Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere."— Sunum transkripti:

1

2 Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere BİLİM denir.

3 Teknoloji Nedir? Bilimsel yöntemleri kullanarak gerçek hayat problemlerini,belli alanlardaki donanımlarıyla çözmeye çalışan bir köprüdür. Diğer bir tanıma göre ise;teknolojik çeşitli teknikleri geliştiren ve yeni teknikler araştıran bir bilimdir.

4 Buluş Ne Demektir? İlk defa yeni bir şey yaratmaya buluş veya icat denir. Buluşlar yapılırken,bilinen bilgilerden yararlanılır.

5 Buluşun Özellikleri Buluş diğerlerinden farklı,özgün olmalı. Daha önce yapılmış olmamalı. Belli bir bilgi birikim sonucunda oluşmalı.

6 Örnek Buluşlar Telefon Gramofon Bilgisayar Ampul Tekerlek Saat vb.

7 Önemli Buluşları Yapanlar Telefon:Alexander Graham Bell. 3 Mart 1876 Telefonu bularak büyük bir buluş gerçekleştirmiştir.

8 Önemli Buluşları Yapanlar Ampul:Thomas Edison 12 Ekim 1942 En önemli buluşlarından biri ampuldür.

9 Önemli Buluşları Yapanlar Matbaa: John Gutenberg tarafından 1450’li yıllarda icat edilmiştir.

10 Önemli Buluşları Yapanlar Kuduz Aşısı:Louis Pasteur. 1885 yılında kuduz aşısını bulmuş insanlık tarihine geçmiştir.

11 Önemli Buluşları Yapanlar Radyo:Markoni Kablosuz haberleşmeyi bularak ölümsüzleşmiştir.

12 Keşif Nedir? Keşif,yeni bir şey ortaya çıkarmak değil;varolan, bilinen bir şeyi açığa çıkarmaktır. Örneğin;Amerika kıtasını bulmak bir keşiftir. 12 Ekim 1492 yılında Christophe Colomb Amerika kıtasını keşfetmiştir.

13 Teknolojik Gelişmeler Buluşlar, yıllar geçtikçe geliştirildiğinden teknoloji de buna bağlı olarak gelişmiştir. Buluşlar arttıkça,teknolojik gelişmeler de arttı. Ürünler daha kullanışlı hale geldi. Telefonun ortaya çıkışı buluş,bunu daha kullanışlı hale getirmek ise teknolojidir.

14 Teknolojik Ürünler Hayatı Etkiler mi? Teknolojik ürünler hayatımız etkiler. 1)Zaman kaybını önler 2)Enerji kaybını engeller 3)Bilgiye ulaşmamızı sağlar 4)İşlerimizde kolaylık sağlar

15 Bilim İnsanları Albert Einstein 1879-1955 yılları arasında yaşamış bir bilim insanıdır.Çocukluğunda konuşma ve öğrenme güçlüğü çektiği için geri zekalı sanılmıştır. Fizik yaslarını bulan önemli bir bilim adamıdır.

16 Bilim İnsanları Thomas Alva Edison 1874-1932 yılları arasında yaşamış,ilkokulda algılama güçlüğü çektiği için uzaklaştırılmıştır. On yaşında fizik ve kimya kitapları okudu. Evinin kilerini laboratuvar yaparak bir telgraf aleti yapıp,ampulü buldu.

17 Bilim İnsanları Isaac Newton Daha doğmadan babasını kaybetmiş,hayatı zorluklarla geçmiştir. Matematik ve fizikte önemli buluşlar gerçekleştirdi. Kütle çekimi yasası ve aynalı teleskop önemli buluşlarındandır.

18 Bilim İnsanları Alfred Nobel 1833 yılında doğmuş İsveçli bilim adamıdır. 1865 yılında dinamit barutunu buldu.

19 Bilim İnsanları Galileo Galilei 1564-1642 yılları arasında yaşadı. İlk bilimsel çalışmalarını astronomi alanında yapmıştır. Uzaya merakı onun teleskobu bulmasını sağlamıştır.

20 Bilim İnsanlarının Ortak Özellikleri Bitip tükenmeyen öğrenme merakları vardır. Oldukça sabırlıdırlar. Çalışkan ve yaratıcıdırlar. Zekalarını iyi şeyler için kullanırlar. Topluma faydalı olmaktan zevk duyarlar. Maddiyata önem vermezler.

21 Atatürk ve Bilim Atatürk,bilim ve teknolojiye oldukça önem verirdi. Dünyanın çeşitli yerlerindeki bilim adamlarıyla toplantılar düzenler,bilimsel gelişmeleri takip ederdi. Cumhuriyet döneminde yaptığı devrimler-de bilim adamlarının etkileri vardır.

22 Atatürk ve Bilim Cumhuriyetin ilk yıllarında hem bilimi,hem de eğitimi desteklemek üzere Türk Dil ve Türk Tarih Kurumlarını kurmuştur. Pek çok bilim adamıyla görüşerek, ülkemizde eğitimin daha iyi hale getirilmesi için çalışmış,çeşitli raporlar hazırlatmıştır.

23 Atatürk ve Bilim “Hayatta en hakiki mürşit,ilimdir.”sözüyle bilimin önemini vurgulamıştır. O,bu sözüyle akıl ve bilimin yolunda sapılmaması gerektiğini söylemiş,akıl ve mantık dışı hurafelere inanmamak gerektiğini belirtmiştir.

24 Türk Dil Kurumunun Görevleri Yazılı ve sözlü kaynaklardan Türk dili ile ilgili araştırmalar yapmak Türk dilinin zenginleştirilmesini sağlamak Türkçe dilbilgisi üzerinde araştırma ve incelemeler yapmak Türkçe terim ve kavramların bulunmasını sağlamak Yeni nesillere Türk dilini sevdirmek

25 Türk Tarih Kurumunun Görevleri Türk tarihini kaynaklarını araştırmak, bu konularla ilgili eserleri yayımlamak. Türk ve Türkiye tarihine ilişkin kaynakları toplamak,incelemek. Bilimsel toplantılar yapmak,kongreler sergiler ve geziler yapmak. Tarih sevgisini kazandıracak etkinliklerde bulunmak.

26


"Bilim Nedir? Evreni yada olayların bir bölümünü konu olarak seçen,deneylere ve gerçeklere dayanan,yöntemlerden sonuçlar çıkarmaya çalışan düzenli bilgilere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları