Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Eylem Planı Sonraki Adımlar
Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ 10 ARALIK 2010 Bologna Süreci’nde Sosyal Boyut.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü

Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÖDÜL SÜRECİ ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ HOŞGELDİNİZ.
MENTÖRLÜK DESTEK PROGRAMI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AB OKULU ANSİAD2005. NEDEN AB OKULU ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri düzenlemektedir. ANSİAD AB KOMİSYONU AB Bilgilendirme Seminerleri.
EUA-KUDEP Sürecinde PAÜ Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Süreç Detayları PAÜ Kalite Koordinasyon Kurulu 17 Aralık 2008.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
KARİYER SAYFASI 12. SINIF-MEZUN PROGRAMLARI 11. SINIF PROGRAMLARI 10. SINIF PROGRAMLARI 9. SINIF PROGRAMLARI.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
“DÜADEKK Paylaşım Toplantıları” Ekim 2009, DİYARBAKIR
Açık ve Uzaktan Ö ğ retim Sistem Tasarımı Kalite Akreditasyon (ÇALIŞTAY RAPORU) Prof. Dr. Gülsün Eby Anadolu Üniversitesi.
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ Dr. Mustafa LALE Sanayi Daire Başkanı, TOBB , ANKARA.
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ADEK Bişkek TEMEL GÖREVLER  Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre kalite sistemini kurmak, uygulamak ve devamını sağlamak için tüm faaliyetleri.
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Bitlis Eren Üniversitesi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ocak AŞAMALAR Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü 2010 Mükemmellikte Süreklilik Ödülü 2013 ISO Belgesi.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ MEVZUATI
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Strateji Geliştirme Başkanlığı III
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Stratejik Araştırma Geliştirme Merkezi/Birimi Görev: Yerel / Bölgesel ve Ulusal kalkınma için gerekli araştırma konularının tespiti Kurul: Tüm paydaşlardan oluşmalıdır. Dış kaynaklı çalışmalar yapan akademisyen temsilcileri TÜBİTAK BTSO BEBKA KUSİ İşveren temsilcileri Mezun temsilcileri Çalışma şekli: Yılda en az 2 düzenli toplantı Toplantılarda öne çıkan konularda alt çalışma gruplarının oluşturulması (konu ile ilgili akademisyen ve işverenler ile birlikte) Stratejik başlık olarak belirlenen konuların takibini sağlamak için Kriter Belirleme Komisyonuna konuyu sevk etmek. fgfg

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Kriter Belirleme Komisyonu Görev: Stratejik Araştırma ve Geliştirme Komisyonundan ya da Akademik birimlerden gelen kriter önerilerini değerlendirmek. Çalışma şekli: Yılda en az 4 düzenli toplantı Stratejik hedefleri ölçülebilir kriterlere indirgemek. Gerekli durumlarda talep gelen birimden revizyon ya da ek açıklama istemek Kriterlerin toplumsal fayda ve kalkınma hedeflerini sağladığını takip etmek gerektiğinde kriteri kaldırmak için ilgili birime uyarı göndermek (kriter hangi birim tarafından önerildi ise). Kriterlerin stratejik hedeflere ulaşmasındaki önemini belirlemek. fgfg

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Kriter Takip Süreci Görev: Kriter belirleme komisyonu tarafından tespit edilen kriterlerin takibini ve dokümantasyonunu sağlamak ve kontrol etmek. Çalışma şekli: Takip edilen kriterler ile ilgili dokümantasyonu kontrol 6 aylık raporlar hazırlamak Her kriter/akademik birim bazında trend analizi yapmak. Beklenmedik sapmalar oluştuğunda ilgili birimi bilgilendirmek Tespit edilen sorunları ve bu sorunlar ile ilgili açıklama ve düzeltme faaliyetlerini 6 aylık raporda dokümante etmek Çıktı ve kriter arasında istatistiki anlamlılık analizleri yapmak ve etkisiz kriterleri ilgili birimlere bildirmek fgfg

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Ödüllendirme Sistemi İlgili komisyonlar tarafından belirlenen kriterler sonucunda en başarılı 3 akademik birime ödül vermek Çalışma şekli: Ödüller daha sonradan belirlenecektir. Ödüller özellikle genç akademisyen ya da akademisyen adaylarını motive edecek şekilde olmalı fgfg

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Üst Yönetim Karar alma mekanizmalarına etki: Birimlerin tüm talepleri stratejik hedefler ve kriterler bazında değerlendirilecek ve strateji ile uyumlu talepler önceliklendirilecektir. Akademik kadro talebi Yatırım talepleri (derslik, lab.) Araştırma Bütçesi Yeni ders önerileri Tez önerileri fgfg

Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu 17.06.2016 Eksik Kurul ve Süreçlerimiz Paydaşlarla iletişim Görev: Tüm kalite çalışmalarında mezun ve işverenler başta olmak üzere tüm paydaşlar ile etkileşimi arttırmak. Çalışma şekli: Kariyer Merkezini daha aktif hale getirmek fgfg