Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI"— Sunum transkripti:

1 KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

2 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
1. Kurumun araştırma faaliyetlerinin diğer akademik faaliyetler (eğitim, öğretim, topluma hizmet) arasındaki yeri tanımlanmış mıdır? 2. Kurumun araştırma hedefleri tanımlanmış ve düzenli aralıklarla gözden geçirilmekte midir? (Kurumun araştırma politikası belgesi) 3. Kurum, yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleriyle kendi araştırma stratejileri arasında bir bağ kurmakta mıdır? Dikkate alınan ve izlenen yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedeflerine ilişkin belgelerinizi gösteriniz.

3 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
4. Yapılan araştırmaların sosyo-ekonomik ve kültürel dokuya katkısı nasıl teşvik edilmektedir? 5. Kurumun araştırma geliştirme faaliyetleri için fiziki ve teknik altyapı ve mali kaynak oluşturmasına ve uygun şekilde kullanımına yönelik politikası var mıdır? 6. Kurum araştırmacıların iç ve dış paydaşlarla işbirliğini sağlamakta mıdır? (Paydaşların davet edildiği fuarlar, kariyer günleri, proje günleri vs.) 7. Değerlendirme yılı içinde tamamlanan ya da devam eden araştırma faaliyetlerinin sonuçları (çıktıları) veya kısa vadede beklenen sonuçlar izlenmekte ve değerlendirilmekte midir? Araştırma faaliyet sonuçlarının değerlendirme raporlarını gösteriniz.

4 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
8. Kurumun araştırma çalışmaları için üniversite dışı fonlamaların miktarını arttırmaya yönelik stratejileri var mıdır? Bu fonları kullanmak üzere araştırmacılar teşvik edilmekte midir? 9. Alınmış veya elde edilmiş mevcut dış destek kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu ve yeterli midir? (Dış destek bilgilendirme toplantılarının sıklığı) 10. Kurum işe alınan/atanan araştırma personelinin gerekli yetkinliğe sahip olmasını güvence altına almakta mıdır? 11. Araştırma kadrosunun yetkinliği ölçülmekte ve değerlendirilmekte midir?

5 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
12. Araştırma kadrosunun yetkinliğinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için yeterli olanaklar var mıdır? (BAP Destekleri, Kongre, Proje destekleri vb. gibi) 13. Araştırma kadrosunun araştırma performansı teşvik edilmekte midir? (Bilimsel başarı desteği, motivasyon desteği) 14. Atama ve yükseltme usullerinde araştırma performansının yeri açık şekilde tanımlanmış mıdır? Araştırma yetkinliğinin değerlendirmesine ilişkin belgeleri gösteriniz. 15. Kurumun mevcut araştırma faaliyetleri belirlenen hedefleriyle uyumlu mudur?

6 ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME
16. Kurumun araştırma geliştirme faaliyetlerinin etkinliği verilerle ve periyodik olarak ölçülmekte ve değerlendirilmekte midir? Yıllık faaliyet raporlarının değerlendirilmesine yönelik dokümanları gösteriniz. 17. Araştırma faaliyetlerine yönelik olarak yapılan değerlendirmelerin sonuçları yayımlanmakta mıdır? (Kurum adresli yayınlar, proje, tez, doktora verileri vb. gibi) 18. Kurum bölge, ülke ve dünya ekonomisine katkı yapmakta mıdır? (Ranking sistemleri-Times Higher Education) 19. Kurum araştırma performansının kurumun hedeflerine ulaşmasındaki yeterliliğini düzenli olarak gözden geçirmekte ve iyileştirilmesini sağlamakta mıdır?

7

8


"KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları