Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
Makine Programı Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı

2 BÖLÜM ÖĞRETİM ELEMANLARI
Doç.Dr. Mehmet Yaz Yrd.Doç.Dr. M.Tuncay Gençoğlu (Bölüm Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Halil Dikbaş Öğr.Gör. Siben Aydın Öğr.Gör.Dr. Beşir Kok

3 BÖLÜM PERSONELLERİMİZ
Halis Coşkun – Tekniker M.Zeki Tüver – Bölüm Sekreteri

4 MAKİNE TEKNİKERİNİN TANIMI
Makine mühendislerinin denetimi ve idaresi altında makine ve motorlu araçların tamir, bakım, kontrol, üretim, dizayn gibi işlemleriyle uğraşan, makine mühendisi ile teknisyen arasındaki ara insan gücüdür.

5 MAKİNE TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ
Makine mühendislerinin direktifi ve gözetiminde, makinelerin ve mekanik işlevli tüm tesisat ve teçhizatın bakımını yapar, Torna tezgahı, kaynak makinesi ve diğer atölye malzemelerini kullanarak yeni projeler geliştirmek suretiyle bu yöndeki araştırmalara yardımcı olur, Makinelerin periyodik bakımlarının yapılmasını sağlar, İşin türüne göre uygun projeleri çizer, Tesisat ve imalat aşamasında işin yapımını inceler, denetler ve kontrolünü yapar.

6 KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
Makine ile ilgili tezgahlar, Plan ve projeler için gerekli malzemeler, Bakım ve onarım işleminde kullanılan takım çantası, ampermetre, mikrometre, avadanlık vb. malzemeler.

7 MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
Makine teknikeri olmak isteyenlerin; Üst düzeyde şekil ve uzay ilişkilerini görebilme gücüne, Mekanik yeteneğe, Göz ve elleri eşgüdümle kullanabilme gücüne sahip, Alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, Elleri ve gözleri sağlam, bedence güçlü, Dikkatli ve tedbirli kimseler olmaları gerekmektedir.

8 ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Makine teknikerleri, fabrika ve atölyelerde çalışırlar. Çalışma ortamı gürültülüdür. Makine teknikeri birinci derecede alet ve makinelerle ilgili olup, genellikle bir ekibin üyesi olarak çalışır. İş ayakta yürütülür. Çalışma sırasında oturma, eğilme, diz çökme gibi pozisyonlar gerekebilir. Makine teknikeri çalışırken meslektaşlarıyla, işveren, usta, formen ve mühendislerle, müşterilerle ve gerektiğinde malzeme satıcıları ile iletişimde bulunur.

9 ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
Makine teknikerleri, seri veya parça işi makine üretimi yapan işletmelerde, makine montaj atölyelerinde, makine-motor ve mekanik cihazlar üreten işletmelerin yapım ve montaj bölümlerinde çalışırlar.

10 MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Meslek liseleri ya da diğer liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM Başkanlığınca yapılan YGS sınavına girmeleri, yeterli “Sayısal (SAY)” puanı almaları koşulu ile ve yerleştirme sonunda kontenjan kalırsa ek yerleştirme ile açık olan programlara istedikleri taktirde puanlarına göre yerleştirilebileceklerdir.

11 EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
Eğitim süresi 2 yıldır. Eğitim süresince; Teknik Resim, Meslek Resmi, Atölye, Bilgisayar, İmalat  Teknolojisi, Mekanik, Malzeme, Makine Bilgisi, Ölçme ve Kalite Kontrol, Matematik vb. dersler okutulur. Bu derslerde her türlü makinenin kullanılması, makine parçalarının tasarlanması, teknik resimlerin çizilmesi, talaşlı ve talaşsız üretim yöntemleriyle işlenmesi konusunda eğitim verilir. Ayrıca, genel kültür dersleri okutulup, uygulama ve staj yaptırılır.

12 MESLEKTE İLERLEME Ön lisans programını başarı ile bitiren makine teknikerleri ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde,  Döküm Öğretmenliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Makine Mühendisliği, Makine Resmi ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

13

14

15

16

17

18

19

20


"MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları