Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuk eğitiminde aile mi yoksa okul mu önemlidir?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuk eğitiminde aile mi yoksa okul mu önemlidir?."— Sunum transkripti:

1 Çocuk eğitiminde aile mi yoksa okul mu önemlidir?

2 AİLE NEDİR? Aile;bir toplumun en küçük yapı taşıdır. Aile;en az 2 bireyden oluşur. Aile denince genellikle bir evde oturan anne ve baba ile, varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye "çekirdek aile" denir. Çocuk var ise eğitiminde en büyük yer ailenindir.

3 Anne-Babaya Öneriler 0-6 yaş arası çocuklara aile terbiye ve ahlak gibi eğitimleri verir ve çocuk daha verimli olur. Ahlaki konuda gelişmemiş olan çocuklarda dikkat ve odaklama sorunu ortaya çıkar. Çocuğunuzun sorununu çözmek yerine, kendi sorununu çözmesine fırsat vermeniz, çocuğunuzun sorumluluk duygusunu geliştirecektir. Çocuğunuzla etkili iletişim kurarak sağlıklı ilişkiler geliştirmek için çaba sarf edin ve ona gerekli ilgiyi gösterin. Çocuğunuza karşı daha anlayışlı olun. Çocuğunuza güvenin. Başarı göstereceği konusunda çocuğunuza her zaman inanın.

4 Anne-Babaya Öneriler Çocuğunuzu başka çocuklarla kıyaslamayın. Sürekli ders çalışması ve sınavlar bitene kadar çevreyle bağlantısını kesmesi konusunda, çocuğunuz üzerinde baskı oluşturmayın. Çocuğunuzun geleceğini, yalnızca bu sınavlara bağlı görmeyin. Çocuğunuza, sınavları mutlaka kazanması gerektiğini sürekli olarak vurgulamaktan kaçının. Çocuğunuza sağladığınız maddi desteği (dershane, kurs vb.) sürekli olarak dile getirmeyin.

5


"Çocuk eğitiminde aile mi yoksa okul mu önemlidir?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları