Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

JUDO NEDİR Silahsız olarak savunma esasına dayanan bir spordur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "JUDO NEDİR Silahsız olarak savunma esasına dayanan bir spordur."— Sunum transkripti:

1

2 JUDO NEDİR Silahsız olarak savunma esasına dayanan bir spordur.
Nezaket yolu anlamına gelen judo, bir dövüş sanatı ve spor dalıdır. Japonlardan çıkmış olan judonun temelleri, Jigoro Kano tarafından 1882 yılında atılmıştır. Asıl çıkış noktası 16. yüzyıl olan judo, sadece bir savunma sporu değil aynı zamanda bir felsefe öğretisidir. Judo eğitimi yıllarca sürebilir. Çünkü iyi bir judocu olmak için, rakibin hareketlerini önceden sezmek ve ona göre karşılık vermek gerekmektedir. 

3 JUDO NASIL YAPILIR Judo kenarı 8 metre veya 10 metre olan kare şeklindeki bir alan içerisinde yapılır. Sporcular spora özel olarak hazırlanmış dayanıklı beyaz pantolon ve önü açık, beyaz bir ceket giyerler.  Güreşten en büyük farkı judoda amaç, gelen hareketlere karşı cevap vermektir. Yani kişi önce rakibin hamlesini bekler ve oyununu karşısındakinin hamlesine göre kurar. Mantık olarak satranca benzetmek çok yanlış olmayacaktır, ikisinde de öngörü ve zeka şarttır.

4 OLİMPİYATLAR

5 Judoda Kuşak Dereceleri
En yüksek mertebeli kuşak, siyah kuşaktır. Daha sonrasında ise en yüksek dereceden en düşük dereceye doğru; kahverengi, mavi, yeşil, turuncu, sarı ve beyaz olarak sıralanırlar. 

6

7 Judo’da hareketlerin anlamı şunlardır
1. Karşısındakini savurmak veya yere sermek (Nega-Waza).  2. Karşısındakini yerde hareketsiz duruma sokmak (Osae-Waza). 3. Bir organ çıkması meydana getirebilecek ve solunumu güçleştirecek hareketlerle ve karşısındakini dikey ve yatay durumda hareketsiz tutmak (Kwansetsu-Waza ve Shime-Waza).  4. Kol ve bacakla karşısındakinin belirli bazı noktalarına vurmak (Ate-Waza).

8 Judo yapılan yere dojo adı verilir. Düşünceye dalma anlamına gelir
Judo yapılan yere dojo adı verilir. Düşünceye dalma anlamına gelir. Kalın bir keçe veya hasır üstüne iyice gerilen branda bezi üzerinde yapılır. Müsabakaların süresi 3 ila 20 dakika arasında değişir.

9


"JUDO NEDİR Silahsız olarak savunma esasına dayanan bir spordur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları