Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler."— Sunum transkripti:

1

2

3 YENİ KELİMELER

4 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler ve motosikletlerle dolmuştur.

5 Bu artışla birlikte trafik kazaları, toplumsal bir sorun hâlinegelmiştir. Bu sorunun çözümüne yönelik olarak hem sürücüler hem de yayalar için trafik kuralları ve işaretleri konulmuştur.

6 En önemli trafik işaretleri şunlardır: Sarı ışık, yeşil ışıktan sonra durmaya, kırmızı ışıktan sonra geçmeye hazırlanma anlamına gelir. Yeşil ışık, geçiş anlamına gelir.

7 Kırmızı ışık ise durup yeşil ışık yanana kadar beklemeyi ifade eder. Eğer bir insan trafikte araba kullanmak isterse trafik işaretlerini ve ilkyardım bilgilerini öğrenmek zorundadır.

8 Yolu kullanan kişinin, trafik kurallarına ve işaretlerine uyması, hem kendisinin hem de başkalarının güvenliği için şarttır.

9 METNE GÖRE SORULAN SORULARA CEVAPLAR

10

11


"YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları