Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
Advertisements

YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi EYLÜL 2013.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
REİS BEY ÜNİTE TANITIM SUNUMU
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
BİZ KİMİZ?  Hacettepe Üniversitesi Okuma Topluluğu, kısa adıyla “ HUNOK ” 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Bununla.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
“EN GÜZEL HEDİYE KİTAPTIR” PROJESİ
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
CUMHURİYET ORTAOKULU BENCHMARKİNG 4.ALT GRUP. 1-OKUMA SAATLERİ Okullarımızda okuma saatleri planlanarak başlatıldı.. Dönerli ve 7.ve 8 sınıflarda 7.saatte.
Yıl Sonu Veli Toplantısı
‘VERİMLİ ÇALIŞMA’.
Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Projesi Ödül Törenine Hoş Geldiniz
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
OKUMANIN İLKELERİ.
KÜTÜPHANE KULÜBÜ.
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
PROJE ÇALIŞMALARI Hazırlayan: Mehmet AKÖNER.
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
12. Sınıf 100 nolu kazanım etkinliği
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
KARABURNA İLK/ORTAOKULU 2013/2014 TANITIM
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
2014 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI KAPSAMINDA -SAKARYA İL MÜFTÜLÜĞÜ VE – SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ORTAOKUL, İMAM HATİP ORTAOKULU, LİSE.
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
KELİME KUMBARAM.
YAZ TATİLİ İÇİN ÖNERİLER 
Öğrenme Düzeyi Araştırması 3:
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 İsabey Atatürk Ortaokulu & İlkokulu.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
OKUMANIN İLKELERİ.
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
TİCARET ODASI İLKÖĞRETİM OKULU DEĞERLER EĞİTİMİ. DİSİPLİN VE SORUMLULUK HAZIRLAYANLAR: Nurettin GÖKSUGÜZEL Gülsüm ÇELİK Havva YAKUT Fatma Evrim KUNDAKÇI.
İstişare ve tanıtım toplantısına hoş geldiniz…
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
FEVZİ KUTLU KALKANCI ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
EĞİTSEL REHBERLİK Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı TOMAR
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ANNE-KIZ BABA-OĞUL KÜTÜPHANEDEYİZ
SBS 2014 "Bir hayal inşa edin, daha sonra o hayal de sizi inşa eder.”Robert Schuller.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
AMAÇ, İÇERİK VE AKADEMİK YAKLAŞIM UYGULAMA SÜRECİ BEKLENEN SONUÇLAR.
İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce, Kitap Okumayı Yaygınlaştırmak amacıyla eğitim öğretim yılında ilçemizde düzenlenecek olan Kitap okuma yarışmasınının.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
LALA HÜSEYİN PAŞA İLKOKULU (Çocuğunuzun ikinci yuvası)
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
İHSAN KURŞUNOĞLU ORTAOKULU ÇINARIN GÖLGESİNDE OKUYORUM PROJESİ
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Atatürk’ün Hayatı (Dinleme Metni)
ÇANAKKALE REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÜSKÜDAR ÇAMLICA KIZ ANADOLU LİSESİ
TEST ÇÖZELİM.
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi
VİZYON BELGESİ RAPORU OCAK 2018
Neden kitap okuyoruz.
Sunum transkripti:

Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]” 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HACIKÖY ORTAOKULU “KİTAP OKU[YORUM]“ PROJESİ Kitap Okuma Projesi “KİTAP OKU[YORUM]” Danışman Öğretmen: Hüseyin ALAN Hazırlayanlar: Şeyma ÇAMLI Hiranur DİNÇ Elifnur BALTACI Rümeysa KIR

Niçin bu sloganı seçtik ? PROJE SLOGANIMIZ “Kitap Oku Geleceğini Doku” Niçin bu sloganı seçtik ?

