Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı."— Sunum transkripti:

1

2 Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı sakın unutmayınız. Verdiğim ödevi a-4 kağıdına düzenli bir şekilde hazırlayıp dosya biçimine getirerek tatil dönüşü sunmanızı istiyorum. Sizleri seviyorum. İyi Tatiller. Gülşah ÇETİNKAYA Türkçe Öğretmeni

3 Tatil başlangıcıyla birlikte, tatil bitimine kadar bir günlük oluşturunuz.

4 Tatilinizde yaşadığınız ya da tanık olduğunuz bir anınızı kompozisyon kurallarını da göz önüne alarak yazınız.

5 Tatil boyunca okuyacağınız kitaplardan bir tanesini tanıtınız. *Kitabın adı *Kitabın yazarı * Kitabın konusu *Konunun geçtiği yer ve zaman *Konuda yer alan kahramanlar *Eser hakkındaki düşünceleriniz.

6 GÜL YAPRAĞI *Uzakdoğu'da bir budist tapınağı, bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu. Burada geçerli olan incelik; anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti. *Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi. Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, o yüzden kapıda herhangi bir tokmak, çan veya zil yoktu. *Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki budist, kapıda duran yabancıya baktı. Bir selamlaşmadan sonra söz'süz konuşmaları başladı. Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu. *Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı. Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. *Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üsünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. içerideki budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. *Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardı.

7 (*)işaretli ilk üç paragraftaki sözcüklerden örnekler alarak yapısı bakımından inceleyiniz. (20sözcük inceleyiniz )

8 Metinden,sözcük öbeklerini (isim ve sıfat tamlamaları) bulunuz ve inceleyiniz. (25 sözcük öbeğini inceleyiniz )

9 Metindeki ses olayı (Ünsüz yumuşaması,Kaynaştırma,Ünlü Daralması,Ünlü Düşmesi,Ünsüz Benzeşmesi) görülen sözcükleri bulunuz ve inceleyerek gösteriniz.

10 Metnin ilk üç paragrafındaki sözcüklerden isim, sıfat,zamir olan sözcükleri bulunuz, çeşitlerini inceleyiniz.

11


"Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları