Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KİŞİSEL GELİŞİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KİŞİSEL GELİŞİM."— Sunum transkripti:

1 KİŞİSEL GELİŞİM

2 İZCİLİK PRENSİPLERİ Tanrıya Karşı Görevlerimiz
Başkalarına Karşı Görevler KENDİNE KARŞI GÖREVLER:Kendini geliştirme sorumluluğu olarak ifade edilebilir.

3 Kendini gerektiği gibi yetiştirmeyen, sağlıksız, miskin, akli ve bedeni yetersizlik gibi hastalıklarla karşı karşıyadır. Çocuk ve gençlerin bu durumda birinci derecede aileleri, okulların eğitim sistemi ve gençlere hizmet götüren diğer kurum ve kuruluşlardır.

4 İşte İZCİLİK, çocuk ve gençleri sağlık, beden ve bilgi yönünden açık hava etkinlikleri ile olgunluğa ulaştıran bir harekettir.

5 KİŞİSEL BÜYÜME ve İZCİLİĞİN GELİŞMESİ
Ülkemizdeki zorluklar, izciliğin topluma katkıda bulunduğu gerçeğini gözden kaçırılmasına neden olmamalıdır. Fakat bu katkı, İZCİLİK daha iyi bir toplum için ilk adım olarak bireyi geliştirme amacının daha açık bir şekilde görülmesiyle çok daha fazla artabilir.

6 İZCİLER TOPLUMLARIN GELİŞMESİNE ÜÇ YOLLA KATKIDA BULUNURLAR
1- Kendileini Geliştirerek, 2- İçinde yaşadıkları toplum hakkında bilgi edinerek ve yurttaş olarak sorurumluluklarını da alamayı öğrenerek, Bu bilgi onların, genç insanlar ve toplumların aktif sorumluluk alabilen yetişkinler olarak İYİ YURTTAŞLAR olmalarını sağlayacaklardır.

7 3- Bireysel ve toplu olarak toplumun iyileştirilmesinde pay sahibi , TOPLUMUN İHTİYAÇLARINI belirleyebilir ve problemlerin çözülmesinde aktif olarak yardımcı olmak için yer alabilirler.

8 Toplumlar; uyuşukluk, ilgisizlik ve cahaletle mücadele edebilmek için enerjik ve hevesli insanlara ihtiyaç duyarlar. Toplum temel ihtiyaçlarını karşılamak için, yeteneklerini kendi bölgelerinde kullanmak isteyen SOSYAL ve EKONOMİK etkinlikler için örgütlenmiş üyelere ihtiyaç duyarlar.

9 İZCİLİK, bir toplumun iyi eğitim almış ve iyi yeteneklere sahip olan gençlerine, uzun bir süre toplum içinde kalmalarını ve akranlarından oluşan grup ile etkinlik motivasyonu sağlarlar.

10 BULUNDUKLARI TOPLUM İÇİNDE İZCİLER, KİŞİSEL GELİŞİMLERİNİ; İZCİLİK FAALİYET PROGRAMLARI SAYESİNDE GELİŞTİRİRLER. KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMINDA HER İZCİ KENDİ GELİŞİMİNİN SORUMLULUĞUNU ALMALIDIR.

11 KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMI NEDEN ÖNEMLİDİR?

12 GENÇ İNSANLARA UYGULANAN EĞİTİM İLE YAŞADIĞI TOPLUMA, KATILIMINA YARDIMCI OLMAKTADIR.

13 KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMININ YARARLARI
-Bireyin gelişimi sağlanır, -Tatminle dolu Yetişkinlere dönüşmesine yardımcı olur. -Genç insanların gelişmesini yönlendirir. Bu konudaki düzeyleri ile gelişmeleri izlenir.

14 KİŞİSEL GELİŞİM PROGRAMLARI
1- İzcide ne gibi KİŞİSEL ÖZELLİKLER kazandırır. 2- İzcinin yaşamı içinde GÖRÜNÜŞÜNDE neler değişir. 3- İzcilerin SES ve KONUŞMASINDA neler geliştirir. 4- İzcilerin ZEKASINI KULLAMADA neler geliştirir. 5- İzcinin KARAKTER UNSURLARININ neler geliştirir. 6- İzciin YAPICILIK YETENEĞİNDE neler geliştirir. 7- İzcinin hayatında BAŞARILI OLMAK için gerekli faktörler nelerdir.

15 KİŞİSEL ÖZELLİKLERİN EĞİTİLMESİ
Karakter özellikleri ve duygusal olgunluk, İş hayatına uyum yeteneği, İş cesareti, direniş gücü, Takdir, eleştiri, tartışma yeteneği ve duyguları, Basiret (ihtiyaç-tedbir), Duygusal temizlik, asil ruh, Samimiyet, kıymet bilme,

16 İyimserlik, Gayret, intizam, İnsiyatif, Açık Fikirlilik, Başkalarının fikirlerine saygı, Kendini kontrol, Topluma uyum yeteneği, Ahlak, sempati, insan sevgisi, Zamana ve duruma göre hareket, Kusursuzluğu öğrenme,

17 Tevazuu, alçak gönüllülük,
Dikkatli olma, Egoist (bencil) olmama, Başarıya ulaşma amacı, Mutluluk.

18 GÖRÜNÜŞÜN GELİŞTİRİLMESİ
Temizliğe sevk, Elbise, kıyafet, Gıda ve yemek adetlerine uyum, Spor ve beden eğitimi Boş zamanları değerlendirme, Sağlık kurallarına uyum, Enerji güç ve dayanıklılık.

19 SES VE KONUŞMANIN GELİŞTİRİLMESİ
Denge, Nezaket, Kendine güvenen, Saygı, Dinlenme,

20 ZEKANIN KULLANILMASI Muhakeme, Anlayış, eğitim,
Zihni, fiziki ve fikri uyanıklık, Verilen talimatları inceleme ve uygulama, Beceriklilik.

21 KARAKTER UNSURLARININ GELİŞTİRİLMESİ
Emniyet ve güvene layık olmak, Dakiklik, Devamda intizam ve sadakat, Sebat ve sabır, Başkalarıyla çalışma yeteneği ve genel vicdani ödevlerle ilgili sorumluluk, Başkalarını dinleme ve itibar kazandırma, İncelik,

22 Fikir ve inançlara saygı,
Hevesli, Dürüstlük duyguları gelişmiş, Yaptığı işten zevk alabilen, Sorumluluğu ve kendine güveni gelişmiş.

23 YAPICILIK YETENEĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Organize etme yeteneği kazanmış, Hatayı en aza indirme gayreti içinde, İş hacmini artırmaya gayretli, İntizamlı ve işine bağlı, İş başarmanın gururunu duyan biri olmalıdır.

24 BAŞARI İÇİN GEREKEN FAKTÖRLER
Sorumluluk duygusu, İnsiyatif, Gayret, Bağlılık (sadakat), Yetkiye saygı, Çevre ile dostça ilişkiler.

25 SONUÇ Kişisel gelişimini tamamlayan İZCİ (GENÇ),
toplum içinde tanınır ve ÖDÜLLENDİRİLİR.


"KİŞİSEL GELİŞİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları