Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ."— Sunum transkripti:

1 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

2 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Tekstil Mühendisliği, temel bilimlerden yararlanarak çalışma, deney yapma ve uygulama yolları ile kazanılmış bilgileri kullanarak tekstil liflerini çeşitli fiziksel, kimyasal ve mekanik yollarla farklı teknolojiler kullanarak ürün haline getiren ve insanoğlu yararına sunmak üzere ekonomik yöntemler ve yeni teknikler geliştiren çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.

3 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Misyonu Tekstil Mühendisliği mesleğinin her alanında başarı ile çalışabilecek çağdaş ve kaliteli eğitim ile donatılmış, gelişime açık, yaratıcı, etik değerlere sahip, iletişimi güçlü ve sorun çözen mühendisler yetiştirmek olan, bölümümüz, Türkiye’nin bu alandaki ilk Tekstil Mühendisliği eğitimini vermek üzere 1966 yılında faaliyete başlamış, ülkemizde tekstil sanayinin gelişmesine başarıyla hizmet etmiş ve bugüne dek yaklaşık 4000 mezun vermiştir.

4 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölümümüz iki ana bilim dalından oluşmaktadır.  Tekstil Teknolojisi Anabilim Dalı  Tekstil Bilimleri Anabilim Dalı Bu ana bilim dallarında 12 profesör, 9 doçent, 2 yardımcı doçent ve 18 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

5 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünde eğitim lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde sürdürülmektedir. Ana dal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerimiz, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması veya sertifikası almak üzere Makine, Deri ve Kimya Mühendisliklerinde çift ana dal veya yan dal eğitimi görebilmektedir.

6 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünde öğrencilerimiz isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı okuma şansına sahiptir. Öğrencilerimiz, 4 yıllık tekstil mühendisliği eğitimlerinin ilk iki yılında temel fen ve mühendislik derslerinin yanı sıra genel tekstil derslerini tamamladıktan sonra, kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda son iki yılda; Tekstil Teknolojisi (İplik, Dokuma, Örme), Tekstil Kimyası ve Terbiyesi Konfeksiyon opsiyonlarından birisinde uzmanlaşmaktadır.

7 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Tekstil Mühendisliği üretim ve kontrol işlevlerinin iç içe geçtiği bir mühendislik dalıdır. Bu nedenle öğrencilerimize teorik derslerin yanı sıra bölümümüzde yer alan; Pamuk İpliği Yün İpliği Dokuma Örme Dokusuz Yüzeyler Tekstil Terbiyesi Konfeksiyon işletmelerinde uygulamalı eğitim ve staj yapma imkanı sağlanmaktadır.

8 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Ayrıca bölümümüzde hem eğitim hem de Ar-Ge çalışmaları için kullanılan fiziksel ve kimyasal tekstil muayeneleri, yıkama, terbiye, örme desen, bilgisayar destekli giysi ve baskı desen tasarımı laboratuvarları bulunmaktadır.

9 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölümümüzde, öğrencilerimize ilgili opsiyonların çalışma alanlarına bağlı olarak medikal tekstiller, koruyucu tekstiller vb. teknik tekstil konuları ile nanoteknoloji, giysi konforu, kompozit tekstil malzemeleri gibi tekstilin yeni uygulama alanlarında da eğitim ve araştırma olanağı sağlanmaktadır.

10 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölümümüz 2006 yılından itibaren MÜDEK "Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği” tarafından akredite edilmiştir. Bunun anlamı “Bölümümüzde öğrencilerin yeterli meslek eğitimi aldıkları ve sürekli iyileştirmeyi sağlayacak süreçlerin kurulmuş ve çalışmakta olduğu” dur. Ayrıca bölümüz 2002 yılından beri tekstil konusunda eğitim ve araştırmalar gerçekleştiren üniversiteleri bir araya getirmek amaçlı uluslararası bir organizasyon olan AUTEX (Association of Universities for Textiles) üyesidir.

11 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölümümüz, ERASMUS+ Programı kapsamında Almanya, Fransa, Slovenya, İsveç, İtalya vb. ülkelerdeki 17 farklı Avrupa üniversitesi ile yapılan ikili anlaşmalarla, öğrencilerin ve eğitimcilerin karşılıklı değişimini sağlamaktadır. İtalya Slovenya Portekiz Almanya Yunanistan Çek Cum. Fransa Romanya Hırvatistan İsveç Polonya Letonya Bulgaristan

12 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz, öğrenci toplulukları aracılığıyla sosyal etkinliklere katılmakta; düzenlenen teknik geziler, seminerler ve kariyer günleriyle sanayi ile iletişim kurmaktadır.

13 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Bölümümüzün mezunları ve sanayi ile iletişimi ve dayanışması “Sanayi ile İlişkiler Koordinasyon Birimi” tarafından başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Her yıl mezun olacak öğrenciler ile sanayiciler bir araya getirilerek iş bulmalarına yardımcı olunmaktadır.

14 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Tekstil Mühendisliği eğitimini tamamlamış bir mühendisin önünde geniş bir çalışma alanı ve pek çok seçenek vardır. Mezunlarımız; Üretim AR-GE Planlama Pazarlama Satın alma Kalite güvence gibi birçok departmanda mühendis, uzman, müşteri temsilcisi, yönetici vb. pozisyonlarda çalışma imkanı bulabilmektedirler.

15 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Mezunlarımız yurdumuzun bir çok yöresinde kurulmuş olan fabrikalarda ve bazı kamu kuruluşlarında çalışma olanağı bulmaktadır. Tekstil ve Hazır Giyim Sektörünün yoğunluklu olarak bulunduğu bölgeler İstanbul, Çorlu, Denizli, Bursa, İzmir, Uşak, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana olarak özetlenebilir.

16 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü NEDEN EGE ÜNİVERSİTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ? Türkiye’nin ilk ve en geniş alt yapısına sahip Öğrencilerin birebir uygulama yapabildikleri entegre bir uygulama işletmesi bulunan Üç farklı opsiyonda uzmanlaşmış tekstil mühendisleri yetiştiren Öğrencilere çift dal ve yan dal eğitim olanakları sunan Erasmus programı ile Avrupa üniversitelerinde öğrenim imkanı sağlayan 1976 yılından beri üç yılda bir uluslararası sempozyum düzenleyen Uluslararası indekslerce taranan Türkiye’nin tek tekstil dergisini yayınlayan Endüstri ile güçlü ilişkilere sahip Mezunları tekstil endüstrisinin her alanında öncelikli olarak tercih edilen Tekstil Mühendisliği Bölümüdür.

17 www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü Türk tekstil ve hazır giyim sektörü, sağladığı iş gücü ve ekonomiye katkısı açısından Türkiye’nin temel ve lider sanayi kollarından biridir. Sektörün ihtiyaç duyduğu Tekstil Mühendislerinin eğitiminde doğru adres: E G E Ü N İ V E R S İ T E S İ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Daha geniş bilgi ve sorularınız için: Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 35100 Bornova, İzmir, Türkiye E-posta: teksek@mail.ege.edu.tr Tel & Faks :+90 232 339 92 22


"Www.textile.ege.edu.tr Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları