Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr."— Sunum transkripti:

1 DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr

2 Yarışma Konusu ve Amacı Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilgiyi ticari değere dönüştürmek, Gençlerin kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ve inovatif uygulamalarla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak, Yenilikçi, özgün fikir ve projeler ile farklı yaş gruplarının yaratıcılıklarını ön plana çıkarmak, Bilimi sevdirmek ve yeni buluşlar yapmaya yönlendirmek, Araştırma yapmalarını sağlayarak bilgi ve becerilerini geliştirmek, Keşfedilmemiş ve sadece fikir aşamasında kalmış projeleri hayat geçirmek, Denizli ve Türkiye’nin inovasyon yolculuğunda çocukların ve gençlerin katıksız fikirlerinden faydalanmak ve onları bu yolda desteklemek amacıyla İnovatif Fikirler Yarışması düzenlenmektedir.

3 Katılım Koşulları ve Başvuru Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda (İlkokul- Ortaokul ve Lise) halen öğrenim görmekte olan tüm öğrenciler yarışmaya katılabilecektir. Öğrenciler; Projelerinde konu kısıtlaması olmaksızın her alandaki yaratıcı, yenilikçi ve yaşamı kolaylaştırıcı fikirlerini sunum haline getirerek. www.denib.gov.trwww.denib.gov.tr adresinde bulunan yarışma başvuru formu, taahhütnameyi doldurarak, proje sunumlarını ve şartnamede belirtilen belgeleri, 30 MART 2015 tarihine kadar Okulların Rehber Öğretmeni ve Teknoloji Tasarım öğretmenlerine teslim ederek veya Denizli İhracatçılar Birliği’ne ulaştırarak yarışmaya başvuruda bulunabileceklerdir.www.denib.gov.tr

4 Yarışmaya projesi ile başvuru yapan öğrencilere verilecek Eğitimler İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine; -Türkiye’de sosyal bilimler alanında çocuklara ve gençlere kişisel gelişim eğitimi veren ilk ve tek kurum olma özelliğine sahip EDUCAKID Çocuk Akademisi tarafından Hayalgücü, Yaratıcı Düşünme, İnovasyon, Girişimcilik ve İşletme Tabanlı MBA Kişisel Gelişim Eğitimleri, -TEKNOKUL Robot ve Bilim Akademisi tarafından Robot Atölyesi Eğitimi verilecektir.

5 Lise ÖğrencilerineLise Öğrencilerine -Doğa Bilimleri Derneği tarafından Doğadan Faydalanarak Hayata Geçirilen Teknolojiler Eğitimi(biyomimetik), -Konusunda uzman isimler tarafından liderlik ve girişimcilik eğitimleri verilecektir.

6 Proje Değerlendirme Yarışma ilkokul-Ortaokul ve Lise olmak üzere 3 kategoride değerlendirilecektir. Proje; Yaratıcılık düzeyi Özgünlüğü ve yeniliği Uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği, Katma değerini arttırıcı ve teknik özelliklerini geliştirici özelliği İhraç edilebilir ve günlük hayatta uygulanabilir olma özelliğine İstinaden değerlendirilecektir.

7 Finalist Belirleme Yarışmaya projesi ile başvuran öğrenciler arasından her bir kategori (ilkokul-ortaokul-lise) için, 10 asil-5 yedek finalist belirlenecektir. Yarışmanın 1.-2. ve 3.leri Mayıs ayında gerçekleştirilecek Final Gecesinde Jüri tarafından belirlenecektir. Yarışmada ödül alan projeleri, hayata geçirilmesi konusunda DENİB destekleyecektir.

8 Ödüller İLKOKULORTAOKULLİSE 1.lik ÖdülüDiz Üstü BilgisayarAkıllı Telefon 2.lik ÖdülüTabletDiz Üstü Bilgisayar 3.lük Ödülü Robot Atölyesi EğitimiTablet DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİN PROJE HAZIRLAMA SÜRECİNDE, ÖĞRENCİYE DESTEK OLAN ÖĞRETMENE DE AYNI ÖDÜL TAKDİM EDİLECEKTİR.

9 Inovasyon Haftası İZMİR 19-20 Mart 2015

10 DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ Teşekkürler,


"DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları