YUSUP MAMETKULYYEV İŞİTME ENGELLİLERDE KARATE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
Advertisements

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
Spor Sakatlıklarının Nedenleri
BEBEKLER Giriş.
PSİKOLOJİK TEMELLER Dr. Fatih DERVENT.
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
Uluslararası Gençlik Ödülü yaş arasındaki gençlerin katılabilece ğ i, onların bireysel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen gönüllülük.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
HERKES İÇİN FUTBOL-GRASSROOTS
İLKÖĞRETİMDE EĞİTİM PROGRAMLARI
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
ÜSTÜN YETENEKLİLER EĞİTİM MERKEZİ. Misyonumuz Hedef kitlesindeki öğrencilerden zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
KİŞİSEL GELİŞİM.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM.
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
Arkadaşlar birlikte yaya geçitlerini öğrenmeye ne dersiniz?
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMELİĞİ
Barbell. A ğ ırlık kaldırma esasına dayanan bir spor dalı. Demir veya tahta bir sapla birleştirilen yuvarlak veya yassı iki kütlenin meydana getirdi ğ.
Teknik Kurulun Görevleri
TRİATLON SPORCULARININ DOPİNGİN KULLANIM NEDENLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Cemal GÜNDOĞDU* Evrim ÇELEBİ**
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
BÖLÜM 11 ORTA ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE FİZİKSEL GELİŞİM.
HENTBOL.
HENTBOL.
DERS NO: 5 ANTRENMAN DEĞİŞKENLERİ (ÖĞELERİ)
ANTRENMAN BİLGİSİ DERS NO 4 ANTRENMANA HAZIRLIK.
KARATEDE UZUN VADELİ SPORCU GELİŞİM MODELİ
BİLİM VE SANAT MERKEZİ Bilim ve Sanat Merkezi, İlkokul, Ortaokul ve Ortaöğretim çağındaki özel veya üstün yetenekli öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin.
2015/2016 ANTALYA 3 . GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI PROJESİ
TÜRK HALK OYUNLARINDA ANTRENMAN
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
Deniz Lisesi Komutanlığı. -Yarışmaya 43 proje ile iştirak edilmiş, -İstanbul Asya Bölgesi çapında 7 proje sergilenmeye değer görülmüş, 3 dalda (Biyoloji,
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.
KIŞ SPORLARI BEĞÜM ŞEVVAL ÜNAL.
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
Okul Öncesi Eğitim Dr. Burcu Çabuk.
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI: GOL ANALİZİ Halil Orbay ÇOBANOĞLU1, Mustafa Serdar TEREKLİ1 1 Spor Bilimleri Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir,Türkiye.
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
MASA TENİSİNDE MOTİVASYONUN ÖNEMİ
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
Yusup MAMETKULYYEV. SEĞİRTMENLİK SPORU
SEVGİLİ ARKADAŞLAR; TAE; Ayak, KWON; El anlamına gelmektedir. DO ise, ahlak ve fazilete ulaşmak için takip edilmesi gereken düşünce ve davranış biçimidir.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
Spor Psikolojisi Psikolojik Beceri Antrenmanı.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
FUTBOLU ÖĞRENİYORUM. Futbol 11′er kişilik iki takım arasında oynanır ve kendine özgü kuralları vardır.
Sporda Performans Prof Dr Süheyla Ünal.
İRFANLI ANADOLU LİSESİ ADI : Bartu Eren SOYADI : ÖZGAYA SINIFI : 9-D NO : F U T B O L DERS : TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMEN: Zafer Ender ETLİ.
II.BÖLÜM GELİŞİM İLE İLGİLİ TEMEL KAVRAMLAR. Kazanımlar Bu üniteyi tamamladığınızda aşağıdaki hedeflere ulaşmanız beklenmektedir: Gelişimle ilişkili olan.
SPORDA MÜSABAKA ANALİZİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ
ANTRENÖR.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Spor hareketleri dönemi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
 Vücudumuzun gücünü artıran, zi­hin güçlerimizi geliştiren, aynı zamanda eğ­lendiren, hoş vakit geçirten işlerdir. Deniz­cilik, avcılık, binicilik, kayak,
JUDO NEDİR Silahsız olarak savunma esasına dayanan bir spordur.
ATLETİZM.
TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir.
ENGELİLERDE SPOR Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir, diye en basit tanımı yapabiliriz. Engellilik çeşitlerini bilimsel olarak.
Sunum transkripti:

UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ Engelliler İçin Beden Eğitimi Ve Spor HAZIRLAYAN ADI: YUSUP SOYADI: MAMETKULYYEV SINIF: 3 NUMARA: YU İşitme Engellilerde Karate

KARATE NEDIR Karate, silahsız savaş sanatı karate-do için yaygın kullanılan kısaltılmış terim olup Japonca kara boş + te el + do yol, sanat kelimelerinden oluşmakta ve silahsız elin yolu/sanatı anlamına gelmektedir. Zen Budizmi ve Japon kültürü ile yoğrulan karate, kişinin kendini, bedensel ve zihinsel olarak eğitmesi ilkesi üzerine kurulu, eğitim sistemi sayesinde insanı şiddetten uzaklaştıran, barışçıl duygular beslemesini sağlayan bir disiplindir.savaş sanatıZen Budizmi

DÖVÜŞ ALANI Kumite (sınama) karşılaşmaları bir grup yetkilinin, yarışmacıların kuralları ihlal etmesini önlemek ve uyguladıkları doğru teknikleri sayıyla ödüllendirmek için çevrelediği kare bir minderde yapılır. Karate görgü ve kurallarına uyulur. Örneğin yarışmacılar belden öne eğilerek, ancak sürekli tetikte ve ileri bakarak birbirini selamlar.

TEMAS KURALLARI Kumitede, temas düzeyi, karatekaların stili ve ölçülerine göre değişir. Tüm teknikler, özellikle başa ve boyna yöneltilenler, kontrollü olmalı ve aşırı güç kullanmadan uygulanmalıdır. Boğaz, kasık, şakaklar, omurga, ayağın üstü ve başın arkasına saldırmaya izin verilmez. Hakem ihlalleri cezalandırabilir.

Karate Yetenek Seçimi modeli 8 aşamadan oluşur. Aktif Başlam a Temel Hareketler Antrenman için Öğrenme Antrenman için Antrenman Yarışma İçin Antrenman Performans İçin Antrenman Kazanmak İçin Antrenman Yaşam Boyu Kronolojik veya Gelişim Çağı Kronolo jik Kronolojik ve Gelişimsel GelişimselGelişimsel ve Kronolojik Kronolojik Erkek Yaşı / /-Kumite 24+/- Kata27+/- Her Yaşta Katılım Kadın Yaşı / /-Kumite 22+/- Kata26+/- Her Yaşta Katılım İlk 3 aşamaSonraki 4 aşama8. Aşama 1- Aktif Başlama4- Antrenman için Antrenman8- Yaşam Boyu 2- Temel Hareketler5- Yarışma İçin Antrenman 3- Antrenman İçin Öğrenme6- Performans İçin Antrenman 7- Kazanmak İçin Antrenman

İŞİTME ENGELLİLERDE MÜSABAKA KURALLARINDAKİ FARKLILIKLAR İŞİTME ENGELLİLERDE MÜSABAKA KURALLARINDAKİ FARKLILIKLAR Maç esnasında işitme engelli sporcularda hakemler ışıklandırma sistemini kullanmakta ve her ışığa yönelik bir anlam kullanılmaktadır. Yeşil: hacime( başlama) Sarı: duyuru Kırmızı: stop anlamını vermektedir. Duyma 55 dsb aşağı olmamalıdır. Antrenör ve hakem parmak işaretini bilmek zorundadır.

AKTİF BAŞLAMA – HAJİME AKTİF BAŞLAMA – HAJİME Bu aşamada, karatenin temel hareketleri oyunlar aracılığıyla öğretilmektedir. Fiziksel Aktivite her yaşta gereklidir. Bu bağlamda fiziksel aktivite: -Beyin fonksiyonlarını, -koordinasyon ve motor becerilerini -Sosyal becerileri -Liderlik becerilerini -Duygusal zekayı -Hayal gücünü -Özgüveni geliştirmenin yanında; -Kemikleri ve kasları güçlendirir, esnekliği arttırır, postür ve dengeyi geliştirir, stresi azaltır ve uyku düzenini sağlar, -Sağlıklı kiloyu korur -Çocukların yetenekli bir şekilde hareket etmesini sağlar ve aktif olmaktan zevk almalarına yardımcı olur.

KATA Karatede KATA öğrenmek çok önemlidir. Çünkü KATA’YA göre sporcular renkli kuşak kemer seviyesini üst düzeye çıkarabiliyorlar.

KUŞAK SIRALAMASI Beyaz Kuşak: Karateye ilk başladığınız kuşaktır, masumiyeti simgeler. Temizlik, saflık, hiçbir zararı olamayan, masumiyet gibi anlama gelir. Karate-do ilk başlayan ve Karate-do hakkında hiç bir ön bilgisi olmayan sporcular takarlar. Sarı kuşak, Turuncu Kuşak, Yeşil Kuşak, Mavi Kuşak, Kahverengi Kuşak. Siyah Kuşak:Siyah kuşak ustalık seviyesidir ve olgunluk anlamına gelir. Beyazın tam zıddıdır. Karate-do olgunluğunu ve profesyonelliği temsil eder. Tehlikelerden çekinmez ve korku bilmez bir karakter yapısını içerir. Siyah kemer takınan sporcu hem fizikman mükemmel bir estetiğe ve ruh hali olarak toplum ahlak kurallarının zirvesinde bir kişiliğe ulaşmış demektir.

TÜRKİYE’DE KARATE Amerika ve Avrupa kıtasında 1950 yılının ikinci yarısından itibaren hızla yayılan karate çalışmalarının sportif anlamda ulusal federasyonlar halinde örgütlenecek büyüklüğe kavuşması ’lü yıllara denk gelir. İlk Avrupa şampiyonasının organize edildiği tarih 1966 ilk dünya şampiyonası tarihi ise 1970’tir. Avrupa’da birçok ülkenin ulusal federasyonlarını kurmaları, Kıta Karate Birliği’nin oluşup kıta ve dünya şampiyonalarının yapılmaya başlanmasından sonra ülkemizde Karate DO çalışmaları başlatılabilinmiştir. Ancak yılları arasında Sensei Hakkı KOŞAR tarafından İstanbul’da başlatılabilinen Karate çalışmaları gururla ifade etmeliyiz ki kısa zamanda Avrupa ve dünya ülkeleri ile entegre hale getirilmiştir. Bugün Türk karatesini Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil eden gençlerimiz, bireysel ve takım karşılaşmalarında aldıkları derecelerle Türk sporunun medarıiftiharı konumundadırlar.

TÜRKİYE’DE İŞİTME ENGELLİLERDE DERECE Deaflympics 2017 Samsun İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın 7. gününde milliler karate dalında 4 madalya kazandı. Yarı finalde Phantib’e yenilen Fatih Çiçek, bronz madalya müsabakasında İtalyan Daniele Di Guido’yu yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Erkekler kumite 67 kg’da Türk sporcu Mehmet Ali Sapmaz’ı finalde mağlup eden Rus Sergei Borovikin altın madalyanın sahibi oldu.

KULLANıLAN MALZEMELER Kimano Ayak Koruyucu Eldiven Darbelik(dosmai) Di ş lik(kapa)