Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOLGA GÜMÜŞAY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOLGA GÜMÜŞAY."— Sunum transkripti:

1 TOLGA GÜMÜŞAY

2

3 Hayat o kadar da fena değildi
Hayat o kadar da fena değildi. Kara delik sonsuz; umutsuzluk kuyusu dipsiz değildi. Acının, hüznün, yalnızlığın da ömrü vardı ve insan yeterince aşağı indikten sonra, farkında bile olmadan gerisingeri yükselmeye başlıyordu.

4 Tolga Gümüşay Hakkında

5 HAYATI 1972’de Edirne’de doğan Tolga Gümüşay’ın çocukluğu, babasının mesleği nedeniyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geçti. Bursa’da başladığı ilkokul eğitimini Erzurum’da tamamladı. Yatılı okuduğu Kadıköy Anadolu Lisesinden 1990’da mezun oldu.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinin ardından Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Bilimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.

6 Roman yazmak gibi uzun ve zahmetli bir yolculuğa çıkmayı göze alması için, insanın sevdiği, en azından merak ettiği bir coğrafyaya gidiyor olması gerekir. Başlangıçta ulaşmak istediği yeri tam olarak kestiremeyebilir ama güçlü bir dürtü ile, belirli bir yöne doğru sürüklenmesi esastır.

7 2001 yılında ilk romanı 6 yıl Tam Pansiyon yayımlandı.

8 Tolga Gümüşay’ın Eserleri

9 Eserleri 6 Yıl Tam Pansiyon (Roman, 2001, Günışığı Kitaplığı)
Pembe Tuvalet (Roman, 2004, Altın Kitaplar) Geleceği Görme Ortaklığı (Öykü, 2005, Günışığı Kitaplığı) Keskin Naneli Öyküler (Öykü, 2006, Günışığı Kitaplığı) Anormal (Roman, 2008, Altın Kitaplar Yayınevi) Hiç Kimsenin Kenti (Roman, 2010, Altın Kitaplar Yayınevi) Hazırlıksız (Roman, 2011, Günışığı Kitaplığı) Genç Kareli Öyküler ( Altın Kitaplar Yayınevi)

10 2015 yılında Tolga Gümüşay ile Hiç Kimsenin Kenti adlı belgesel İz Tv’de yayımlanmaya başlandı.

11 Tolga Gümüşay, 2016 yılında kendi çektiği fotoğraflarla yazdığı öyküleri dijital platformda paylaştığı Kareli Öyküler projesini başlattı.

12

13 KARELİ ÖYKÜLER Fotoğraftan öykü filizlenebilir mi? Yazı ruhunu bir resme borçlu olabilir mi? Arka sokaklarda gizlenmiş bir duygu, önce bir kareye sıkıştırılıp sonra sözcüklerle deşifre edilebilir mi? Bunlar ve benzeri sorularla yola çıkan bir proje KARELİ ÖYKÜLER. Gündelik olanı kalıcı hale getirebilmek, sıradandaki derinliğe erişebilmek, dört yanımızda gürül gürül akan yaşamı daha yoğun hissedebilmek, daha iyi anlayabilmek, onunla ilgili hayaller kurabilmek için oluşturulmuş bir atölye. Tolga Gümüşay

14 2012 yılında kuruldu. 2016 başında KARELİ ÖYKÜLER adını aldı
2012 yılında kuruldu başında KARELİ ÖYKÜLER adını aldı. Ve her hafta internet üzerinde yeni bir fotoğraf kareli öykü yayınlamak üzere, yolculuğuna başladı. Bağımsız, ücretsiz, edebiyatı demokratikleştirmeyi, okuruyla nitelikli ve kalıcı bir bağ kurmayı hedefleyen bir paylaşım platformu olarak…

15

16

17


"TOLGA GÜMÜŞAY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları