7. ÜRETİMDE KALİTE KONTROLÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
Advertisements

YRD.DOÇ.DR. VOLKAN UNUTMAZ 1 SPOR YÖNETİMİ -I. Yönetim Örgüt İki veya daha fazla bireyin amaçlarını gerçekleştirmek için bir araya gelerek işbirliği yaptıkları.
KULLANILABİLİRLİK.  ‘Bir kapıyı açmasını öğrenemeyen insan bu dünyada ne diye yaşar bilmem ki…’ Aziz Nesin ‘ İSTANBUL’UN HALLERİ’
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 5 KESME. Esası? Oksijen saflığının etkileri? Kesme üfleci ve çalışma şekli? Yüzey kalitesi değerlendirmesi?
Hat Dengeleme.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
5 Uzun-vadeli Sadakat İlişkilerinin Yaratılması 1.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 3: Dijitalleştirmenin Planlanması ve Dijitalleştirmede Süreç Yönetimi Arş. Gör. Tolga Çakmak.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
DENETİM DÖRDÜNCÜ BÖLÜM DENETİM SÜRECİ VE DENETİM PLANLAMASI.
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI 1-TANIMI VE KAPSAMI işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri,
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
1. İçerik Su Çerçeve Direktifi’ne göre Çevresel Hedefler ve Önlemler Programı Büyük Menderes Havzası Örneğinde Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi ve Önlemler.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması Bilgi Yönetimi Performans Ölçme ve Değerlendirme Güz.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ISO 9001:2015 standardı – 9. ve 10. Maddelerin Tanıtımı
Ücret İktisadi anlamda, çalışanların üretimden aldığı paydır.
Uluslararası Pazarlama Araştırması
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
SAĞLIK İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
Yönetimin Fonksiyonları Yöneltme (Motivasyon) Denetim
Tıbbi bitkilerin kültürünün yapılmasının faydaları
BARALAR.
ISO 9001:2015 standardı – 9. ve 10. Maddelerin Tanıtımı
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
ETİKET.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
ÜRETİM YÖNETİMİ.
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
GELECEK PİYASASI İŞLEMLERİ
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yönetimin Tanımı ve Unsurları
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Bütünleşik Bir Hastane Bilgi Sisteminin Fonksiyonları
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Bologna Sürecinde Öğretim Perspektifi
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
Ürün ve Hizmetler İçin Kapasite Planlaması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
İnsan Kaynakları Yönetiminin
Ders İçeriği Yatırım Projelerinin Kavramsal Temelleri
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

7. ÜRETİMDE KALİTE KONTROLÜ

Kalite ve Kontrol Kalite:Bir ürün yada hizmetin beklentileri karşılama derecesi Kontrol: Mevcut sonuçlarla hedefleri, amaçları karşılaştırma KALİTE ve KONTROL Ürün veya hizmetin kullanım için uygun olmamasına neden olacak kusurlarını önleme, tespit etme ve düzeltme işlemidir. Üretimi yapılan parça, ürün ve üniteden alınacak numunelerin incelenmesi suretiyle istenilen kalite seviyesine ulaşılması için yapılan işlemlere denir. Üretimin her aşamasında sürdürülür

Kalite ve Kontrol Süreci

Faydaları Belirlenen standartlara göre işletmeye ait üretim girdilerinin en verimli şekilde kullanılır. Kalitesi yüksek, maliyeti düşük ürün veya hizmet elde edilmesini sağlar Müşteri memniniyetinin artmasını sağlar

Kalite ve Kontrol

Kaynak(lar) Kalite Kontrol Ders Notları Doç. Dr. Sermin Elevli Kalite Kontrol Ders Notları Yrd. Doç. Dr. Ercan ŞENYİĞİT