Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Konsey Tüzüğünün Sunumu (EC) n° 1234/2007
AB Rekabet Politikası ve İç Pazar
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı 3.cü.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
AB MÜZAKERE SÜRECİ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü AB Uyum Dairesi Başkanlığı Mart 2013, Ankara.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI Prof. Dr. İsmail Üstel.
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ
TİKA: Türkiye’nin Küresel Dış Politika Enstrümanı
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
SEO Hizmeti. SEO Strateji Site İçi Optimizasyon Sitenin sayfaları ve içerikleri arama motorlarına göre optimize edilir. Araçları Hazırlama Sitenin SEO.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
OTP’nin finansmanı Antalya, 28 Şubat 2018
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
Piyasa destek tedbirleri
Sınıflandırma konusundaki ulusal mevzuat Örnekler: Polonya ve Hollanda
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Denetimlerin düzenlenmesi
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
OTP kuralları ve yapılanması
Tarım sektörünün önemi
Büyükbaşların otomatik olarak sınıflandırılması
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Sunum transkripti:

Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finanse edilmektedir. “Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi” Üst düzey seminer Ankara, 8 Kasım 2018

Proje ile ilgili bilgiler TOB Faydalanıcı MFİB Sözleşme Makamı NIRAS Danışman 1 yıl Süre 1 milyon Avro Proje Bedeli

Projenin Amacı OPD hakkındaki AB mevzuatının kademeli olarak benimsenmesine yönelik bir strateji geliştirilmesi Ortak tarım politikası (OTP), özellikle de OPD rejimine ilişkin kurumsal kapasitenin geliştirilmesi

Rakamlarla proje çıktıları 6 ana rapor Toplam 46 katılımcıya yönelik 3 çalışma ziyareti Toplam 1.000 kişiye yönelik 14 eğitim 12 aylık proje ve... 7.000’den fazla tanıtım materyali 4 ana etkinlik 5 kamu spotu ve karkas sınıflandırma hakkında bir eğitici film

İdari yapıların değerlendirilmesi Ana raporlar Boşluk analizi İdari yapıların değerlendirilmesi Başlıca girdiler Strateji belgesi Başlıca çıktı

Boşluk analizi AB programı Ulusal program Yorumlar Piyasa müdahalesi Kısmen uyumlu (bazı unsurlar) Yardım programları Süt programı Kuru üzüm Arıcılık - Okul programı: kısmen uyumlu Arıcılık: kısmen uyumlu Zeytin ve şarap: uygulanmadı Pazarlama standartları Kısmen uyumlu Üretici örgütleri Üretici örgütleri/kooperatifler Uyumlu değil Ticaret politikası Uyumlu değil (Türkiye’nin uluslararası taahhütlerine tabi) Fiyat raporlaması TÜFİS (Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi) Sözleşmesel Hükümler Tütün ve şeker sektörü Tarımsal ürünlerin Promosyonu Risk yönetim programları TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) Devlet yardımı/piyasa rekabet kuralları

İdari yapının değerlendirilmesi Ödeme Kurumu YOK Politika - TOB - Diğer kurumlar Uyumun daha da artırılmasına yönelik sağlam zemin

Eğitim İhtiyaç Analizi (EİA) Anketin tasarlanması Görüşülecek kişilerin belirlenmesi Taslak OPD tablosunun hazırlanması Görüşmeler Görüşme sonuçlarının raporlanması Değerlendirme sonuçlarının tabloya aktarılması Eğitim programının oluşturulması Eğitim İhtiyaç Analizi (EİA)

Eğitim konuları Genel OPD hükümleri; Rekabet kuralları ve devlet yardımları; Risk yönetimi Pazarlama Standartları Stratejik Planlama OTP ve OPD Üretici Örgütleri Ticaret Politikası Tanıtım Sözleşme sistemleri Okul Programı ve Arıcılık Yardım Programı Şarap ve coğrafi işaretler Fiyat Bildirimleri Piyasa Müdahalesi

Eğitim materyalleri PowerPoint Sunumları Eğitim Notları

Eğitim: Karkas Sınıflandırma PowerPoint Sunumları Film: http://opdproje.org/gallery#/image/5

Değerlendirme sonuçları (%)

Çalışma ziyaretleri İspanya: Üretici Örgütleri ve Pazarlama Standartları; 1-5 Ekim 2018 İtalya: Kurumsal koordinasyon ve OPD programlarının uygulanması: 28 Mayıs - 1 Haziran 2018 Polonya: Kriz yönetimi ve ticaret; 9-13 Temmuz 2018

Tanıtım materyalleri: Broşürler

Tanıtım materyalleri: 11 ayrı broşür “Avrupa Birliği’nin tarım-gıda ürünlerini tanıtım politikası” “Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaretler” “Şarap sektöründe OPD” “AB’de üretici örgütleri, üretici örgütü birlikleri ve branşlar arası örgütler” “AB tarım sektöründe Ortak Piyasa Düzeni kapsamındaki sözleşme sistemleri” “AB’de Piyasa Müdahalesi ve Özel Depolama” “AB Tarım Sektöründe Ticaret Politikası” “AB Okul Programı ve Arıcılık Yardım Programı” “Genel OPD hükümleri; Rekabet Kuralları ve Devlet Yardımları; Risk yönetimi” “OPD ve Pazarlama Standartları” “OPD ve Fiyat Raporlaması”

Tanıtım materyalleri: Kamu spotları İstikrarlı piyasalar: http://opdproje.org/gallery#/image/1 Uluslararası rekabetçilik: http://opdproje.org/gallery#/image/2 Kaliteli üretim ve pazarlama: http://opdproje.org/gallery#/image/3 Etkin üretici örgütleri: http://opdproje.org/gallery#/image/4 OPD Projesi Başarı Hikâyesi: Kapanış toplantısında sunulacak

Tanıtım materyalleri: Posterler

Tanıtım materyalleri: Diğer

BÜLTEN I

Prestij Kitabı

Sosyal medya

İlginiz için teşekkürler! cmotr@niras.dk

Bu yayın Avrupa Birliği’nin mali desteği ile hazırlanmıştır. Bu yayının içeriği tamamen NIRAS IC Sp. z o.o.’nun sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.