Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEBEKLER Giriş.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEBEKLER Giriş."— Sunum transkripti:

1 BEBEKLER Giriş

2 Öğrenmek bebekler için biyolojik bir ihtiyaçtır
Öğrenmek bebekler için biyolojik bir ihtiyaçtır. Bebek doğduğu günden itibaren öğrenmeye başlar. Öğrenme süreci içinde 5 duyu organı çok önemli bir rol oynar. Bebek etrafındaki dünyaya duyuları ile anlam verir. Bakarak, dinleyerek, dokunarak, koklayarak çevresi ve insanlarla ilişki kurmaya başlar. Tüm bunların yanı sıra kendini besleme konusunda son derece yararlı emme refleksini de beraberinde getirir. Yaşamının ilk yılı, bebeğin beyin gelişimindeki en hızlı süreçtir.

3 0-2 Yaş Arası Bebekler Gelişimleri Beslenmeleri Resimleri

4 Yeni doğan bebek için en ideal besin anne sütüdür
Yeni doğan bebek için en ideal besin anne sütüdür. Çocuklar, 2 yaşına kadar emzirilmelidir. Anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyacını ilk 6 ay tamamen karşılar. Bu süre içinde başka ek besine ihtiyaç yoktur. Altıncı aydan sonra, anne sütü alan bebeklere ek gıdalar başlanmalıdır. Bebeğin yalnızca anne sütüyle beslendiği bu dönemde, su kaybına yol açan hastalık halleri dışında su verilmesine de ihtiyacı yoktur. Eğer, ishal gibi mutlaka su verilmesi gereken bir durum söz konusuysa, kaynamış soğumuş su verilmelidir. GERİ

5 GELİŞİMLERİ Bebeğin yaşamı boyunca onu etkileyecek gelişimlerin en başında bilişsel gelişim vardır. Bu dönemde bebeğin gelecekteki kişiliğinin temelleri atılır. Bir yaşına gelinceye kadar bebeğin beyni gelişiminin %70ini tamamlar. Bebek dünyaya gelişinin ilk üç yılında olağanüstü bir gelişme sergiler. Bebekler bağlantı için hazır konumda olan yaklaşık 100 milyar sinir hücresi ile doğarlar. İnsan yaşamının ilk yıllarında, beynin kabuk bölgesinin her cm2sinde saniyede 30,000 bağlantı oluşur. Beynin kabuk bölgesi bebeklerin doğuştan getirdikleri muhteşem bir yapıdır. Gelişmeye en yatkın beyin bebeklerin beynidir.

6 Beynin beslenmesi için oksijen ve şeker dışında başka beslenme kaynaklarına da ihtiyacı vardır. Bu kaynaklar bebeğin bedeninin dışında, yakın çevresinden gelen 5 duyu organı kanalı ile bilgi ve deneyim sunan ses, ışık, koku ile dokunuştur. Bunların uygun zamanda ve yeterli düzeyde olması gerekir. Aksi takdirde beyin/zeka ve bunların bileşkesi olan yeteneklerinin üst sınırına hiçbir zaman ulaşamayacağı büyük bir olasılık olarak düşünülmektedir. Çocuk, dünyanın pasif alıcısı değildir. Bilgiyi kazanmada aktif bir role sahiptir.

7 BEDENSEL GELİŞİMİ Doğum öncesi gelişimden sonra bedensel gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. Boyca ve ağırlıkça artma ilk iki yılda hızlıdır. Yeni doğan bebekte başın gövdeye oranı yetişkininkinden daha büyüktür. Kalp vücuda göre daha büyüktür.kalp atışı daha hızlıdır. Kemikler henüz tam sertleşmediği için kırılmaz ama yanlış tutum yüzünden yamulabilir. Solunum sayısı bir yetişkininkinden daha fazladır. Böbrekleri gelişiktir, iyi bir boşaltım sistemi vardır.

8 ZİHİNSEL GELİŞİM Bilgisi fiziksel etkinliklerine ve o anda meydana gelen sınırlı olaylara dayalıdır. Bebek olgunlaşma ve çevresiyle etkileşimi sonucu bilişsel sistem oluşturur. Zihinsel aşamalardan biri “Nesnenin sürekliliğidir.” varla yok kavramı gelişmemiştir. Deneme yanılma yöntemiyle hayatı anlamaya çalışır. Nesne ve olayları imge, sembol, imaj kullanarak zihinde canlandırır.

9 Temel güven duygusunun oluşmasında bu dönem çok etkilidir.
DUYGUSAL GELİŞİM İki duygu ön plandadır. HAZ(mutlu olma) 2. SIKINTI(üzüntü) Temel güven duygusunun oluşmasında bu dönem çok etkilidir. Bu dönemde çocuk ne kadar sevgi görürse o kadar insanları sever.

10 İki tür hareket yaparlar. 2. Denetimsiz vücut hareketleri
DEVİMSEL GELİŞİM İki tür hareket yaparlar. 1. Refleksif hareketler 2. Denetimsiz vücut hareketleri Vücudun denetim altına alınması büyüme,olgunlaşma, öğrenmeyi gerektirir. GERİ

11 Hazırlayan

12 GERİ

13 GERİ

14 GERİ

15 GERİ

16 GERİ

17 GERİ

18 GERİ

19 GERİ

20 GERİ

21 GERİ

22 GERİ

23 GERİ

24 GERİ

25 GERİ

26 GERİ

27 GERİ

28 GERİ

29 GERİ

30 GERİ

31 GERİ

32 GERİ

33 HAZIRLAYANIN; ADI: ÖZNUR SOYADI: VERE SINIFI: 1-A NUMARA: 06113003
BÖLÜM: SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ÇIKIŞ


"BEBEKLER Giriş." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları