Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEST ÇÖZELİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEST ÇÖZELİM."— Sunum transkripti:

1 TEST ÇÖZELİM

2 Bayram Günü Bayram günü çok heyecanlıydım.Bu,benim katıldığım ilk bayram töreniydi.Hasta olduğum için geçen yılki bayram törenine katılamamıştım. Bayramda ben de şiir okuyacaktım. İsmim anons edilince heyecanım iyice arttı. Arkadaşlarımın alkışları arsında kürsüye çıktım. Şiirimi çok güzel okudum. Nasıl hiç hata yapmadan okuduğuma ben de şaşırdım.Görevimi yapmanın mutluluğu içinde,alkışlar arasında tekrar yerime döndüm.İlk önce öğretmenim olmak üzere herkes beni kutladı.

3 Yazarın anlattığı olaylar ,ne zaman geçiyor?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazarın anlattığı olaylar ,ne zaman geçiyor? A) Okulun ilk açıldığı günde B) Bayram gününde C) Tatil gününde

4 Yazar önceki bayram törenine niçin katılamamış?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazar önceki bayram törenine niçin katılamamış? A) Tatilde olduğu için B) Bayramda görevli olmadığı için C) Hasta olduğu için

5 Yazar bayramda ne iş yapacakmış?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazar bayramda ne iş yapacakmış? A) Şiir okuyacaktır. B) Şarkı söyleyecektir. C) Yazı yazacaktır.

6 Yazar şiiri nasıl okuyor?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazar şiiri nasıl okuyor? A) Şaşırarak okuyor. B) Ses çıkarmadan okuyor. C) Çok güzel okuyor.

7 Yazarın mutlu olmasının sebebi nedir?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazarın mutlu olmasının sebebi nedir? A) Görevini yerine getirmesi. Hiç heyecanlanmaması. B) C) Arkadaşlarının onu alkışlaması.

8 Yazarı öncelikle kim tebrik ediyor?
1,2,3,4,5,6.soruları metne göre cevaplandırınız. Yazarı öncelikle kim tebrik ediyor? A) Arkadaşları. Öğretmeni. B) C) Anne ve babası

9 Aşağıdaki kelimelerden hangisinin birden çok anlamı yoktur?
Çay Yüz. B) C) Bak

10 A) Zayıf-şişman Okul-mektep B) C) Al-kırmızı
Aşağıdaki kelime gruplarının hangisi anlam ilişkisi yönünden farklıdır? A) Zayıf-şişman Okul-mektep B) C) Al-kırmızı

11 Aşağıdaki kelimelerden hangisinin yazımı yanlıştır?
Buğday yağmur B) C) domatiz

12 Aşağıdaki kelimelerden düzgün cümle yaparsak sıralama nasıl olur?
Çalışmayan-çalışır-zamanında-daha-çok 1 2 3 4 5 Aşağıdaki kelimelerden düzgün cümle yaparsak sıralama nasıl olur? A) B) C)

13 Aferin size minik kuşlarım.


"TEST ÇÖZELİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları