Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dikkat Edilmesi Gerekenler"— Sunum transkripti:

1 Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sürat Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Çocuk ve Gençlerle yapılan çalışmalarda; Alıştırmalarda çeşitlemeye gidilmelidir. Özellikle ergenlik döneminde çabuk kuvvet çalışmaları yapılmalıdır. Sakatlıklardan korunmak için yeterince ısınma ve basamaklamalı ön yüklenmeler yapılmalıdır. (arttırmalar) Yüklenmelerden sonra yeterince dinlenme (2-5dk.) verilmeli ve bu esnada amacına uygun yeterince hareketlilik çalışmaları yapılmalıdır. Yüklenme basamaklamalı maksimale doğru artırılmalıdır.

2 Hareketler basitten kombineye doğru uygulanmalıdır.
Sürat çalışmaları birim antrenmanın ilk yarısında uygulanmalıdır. Uygun teknik çalışmalarını destekleyici oyunlar oynatılmalıdır. Çocuğa antrenmanın yanında kişilik gelişimini sağlayıcı faaliyetler de yaptırılmalıdır. Gelişimlerini tamamlamaları için sabırlı olunmalı, erken branşlaşma dan kaçınılmalıdır.

3 DAYANIKLILIK GELİŞİMİ
ALTYAPI BASKETBOLCULARDA DAYANIKLILIK GELİŞİMİ

4 Ergenliğin başlamasıyla birlikte erkeklerde, oksijen alımında tekrar belirgin artışlar ortaya çıkmaktadır. Kızlarda ise olgunlaşma nedeniyle düşük bir düzeyde kalmaktadır.

5 Gerek erkek, gerek kızlarda olsun antrenman yapan çocuklar 1 ve 2
Gerek erkek, gerek kızlarda olsun antrenman yapan çocuklar 1 ve 2. okul çocuğu çağları süresince antrenman yapmayanlarla karşılaştırıldıklarında, antrenmanlı sporcularda belirgin performans üstünlüğü görülmektedir. Çocuklar yetişkinlerin küçültülmüş hali değildir; ilk önce çocuk olarak sonrada atlet olarak eğitilmelidir. 6-10 yaş arasında, spora ve basketbola ilgi duymaları, spordan hoşlanmaları ve temel beceriler kazanmaları sağlanmalıdır.

6 11-14 yaşlarda, çok yönlü gelişim sağlanarak,Basketbola özgü teknikler öğretilmelidir.
Bu dönemde antrenman yüklenmelerin yoğunluğu artık artırılabilir. Bu yaşlarda çocuklar yetişkinlerin yaklaşık üçte birinin altında ki antrenman yükü olabilir. Bunun anlamı yaşları çocukların dakikadan fazla olmamak kaydıyla ve ara vermeden yoğun olarak çalıştırılabileceği dönemdir. Bu yaşta çocuklar, başarabilme istekleri doğrultusunda motive edilmeli,ancak başarısızlık durumunda yargılanmamalıdır.

7 15-18 yaşlarında, antrenman yüklenmeleri artmaya başlar ve antrenmanda özelleşmeye gidilebilir.
Bu yaştaki çocuklar artık yoğun maçlar için hazırdır. Buna karşın dikkat edilmesi gereken çocukların hala yetişkin olmadığı ve yetişkin olana kadar en yüksek performansın beklenmemesi ilkesidir...

8 ALTYAPI BASKETBOLCULARDA BAZI KONDİSYON ÇALIŞMA ÖRNEKLERİ

9 Vücut Ağırlığıyla Yapılan Çalışmalar

10

11

12

13

14

15


"Dikkat Edilmesi Gerekenler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları