Gerçekleşen Düşler.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gerçekleşen Düşler. BULUŞ VE MUCİT NEDİR ? Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden.
Advertisements

Öğr. Gör. MEHMET ALİ ZENGİN
KONUMUZ BİLİM FELSEFESİ.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Matematik Öğretimi Yrd. Doç. Dr. Nuray Ç. Dedeoğlu
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
DAVRANIŞ BİLİMLERİNE GİRİŞ
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
ARDA KIRTASİYE. Maddelerin titreşerek bulundukları ortama yaydıkları enerjiye ses denir. Canlılar arasında iletişim ses ile gerçekleşir. Ses boşlukta.
Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
BULUŞ NE DEMEKTİR? İlk defa yeni bir şey yaratmaya buluş denir.Buluş yerine icat sözcüğü de kullanılır.Buluşlar yapılırken bilinen bilgilerden faydalanılarak.
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Metinlerin Sınıflandırması
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
SEVİYE: 11. SINIF 1. ÜNİTE KAZANIMLAR: Mantık ve Doğru Düşünme arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Akıl ilkelerinin önemini değerlendirir. ÖĞRENME – ÖĞRETME.
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
Proje Oluşturma ve Yönetimi
İletişimin Zamanda yolculuğu
7.SINIFLAR TEKNOLOJİ TASARIM
TARİHDE BİLİM BİLİM VE SANAT ÖZGÜRLÜĞÜ
İLKOKULU 4/D SINIFI VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 2 EKİM 2017.
BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR. BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
BİLGİ TOPLUMU.
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
PISA 2015 Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
İSTASYON YÖNTEMİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
TEKNOLOJİ VE TASARIMIN TEMELLERİ
BÖLÜM 2 BİLİŞSEL GELİŞİM.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Okul Öncesi Eğitim.
İÇERİK DÜZENLEME -Bilgi türleri- Fiziksel bilgi
ÖĞRENME STİLLERİ.
Test Puanlarının Yorumlanması: Standart Puanlar
FEN VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Eğitimde Ölçülen Bilişsel Özellikler
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
Araştırma Önerisi ve Hazırlanması
Uzay Araştırmaları Soru-Cevap.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
ÜNİTE 15 ÜSTÜN ZEKALI ÖĞRENCİLER
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

Gerçekleşen Düşler

Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere BİLİM denir.

Teknoloji Nedir? Bilimsel yöntemleri kullanarak gerçek hayat problemlerini,belli alanlardaki donanımlarıyla çözmeye çalışan bir köprüdür. Diğer bir tanıma göre ise;teknolojik çeşitli teknikleri geliştiren ve yeni teknikler araştıran bir bilimdir.

Buluş Ne Demektir? İlk defa yeni bir şey yaratmaya buluş veya icat denir. Buluşlar yapılırken,bilinen bilgilerden yararlanılır.

Buluşun Özellikleri Buluş diğerlerinden farklı,özgün olmalı. Daha önce yapılmış olmamalı. Belli bir bilgi birikim sonucunda oluşmalı.

Örnek Buluşlar Telefon Gramofon Bilgisayar Ampul Tekerlek Saat vb.

Önemli Buluşları Yapanlar Telefon:Alexander Graham Bell. 3 Mart 1876 Telefonu bularak büyük bir buluş gerçekleştirmiştir.

Önemli Buluşları Yapanlar Ampul:Thomas Edison 12 Ekim 1942 En önemli buluşlarından biri ampuldür.

Önemli Buluşları Yapanlar Matbaa: John Gutenberg tarafından 1450’li yıllarda icat edilmiştir.

Önemli Buluşları Yapanlar Kuduz Aşısı:Louis Pasteur. 1885 yılında kuduz aşısını bulmuş insanlık tarihine geçmiştir.

Önemli Buluşları Yapanlar Radyo:Markoni Kablosuz haberleşmeyi bularak ölümsüzleşmiştir.

Keşif Nedir? Keşif ,yeni bir şey ortaya çıkarmak değil;varolan, bilinen bir şeyi açığa çıkarmaktır. Örneğin;Amerika kıtasını bulmak bir keşiftir. 12 Ekim 1492 yılında Christophe Colomb Amerika kıtasını keşfetmiştir.

Teknolojik Gelişmeler Buluşlar, yıllar geçtikçe geliştirildiğinden teknoloji de buna bağlı olarak gelişmiştir. Buluşlar arttıkça,teknolojik gelişmeler de arttı. Ürünler daha kullanışlı hale geldi. Telefonun ortaya çıkışı buluş,bunu daha kullanışlı hale getirmek ise teknolojidir.

Teknolojik Ürünler Hayatı Etkiler mi? Teknolojik ürünler hayatımız etkiler. 1)Zaman kaybını önler 2)Enerji kaybını engeller 3)Bilgiye ulaşmamızı sağlar 4)İşlerimizde kolaylık sağlar

Bilim İnsanları Albert Einstein 1879-1955 yılları arasında yaşamış bir bilim insanıdır.Çocukluğunda konuşma ve öğrenme güçlüğü çektiği için geri zekalı sanılmıştır. Fizik yaslarını bulan önemli bir bilim adamıdır.

Bilim İnsanları Thomas Alva Edison 1874-1932 yılları arasında yaşamış,ilkokulda algılama güçlüğü çektiği için uzaklaştırılmıştır. On yaşında fizik ve kimya kitapları okudu. Evinin kilerini laboratuvar yaparak bir telgraf aleti yapıp,ampulü buldu.

Bilim İnsanları Isaac Newton Daha doğmadan babasını kaybetmiş,hayatı zorluklarla geçmiştir. Matematik ve fizikte önemli buluşlar gerçekleştirdi. Kütle çekimi yasası ve aynalı teleskop önemli buluşlarındandır.

Bilim İnsanları Alfred Nobel 1833 yılında doğmuş İsveçli bilim adamıdır. 1865 yılında dinamit barutunu buldu.

Bilim İnsanları Galileo Galilei 1564-1642 yılları arasında yaşadı. İlk bilimsel çalışmalarını astronomi alanında yapmıştır. Uzaya merakı onun teleskobu bulmasını sağlamıştır.

Bilim İnsanlarının Ortak Özellikleri Bitip tükenmeyen öğrenme merakları vardır. Oldukça sabırlıdırlar. Çalışkan ve yaratıcıdırlar. Zekalarını iyi şeyler için kullanırlar. Topluma faydalı olmaktan zevk duyarlar. Maddiyata önem vermezler.

Atatürk ve Bilim Atatürk,bilim ve teknolojiye oldukça önem verirdi. Dünyanın çeşitli yerlerindeki bilim adamlarıyla toplantılar düzenler,bilimsel gelişmeleri takip ederdi. Cumhuriyet döneminde yaptığı devrimler-de bilim adamlarının etkileri vardır.

Atatürk ve Bilim Cumhuriyetin ilk yıllarında hem bilimi,hem de eğitimi desteklemek üzere Türk Dil ve Türk Tarih Kurumlarını kurmuştur. Pek çok bilim adamıyla görüşerek, ülkemizde eğitimin daha iyi hale getirilmesi için çalışmış,çeşitli raporlar hazırlatmıştır.

Atatürk ve Bilim “Hayatta en hakiki mürşit,ilimdir.”sözüyle bilimin önemini vurgulamıştır. O,bu sözüyle akıl ve bilimin yolunda sapılmaması gerektiğini söylemiş,akıl ve mantık dışı hurafelere inanmamak gerektiğini belirtmiştir.

Türk Dil Kurumunun Görevleri Yazılı ve sözlü kaynaklardan Türk dili ile ilgili araştırmalar yapmak Türk dilinin zenginleştirilmesini sağlamak Türkçe dilbilgisi üzerinde araştırma ve incelemeler yapmak Türkçe terim ve kavramların bulunmasını sağlamak Yeni nesillere Türk dilini sevdirmek

Türk Tarih Kurumunun Görevleri Türk tarihini kaynaklarını araştırmak, bu konularla ilgili eserleri yayımlamak. Türk ve Türkiye tarihine ilişkin kaynakları toplamak,incelemek. Bilimsel toplantılar yapmak,kongreler sergiler ve geziler yapmak. Tarih sevgisini kazandıracak etkinliklerde bulunmak.

Elimizdekinin kıymetini bilelim. Gün gelir çok ararız.