ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
Küresel Kalkınma Gündemi ve Türkiye Ankara, 12 Nisan 2016 BÜYÜKELÇİ (E) MİTHAT RENDE OECD İCRA KOMİTESİ ESKİ BAŞKANI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ 1Büyükelçi.
T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI Bilal AKTAŞ Sanayileşme Daire Başkanı.
UNI-SET Toplantı Notları
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Eğitimde Hedefler Hedeflerin İşlevleri ve Analizi.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
STRATEJİK PLAN ( ) HAZIRLAMA TOPLANTISI
Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Adana ÜSAM Genel Kurul Faaliyet Raporu
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Sunum transkripti:

ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ “REKABET EDEBİLİRLİK AÇISINDAN ADANA SANAYİSİNİN TEKNOLOJİK YETENEK ENVANTERİNİN BELİRLENMESİ” PROJESİ T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın genel koordinasyonu altında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen TR62-08-02 referans numaralı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında yürütülmektedir. “Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği Çukurova Kalkınma Ajansı ve/veya Devlet Planlama Teşkilatının görüşlerini yansıtmamakta olup, içerik ile ilgili tek sorumluluk Adana ÜSAM’a aittir.”

Genel Amaçlar Adana’da faaliyet gösteren sanayi firmalarının rekabet edebilirlik açısından teknolojik yetenek düzeyini belirlemek, Teknolojik yeteneklerinin profilini çıkarmak, Elde edilen veriler ışığında geleceğe dönük stratejileri ve politikaları ortaya koymak, Bu bağlamda Adana ilinin kalkınmasında sinerjik etki yaratabilecek işbirlikleri ve ortaklıkların kurgulanması da hedeflenmektedir. “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

Özel Amaçlar Adana sanayisinin teknolojik yeteneklerinin konumlandırılması ile geleceğe dönük vizyon, stratejik hedefler ve politikalar önerme imkanının bulunması, Firmalar arasında değişik katmanlarda işbirlikleri ve ortak projeler oluşturma fırsatlarının doğması, “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

Hedef Gruplar Nihai Yararlanıcılar Adana’da faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük ölçekli sanayi kuruluşları Adana Sanayi Kuruluşları Adana Sanayisine Hizmet Veren Kuruluşlar İşverenler “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

TEMEL FAALİYETLER Sonuçların Paylaşılması, Hazırlık Faaliyetleri Yaygınlaştırılması, yayınlanması Hazırlık Faaliyetleri Bilgilendirme Toplantıları Görüşme Kılavuzunun Değerlendirilmesi Ve Firmaların Gruplandırılması Görüşme Kılavuzunun Oluşturulması Görüşme Kılavuzunun Uygulanması Web sitesinin oluşturulması Tanıtım Toplantıları Yapılması ve Görüşme kılavuzlarının iyileştirilmesi Görüşme Elemanlarının Seçimi Ve Eğitimi “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

GÖRÜŞME KILAVUZU Yönetici Tutum Sayısal Veriler “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

SAYISAL VERİLER İnsan Kaynakları Yatırımların Değerlendirilmesi Üretim Bilgileri Kalite Kontrol / Belgelendirme Araştırma Ve Teknolojik Gelişme “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

YÖNETİCİ TUTUM Yatırımların Değerlendirilmesi Üretim Bilgileri Araştırma Ve Teknolojik Gelişme Firmalarla İşbirliği Ve Rekabet Durumu Gelecekteki Eğilimler Öngörüler “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

Beklenen Sonuçlar Adana’daki sanayi firmalarının teknolojik yeteneklerinin ortaya konulduğu sanayi envanteri Adana sanayisinin teknolojik yeteneklerinin birbirlerini tamamlayacak şekilde çeşitli ölçütler bakımından konumlandırılması “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”

ADANA ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ TEŞEKKÜRLER Adana ÜSAM Çukurova Üniversitesi 01330 Balcalı/ADANA  www.adanausam.org.tr Tel : 0 322 338 72 37 - 338 72 38 Faks :0 322 338 72 39 E-posta:usam@cu.edu.tr “Bu proje Mali Destek Programları kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.”