÖNEM
B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu.
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
WOLFGANG AMADEUS MOZART
Adem Göleç Doç.Dr. Katılımcılar: Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Senato Üyeleri 2015 KTMÜ ÖSYM Sınavı Aday Değerlendirme Anketi Sonuçları.
İLGEÇ (EDAT).
Haberin Var mı? Haberin Var mı? Hakan Büyükdere'nin" Özür Dilerim Anne " adlı kitabından. "6 yaşımda kaybettiğim biricik anneciğime" şeklinde bir ithafla.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
Aşık Veysel Şatıroğlu. Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can bedenden ayrılacak Tütmez baca,
Doğumu Gençliği ve Evliliği
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
doğum==> 4 mart 1678 ölüm==>temmuz 1741
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
KONU:TOPLAMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ SUNUSU HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
Ludwig van Beethoven 1770 yılında Bonn’da mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlk müzik öğretmeni babasıdır. Alkolik bir müzisyen olan.
BACH AİLESİ Ayşenur SEKBAN.
KLASİK BATI MÜZİĞİNDE KLASİK DÖNEM
Bugün neler öğreneceğiz?
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
TEST ÇÖZELİM.
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
VAN GOGH HAYATI VE ESERLER İ Hazırlayan Bilge Pehlivan 10\C 368.
sokaktaki ölüler üzerinden atlayarak kaçmaya,
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
BAROK VE KLASİK DÖNEM.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.
Aşık Veysel Şatıroğlu.
TOLGA GÜMÜŞAY.
Sabiha Gökçen’in Özgeçmişi
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
Çocuk eğitiminde aile mi yoksa okul mu önemlidir?.
Anne en kıymetlimiz. Anne En sevdiğimiz şey.
Sunum transkripti:

METEHAN YAPICI 9/B ATT 127 LUDWİG VAN BEETHOVEN

LUDWİG Van BEETHOVEN Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm Dünya onu tanıyacak." On yaşındaki Beethoven' ı tanıyabildiği kısa zaman içinde böyle demişti Mozart ve gerçekten yanılmadığını gösterdi zaman.

LUDWİG Van BEETHOVEN Beethoven, 1770 yılında Almanya' da (Bonn) doğdu. Alkole karşı olan zaafıyla bilinen Beethoven’ in babası Johann da saray müzisyeniydi. İlk piyano derslerini henüz dört yaşındayken babasından aldı.

LUDWİG Van BEETHOVEN Katı bir insan olan babası çocuğunu çok zorluyor, henüz dört-beş yaşında olan ve parmakları piyanoya yetişemeyen çocuk bazen bu çalışmalar sırasında gözyaşı döküyordu. Kimse bilmese bile küçük çocuğun geleceği belliydi.

LUDWİG Van BEETHOVEN İlk müzik eğitimini babasından aldıktan sonra, 1779’da Christian Gottlob Neefe’ yle çalışmaya başladı.1783’ te ilk bestesi olan Dressler’ in Marşı Üzerine Çeşitlemeler Neefe’ nin yardımıyla yayımlandı. 1786’ daViyana’ ya yaptığı ziyaretin ardından, annesinin ölümü üzerine Bonn’ a geri döndü ve Kont Walstein’ ın hizmetine girdi. 4 yıl boyunca kontun orkestrasında viyola çaldı.

LUDWİG Van BEETHOVEN Annesinin ölümünden sonra Beethoven Viyana' ya geri döndü ve hayatının sonuna dek orada yaşadı. 1794' e dek Viyana aristokrasisi içindeki müzik aşıklarına saraylarda ve özel toplantılarda çaldı yılına kadar halka açılmamıştı.

LUDWİG Van BEETHOVEN Başlangıçta bir besteci olarak değil, bir piyanist ve öğretmen olarak adını duyurdu ve kısa zamanda üne kavuştu yılında Beethoven işitme problemleri yaşamaya başladı. Bu tarihten itibaren 21 yıl boyunca hiç kimseyle iletişim kurmadı. Ancak 1819 yılına gelindiğinde yazarak insanlarla diyalog kurmaya başladı. 21 yıl boyunca çekilen yalnızlık çok derin acılar yaşamasına neden oldu.

LUDWİG Van BEETHOVEN Beethoven bütün senfonilerini işitme problemi yaşamaya başladıktan sonra bestelemesi de dikkate değer bir olaydır.

LUDVİG Van BEETHOVEN Beethoven ömrü boyunca birkaç kadını sevmesine rağmen hiç evlenmemiştir. Bunlar içinde evlenmeye en çok yaklaştığı ve en çok sevdiği Ölümsüz Aşık’ tır. Kim olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte bu kadının, Frankfurtlu bir tüccarın karısı olan Antonie Brentano olduğu sanılmaktadır. Sevdiği kişiye kendini bütünüyle veren Beethoven, Diabelli Varyasyonları’ nı Ölümsüz Aşkı’ na adamıştır.

LUDWİG Van BEETHOVEN 1826’ da kardeşi Karl ile Gneixendorf’ ta yaptığı tatilin ardından Viyana’ ya dönüşünde, siroz hastalığı iyice ilerlemiş, yataktan kalkamaz olmuştu. 26 Mart 1827’ de hava iyice bozmuş, durmadan yağmur yağıyordu. O sırada çakan büyük bir şimşekle Beethoven’ in odası aydınlandı.

LUDWİG Van BEETHOVEN Aynı anda, yumruğunu havaya kaldıran Beethoven’ in gözleri birkaç saniyeliğine hayata meydan okurcasına açıldı ve ardından bir daha açılmamak üzere kapandı. Doktorlar bunun Beethoven’ in anlamlı bir hareketi değil, sadece ışığa karşı bir tür refleks olduğunu söylemektedirler. Beethoven yaklaşık kişinin katıldığı bir cenaze töreninin ardından Wahring mezarlığına defnedildi. 1888’ de ise naaşı Viyana Merkez Mezarlığı’ na Schubert’ in mezarının yanına aktarıldı.

LUDWİG Van BEETHOVEN Devam edin; sanatı yalnız uygulamayın onun kalbine nüfuz edin; bunu hak ediyor, çünkü sadece sanat ve bilim insanı tanrısallığa yüceltebilir." (Beethoven, 18 12)