ÇÜNKÜ ; “Kitap Oku Geleceğini Doku” Eğer kendimizi, ülkemizi, yaşadığımız toplumu değiştirmek istiyorsak, veya değişmesini arzuluyorsak, okumayı gözardı etmemeliyiz. Unutmayalım, medeniyetleri kitaplar kurar. Bundan dolayı ; “Kitap Oku Geleceğini Doku”

Projemizin Amaçları Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmek Kitap okumayı sevdirmek Kelime dağarcığını zenginleştirmek Güven duygusunu geliştirmek

Projemizin Amaçları Kişisel gelişimi desteklemek, Okuma kültürünün gelişimine katkı sağlamak, Kitap okumayı sevdirmek, projemizin amaçları arasındadır.

Projemizin Başlangıç Tarihi : 16.10.2017 Bitiş Tarihi : 30.03.2018

Proje Kapsamında Okunacak Kitaplar ESER YAZAR SAYFA SAYISI OKUYACAK SINIF DÜZEYİ 1 Küçük Prens Antoine De Saint- Exupery 150 5,6,7 ve 8. 2 Altın Diş Sibel Özmen 144 3 Mor Şemsiye Alki Zei 174 4 Çırak Kevin Corchiani 172 5 Düşler Kasabasında Bir Yaz Tatili Cemil Karakullukçu 200 6 Kayıp Ruhlar Kayboluyor Aşkın Güngör 304 7 ve 8. 7 Söz Uslu Olacağız Edith Nesbit 316 7. ve 8.

Sizlerden istediklerimiz nelerdir ? Belirlemiş olduğumuz kitapları okumanız, Okuduğunuz kitaplarla ilgili sorular hazırlamanız ve sorularınızı ilgili kitabın soru kutusuna atmanız, Okuduğunuz kitapların özetini çıkarıp kendinize kitapla ilgili notlar almanız, Okuduğunuz kitabın özetini arkadaşlarınıza anlatmanız,

Sizlerden istediklerimiz nelerdir ? Kütüphaneden aldığınız kitapları düzgün kullanmanız, Projemizi etkin bir şekilde çevrenizde bulunan tüm bireylere anlatmanız, Çevrenize kitap okumanın önemi hakkında bilgiler vermeniz ; sizlerden istediklerimizdir.

“Kitap Oku Geleceğini Doku” ÖDÜLLERİMİZ

Katılım Sağlayan Her Öğrenciye Sürpriz Hediyeler ?

Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -1- 5 ve 6. Sınıf düzeyinde belirlenen 5 kitaptan toplam 80 soru, 7 ve 8.Sınıf düzeyinde belirlenen 7 kitaptan toplam 80 soru olacaktır. Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru cevap yapanlar ödül sıralamasına dahil olacaktır.

Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -2- Sınav sonucunda ödül sıralamasında 5,6,7 ve 8.sınıflar birlikte değerlendirilecektir. Eğer her iki grupta 80 soru üzerinden 60 doğru cevap sınırını aşan öğrenci olmazsa ödül dağıtımı yapılmayacaktır. Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru yapanlar ödül sıralamasına dahil olacaktır.

Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -3- Her iki gruptan 60 ve üzeri doğru cevap yapanlar ödül sıralamasında en yüksek doğru cevap sayısından en düşük doğru cevap sayısına doğru sıralanarak dereceye girenler belirlenecektir. Doğru cevap sayısının eşit olması halinde kura yöntemine başvurulur.

Yarışma Sınavı Hakkında Bilgiler -4- Soru kitapçıklarının hazırlanmasında sizlerinde katkısı olacaktır. Okul kütüphanemizde her kitap için soru kutusu oluşturulacaktır. Sizler de okuduğunuz kitaplarla ilgili sorular hazırlayıp ilgili kitabın soru kutusuna atabilirsiniz.

“Kitap Oku Geleceğini Doku” OLDUĞUMUZ AFİŞLERİMİZ PROJE İÇİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ AFİŞLERİMİZ

PROJEMİZE DESTEKLERİNİZİ VE KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ... ...TEŞEKKÜRLER…