Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri."— Sunum transkripti:

1 Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları :
Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri

2 Sorunlar Tarım işletmeleri küçük ve parçalı, örgütsüz, finansal güçleri zayıf ve krediye erişmeleri zor, girdileri ve teknolojiyi etkin ve yeterli düzeyde kullanamıyor. Girdilerde dışa bağımlılık var, ham madde fiyatlarındaki artışlar girdi fiyatlarına hızla yansıyor, bazı girdilerde kalite problemleri var. İç piyasada ürün pazarlamasında standart yok, lojistik altyapı ve kullanımı yetersiz, değer zinciri üyeleri arasında işbirliği çok zayıf, ve tarım politikaları bütüncül değil. Piyasayı analiz edecek veriler yetersiz ve kurumsal analiz kapasitesi zayıf, gelişmiş ülkelerdeki araştırma trendleri yeterli düzeyde takip edilemiyor. Tarımda araştırma ve yenilik geliştirme kapasitesi zayıf.

3 Çözüm Önerileri (1/2) Tarım işletmelerinde ölçekler büyütülmeli (finansal destek), üretici örgütlenmesi desteklenmeli ve üreticilerin finansa erişiminin kolaylaştırılmalı. Tarım ve gıda piyasalarında fiyat istikrarını sağlamak için izleme-değerlendirme sistemi kurulmalı (İspanya modeli) Tedarik zinciri üyeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi (Özel sektör-Kamu işbirliği, sözleşmeli üretim, dikey entegrasyon vb. modellerinin yaygınlaştırılması)

4 Çözüm Önerileri (2/2) Tarımsal destekleme politikaları tedarik zincirinde işbirliğini güçlendirmede araç olarak kullanılmalı (Lisanslı depoculuk, lojistik altyapı) Tarımsal üretimde teknik işlerin (gübreleme, ilaçlama, hasat, budama vb. ) üretici örgütleri ve uzmanlaşmış firmalara yaptırılması tarımsal danışmanlık kapsamında desteklenmeli. İleri tarımsal teknolojiler bu sayede küçük üreticiler tarafından da kullanılabilir.


"Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları