Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU.
Advertisements

A.İ.B.Ü. GEREDE MESLEK YÜKSEKOKULU
TASARI 2 YILLIK AKADEMİK PROGRAM. TASARI 2 YILLIK AKADEMİK PROGRAM.
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Sündüs AVCI Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Öğretmeni
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
NİZAMÜLMÜLK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
75. YIL MEHMET GÖKER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
İnşaat Mühendisliği Bölümü
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
Makine Mühendisliği nedir?
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Çevre teknikeri kimdir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Çevre teknikeri kimdir?
2018 Yılı Performans Sunumu
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

Giyim Üretim Teknikerliği nedir ?? GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ İSTE İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) Öğrenciler, 4. yarıyıllarını uygulamalı çalışmalar yapmak üzere tam zamanlı olarak iş dünyasında geçirebilirler. İDE programı boyunca öğrenciler, teorik olarak öğrendiği bilgileri pratiğe dönüştürmelerine fırsat bulurlar ve daha mezun olmadan yerleştikleri kurumda iş bulma imkanına sahip olabilirler. Laboratuvar İmkanları Konfeksiyon atölyesi (12 adet düz dikiş, 9 adet bilgisayarlı düz dikiş, 3 adet overlok dikiş, 1 adet reçme dikiş makinası, 2 adet buhar kazanlı sanayi tipi ütü ) Ortak bilgisayar laboratuvarları Giyim Üretim Teknikerliği nedir ?? Çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desen, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine tekstil-konfeksiyon sektörü için vazgeçilmez bir elemandır. Giyim üretim teknikerleri, Üretimi planlamak, İş ve zaman etüdü yapmak, giysi modelleri geliştirmek, giysi kalıplarını çıkarmak, Dikilecek giysi kumaşının kalitesinin kontrolünü yapmak, Giysi için gerekli yardımcı malzeme ve aksesuar araçlarını seçmek, Prototip giysi hazırlamak, Ürünün çeşitli vücut ölçülerine göre seri üretimi ile ilgili işleri yapmak, Seri üretime giren ürünün başından sonuna kadar takibini ve kontrolünü yapmak, Ürünün paketlenmesi depolanması ve pazarlanması ile ilgili işleri yürütmektedirler. İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Giyim Üretim Teknolojisi programı 31200 İskenderun, HATAY +90 326 618 2936- 6034 http://www.iste.edu.tr/imyo-gut

DGS ile geçiş yapılabilecek lisans programları? Hazır giyim öğretmenliği Moda giyim tasarımı Moda tasarımı Moda ve tekstil tasarımı Tekstil mühendisliği Tekstil ve moda tasarımı Giyim Üretim Teknikerlerinin Çalışabileceği Sektörler Nelerdir? Giyim üretim teknolojisi programında, temel tekstil eğitimi, konfeksiyon üretiminin planlanması, giysilerin tasarımı, stilistlik uygulamaları, giysi kalıplarının çıkarılması, giysilerin dikimi, giysi maliyetlerin hesaplanması, marka ve pazarlama eğitimi alırlar. Giyim Üretim Teknolojisi Programı; Tekstil Teknolojisi, Konfeksiyon Teknolojisi, Stilistlik Uygulamaları, Giysi Teknik Çizimi, Giysi Kalıplarının Çıkarılması, Çocuk, Kadın ve Erkek Giysi Üretimi (Dikimi), Temel Sanat Eğitimi Giysi süsleme teknikleri temellerine dayanmaktadır Tekstil-Konfeksiyon sektöründe ÜR-GE, AR-GE departmanlarında Moda Tasarım Stilistlik Desinatörlük Halk eğitimde usta öğretici Kamu ve özel sektörde giyim üretim teknikeri Giyim Üretim Teknikerlerinin Çalışma Pozisyonları Nelerdir? Tekstil ve konfeksiyonda, ÜR-GE, Ar-Ge teknikeri Giysi tasarımcısı Kalite kontrolden sorumlu tekniker Üretim planlamadan sorumlu tekniker Ürün satış ve pazarlamasından sorumlu tekniker Neden İSTE Giyim Üretim Teknolojisi? Tekstil sektörünün büyümesi ve gelişmesi ile bu alanda çalışacak bilgili ve tecrübeli teknik elemanlara ihtiyaç duyulması ve bu nedenle mezuniyet sonrası kolay iş bulma imkanı Güçlü, deneyimli ve nitelikli akademik kadro Kamu ve genellikle özel sektörde istihdam edilmek üzere nitelikli ve konusunda uzman giyim üretim teknikerlerine ihtiyaç duyulması Öğrencinin tasarlayarak diktikleri kıyafetlerin sunumunu, mezun olurken defile ile yapabilme imkanı Güncel ve dünya standartlarında uyumlu eğitim İş Dünyası İle Entegrasyon(İDE) sayesinde sanayi ile yakın işbirliği Erasmus programı ile yurt dışında staj görme imkanı Sosyal ve kültürel faaliyetler Eğitim Programı İskenderun Teknik Üniversitesi Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümünde, Giyim Üretim Teknolojisi ön lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim müfredatı Bologna sürecine uygundur.