Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016"— Sunum transkripti:

1 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016
GÖLCÜK RAM REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ BÖLÜMÜ

2 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)
Ortaöğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı sınavın birinci aşaması “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” olarak adlandırılan ortak ve tek bir sınavdır. “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”, ortaöğretimi başarı ile tamamlayan ve yükseköğrenim görmek isteyen kişilerin tabi tutulacağı, yüksek öğretime geçiş için yeterliliği ölçen bir sınavdır.

3 Yükseköğretime Geçiş Sınavıyla
Açık öğretim programları ile örgün ön lisans programlarına yerleştirilmesinde esas alınacak olan başarı puanı, Lisans programlarına yerleştirme amacıyla yapılacak “Lisans Yerleştirme Sınavları”na girebilmek için aranan asgari başarı puanı belirlenir.

4 YGS sınavı 160 sorudan oluşmaktadır
YGS sınavı 160 sorudan oluşmaktadır. Soru dağılımları; 40 Türkçe, 40 sosyal, 40 matematik, 40 fendir. Sorular tüm orta öğretimde ortak olan 9. sınıf ve öncesi bilgileri kapsayan sorulardır. Öğrenci tüm alanlardan sorumludur.

5 Sınav Tarihleri YGS 13 Mart 2016 Pazar
Matematik Sınavı (LYS-1) 19 Haziran 2016 Pazar Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 25 Haziran 2016 Cumartesi Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 26 Haziran 2016 Pazar Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 18 Haziran 2016 Cumartesi Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 25 Haziran 2016 Cumartesi

6 YGS Puanlarının Yorumlanması
Puan Kazanımlar 150 altında Bu adaylar, eğer Sınavsız Geçiş hakları yoksa hiçbir şekilde tercih yapamayacaklardır. Sınav süreci bu adaylar için tamamlanmıştır. 150–179 arası Puanlarınızdan biri bu dilimde ise; AÖF 2 ve 4 yıllık tüm programları tercih edebilirsiniz. Önlisans programlarını tercih edebilirsiniz. Meslek lisesi çıkışlıysanız, kendi alanınızın dışında kalan Önlisans programlarını tercih edebilirsiniz. Özel yetenekle öğrenci alan programların bazılarına başvurabilirsiniz. (Eğitim programları genellikle 180 puan istemektedir) 180 ve üzeri Puanlarınızdan biri bu dilimde ise; LYS sınav türlerinden istediğinize başvurabilirsiniz. YGS puanı ile öğrenci alan 4 yıllık bölümleri (yüksek okulları) tercih edebilirsiniz.

7 YGS puan türleri YGS–1 Sayısal (Matematik Ağırlıklı)
YGS–2 Sayısal (Fen Bilimleri Ağırlıklı) YGS–3 Sözel (Türkçe Ağırlıklı) YGS–4 Sözel (Sosyal Ağırlıklı) YGS–5 Eşit Ağırlık (Türkçe Ağırlıklı) YGS–6 Eşit Ağırlık (Matematik Ağırlıklı)

8 TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ
GÖLCÜK RAM 2016


"Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2016" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları