Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu."— Sunum transkripti:

1 B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI

2 Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu.

3 Müzik dünyasında Bach hanedanının fertleri arasında on dördü Jena, Anstadt, Ohrduf, Magdeburg, Mülhausen, Weimar ve Lahm'da org çalarak hayatlarını kazanmışlardı. On ikisi korolarda şarkı söyleyerek, ya da koro şefliği yaparak geçiniyordu. Biri Andstadt'ta Kont Ludwig Gunther'in aylıklı saray müzikçisiydi. Öteki Eisenach'da Saxe Dükünün sarayında müzikçiydi. Bir başkası Meiningen'de Dükün müzikçisi olmuştu. Dördüncüsü Hohenlohe Kontunun yanında çalışıyordu. Biri de Weimar Dükünün Kilise Koro şefiydi.

4

5 Bach ailesinin en aşağı on üyesi koro eserleri, prelütler,şarkılar, ilahiler, süitler, fügler ve konçertolar besteleyerek müzik tarihlerinde kendilerinden söz ettirmişlerdi. İkisi ünlü birer obua'cıydı, üçü güzel viyola çalıyordu, ikisi de birer keman ustasıydı. Birkaç nesil boyunca, Almanya'nın bir çok bölgelerindeki ünlü müzikçilerin Bach soyadını taşıdıkları bilinmektedir.

6 Sebastian Bach, Bach ailesinde en çok yükselen müzisyendir

7 Bach'ın öğrencilerinden biri, ustanın mezarı başında bir arkadaşına şöyle demişti : " Biliyor musun, bizim ihtiyar o kadar alçak gönüllü idi ki dehasının kıymetinden bile haberi yoktu. Dünyanın onu tanıyıp değerini anlaması için aradan belki de yüzyılların geçmesi gerekecek." Gerçekten de öyle oldu...

8 D İNLEDİĞİNİZ İ ÇİN T EŞEKKÜR E DERİM


"B AROK D ÖNEMI B ACH A ILESI. Bach ailesinin fertlerinin damarlarında sanki kan degil de müzik dolasıyordu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları