Hızlandırılmış hoca yetiştirme programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAZI SORULAR VARDIR ÇÖZMENİZ GEREKEN…..
Advertisements

KUR’AN ÖĞRETİMİNDE METOD HATALARI,EKSİKLİKLER VE ÇÖZÜM YOLLARI İbrahim TUNÇ / Başimam -Hatip Yenibosna Selçuk Hatun Camii.
ASFA AHMET MİTHAT LİSESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Kur’an- ı seri okuma, harflerin ve kelimelerin birbirine seri bağlanması ile elde edilir. Bu sebeple cezim ve şedde anahtar mesabesindedir. Şematik ve.
KURAN-I KERİMİ’İ TANIYALIM HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
Kur’an ı Kerim’in İç Düzeni
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
HOŞ GELDİNİZ CAMİMİZE VE İLMİHAL DERSİMİZE
NAMAZ ORHAN AVCI.
Namazın Vacipleri.
EK ÖĞRETİM PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI
Semavi Kitaplara İman Hilal DEMİRTAŞ.
Hazırlayan;Allah c.c. Bir kulu.
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
KUR’AN-I KERİM’İN İÇ DÜZENİ
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
Din Görevlisi:.
Namaz’ın Farz-Vacip ve Sünnetleri
RABBENA DUALARI YAZILIŞI ANLAMI FAZİLETİ HAZIRLAYAN: RESUL ŞAHİNER
Mülk Sûresi Tenvin ve Sakin Nun’un Hükümleri 1.Sayfa.
NAMAZIN VACİPLERİ Namazın farzlarının dışında da uyulması gereken kuralları vardır. Bunlara namazın vacipleri adı verilir. Vacip gerekli, lazım olan anlamlarına.
. . ..
. . ..
ÖĞLE NAMAZI.
. . . İKİNDİ NAMAZI ( 8 REK’AT) 4 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku.
Namazın Farzları . ..
. . ..
Kur’an-ı Kerim’i Diğer Kutsal Kitaplardan Ayıran Başlıca Özellikleri
. . ..
YAYGIN TİLAVET HATALARI
. . ..
Nitelikli Kur’an Tilâveti
TECVİD’İN TANIMI Sözlükte; “Bir şeyi süslemek”, “güzel ve hoşça yapmak” anlamlarına gelir. Istılahta; "Kur'an-ı Kerim'i güzel bir biçimde okumak için.
Kur’an Okuma Kural Ve Kaideleri NurşenVe İdris YAVUZYİĞİT
KURAN (İNDİRİLİŞ SÜRECİ, İÇ YAPISI)
Behçet Gündüz İzmir Kur’an-ı Kerim Allah tarafından vahiy meleği cebrail’e, ondan peygamberimize ve onun şahsında tüm insanlık alemine.
Kuran-ı kerimin ilk ayeti 610 yılında hira sultanlığında inen Alak suresinin ilk beş ayetidir.
Kur’an Okuma Kural Ve Kaideleri NurşenVe İdris YAVUZYİĞİT
Günlük Namazlar (Beş Vakit Namazlar).
NEICC KUR’AN SEMINERI.
İLK ADIM AKADEMİ ARALIK AYI AHLAK EĞİTİMİ PROGRAMI
Kısa Sûreler. Kısa Sûreler Kısa Sûreler Fatiha Fil Kureyş Maun Kevser Kâfirûn Nasr Tebbet İhlas Felak Nâss.
 Adını, âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir.
KUR’ÂN-I KERİM’İ TANIYALIM
9. Sınıftan Mezun Olunana Dek Görülecek Tüm Dersler
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,
BEŞ VAKİT NAMAZ NAMAZ NASIL KILINIR.
VAKF İŞARETLERİ (SECÂVENDLER)
KALKALE (القلقلة) Kalkale sözlükte; sarsmak, kımıldatmak, seslenmek, bir şeyi depretmek gibi manalara gelir. تَقَلْقُلُ الْمَخْرَجِ حَتَّى يُسْمَعَ له.
Merhaba arkadaşlar her ilim dalının olduğu gibi tefsir ilminin de kendine özgü kavramları vardır. Tefsir, te’vil , tercüme ve meal bu ilmin temel kavramlarıdır.
TECVİD İLMİ SIFATLAR LAZIMÎ SIFATLAR ARIZÎ SIFATLAR MAHRECLER
MEDD-İ LÂZIM(المد اللازم)
HARFLERİN SIFATLARI Tecvîd ilminde sıfat; mahreçte meydana gelişi esnasında sese arız olan keyfiyete denir. Mahreçleri bir olan harfler sıfatlarıyla birbirlerinden.
Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017
HARFLERİN MAHRECLERİ مخارجُ الحروفِ
9. Sınıf 4. Ünite Öğrenme Alanı: Vahiy ve Akıl
KUR’AN-I KERİM.
İ slamda ibadetin amacı ve önemi. İ badetin insanlar için önemi nedir?  Kur’an-ı Kerim’in temel konularından biri de ibadettir. İbadet; Allah’a sevgi,
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
MED VE HÜKÜMLERİ (المدُّ و أحكامهُ)
HAZIRLAYAN : KUR’AN KURSU HOCASI HAFIZ MESUT ÇELEBİ
ÖĞLE NAMAZI.
YENİ YÖNTEM VE TEKNİKLER
SABAH NAMAZI ( 4 REK’AT) 2 REK’AT SÜNNET 1.Rek’at 2.Rek’at Niyet Euzu Besmele Tekbir (Allahu Ekber) Fatiha Subhaneke Bir Sure Euzu Besmele Ruku Fatiha.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı
FİLLER.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

Hızlandırılmış hoca yetiştirme programı

1.Ders Kur’an-ı Kerim nedir? Vahiy çeşitleri Kuran-ı Kerim isimleri Sure – K.K’ de kaç sure vardır? Ayet- K.K’ de kaç ayet vardır? Cüz Hizb Vahiy çeşitleri Kuran-ı Kerim isimleri Mekki ve Medeni ayetler Sema, eda, arz teknigi Besmele (Istiaze) Kur’an-ı Kerime dokunma ve okuma kuralları Secde ayetleri ve hükmü Müteşabihat ayetleri ( Hurufu Mukattaalar) İmamı Asıma göre hareke okunuşları (Fetha, Zamme, Kesra) şedde, cezim= sukun Mahreç çıkış azaları Halk (Boğaz) Cevf (Boğaz boşluğu, harfi medler) Lisan (Dil) Şefe (Dudak) Hayşum (Geniz, Ihfa Mealgunne) Subhaneke - Talim, Meal, Fazileti Tahıyyat - Talim, Meal, Fazileti Fatiha suresi - Talim, Meal, Fazileti

2.Ders Sıfatlar Hukmu ra Lafzatullah Zamir Istila- istifale Kalkale Şiddet- Rihvet Tefeşşi- tekrir Hukmu ra Lafzatullah Zamir Vakıflar, Secavend kuralları Muaneke, Mucevvez, Mutlak, Lazım, Murahhas, Latife, Kezalik, Lamelif, Rüku durakları Kasr, med, sin, nun, imale, işmam, idgam Meddi Tabi Meddi Muttasıl Meddi Munfasıl Salli, Barik - Talim, Meal, Fazileti Rabbenalar - Talim, Meal, Fazileti Fil suresi- Talim, Meal, Fazileti Kureyş suresi Talim, Meal, Fazileti

3.Ders Sıfatlar (Hems, Cehr, Beyniyye, Safir, İstitale ) Lahn-ı Celi (Açık hata), Lahn-ı Hafi (Gizli hata) Tertil, Tedvir, Hadr, Herzeme, Uzatmaların hükümleri (Yavaş ,orta ve hızlı okuma hükümleri) Meddi Lazım Meddi Arız Meddi Lin, Harfi Lin Cezimli lam okunuşu Tenvin _ Sükun İdgam-ı Mealgunne ve İzharı İdgam-ı Bilagunne Iklab İzhar İhfa → Dudak ihfası Kur’an-ı Kerim Talimi ve Tecvid Uygulama Kunut duaları - Talim, Meal, Fazileti Maun suresi Kevser suresi

4.Ders İtbak Sıfatlar İdgam-ı Misleyn Mealgunne İdgam-ı Mütecaniseyn İnfitah İzlak, İsmat Tefhim İdgam-ı Misleyn Mealgunne İdgam-ı Mütecaniseyn İdgam-ı Mütekaribeyn İdgam-ı Şemsiye İzhar-I Kameriye Sekte _ Sekte-i Ha-i Kur’an-ı Kerim Talimi ve Tecvid uygulaması Kafirun suresi Nasr suresi Leheb suresi Ihlas suresi Felak suresi Nas suresi

Teşekkürler