Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017"— Sunum transkripti:

1 Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017
Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri Haziran 2017

2 Öğrenci kayıt işlemleri ve eğitim-öğretim hizmetleri ilgili yönetmelik, yönerge ve 2017 yılı Yaz Kur’an kursları uygulama esasları çerçevesinde yapılacaktır. Mazeret olmadan kesinlikle öğretici izin talebinde bulunmayacaktır . Kurs açılış saatlerine mutlaka riayet edilecektir. 14 Haziran 2017 Çarşamba günü Saat 10.00’de Diyanet Tv’de açılış programının izlenmesi. 15 Temmuz günü öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecektir.

3 Öğrenci ve Öğretici Sayısı Bilgi Notu
2016 yılında Yaz Kur’an Kurslarında ; ,00 (Yüzonbeşbin) Öğretici, ,00 (İkimilyonbeşyüzbin) Öğrenci

4 EĞİTİM-ÖĞRETİM (2017) “Dokuz Haftada Dokuz Kitap” projesi uygulanacaktır. “Her Hafta Bir Ayet ve Bir Hadis Ezberlenecek”tir. Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecektir. NOT : Ramazan Materyalleri (Kısa film, kamu spotu ve diğer materyaller) ramazan.diyanet.gov.tr adresinden alınabilir.

5 EĞİTİM-ÖĞRETİM 2017 Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ders kitapları ve materyaller kullanılacaktır. Alim 3.0 CD’sinden faydalanacaktır. (diyanet.gov.tr) 4-6 yaş grubu için: 4-6 yaş grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı 7 Yaş ve Üzeri için: Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum ve Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, Üçüncü Kur ve Üstü için: Temel Dini Bilgiler ve Dinim İslam kitaplarından yararlanacaktır.

6 Haftalık ders çizelgesi mutlaka olacaktır.
Ders defteri günlük olarak doldurulacaktır. Günlük yoklama mutlaka her gün işlenecektir. Öğretici görevlendirme belgesi bulundurulacaktır. Öğrencinin kursa katılmak istediğine dair dilekçesi alınacaktır. (öğrenci 18 yaşından küçük ise dilekçe velisi tarafından imzalanacaktır).

7 EĞİTİM-ÖĞRETİM 2017 Öğrenci kayıt işlemleri ve tahakkuk işlemleri EHYS üzerinde ve zamanında yapılacaktır, aksi takdirde ders ücreti ödenmeyecektir. Kayıt dönemleri dışında da kayıt yapılabilecektir. (Kayıt dönemleri içerisinde 15 öğrenci kaydı yapmayan öğretici ders ücretini alamayacaktır) Kursa gelen öğrenciler mutlaka EHYS sistemine kayıt edilecektir. (Kayıt dönemi sona ermişse bile kayıt yapılabilecektir).

8 15 Öğrenci (Ücret ödenmesi için) Haftada 5 Gün, Günde 3 Saat
Kur’an Kursları 9 Dokuz Hafta, 12 Haziran – 18 Ağustos

9 KİTAP Kitaplar Müftülüğümüzce verilecektir.
İhtiyaç halinde Diyanet İşleri Başkanlığından talep edilecektir. Ancak temin için mutlaka öğrenci girişleri yapılmalıdır. Çünkü kitaplar EHYS Sisteminde görülen öğrenci sayısı kadar gönderilmektedir. Eksik kitaplar en geç ikinci döneme kadar bize ulaşacaktır.

10 KAYIT TARİHLERİ BAYRAM TATİLİ 26 Haziran – 02 Temmuz I. Dönem
I. Dönem Kayıtları 01 Haziran – 18 Haziran I. Dönem 12 Haziran - 07 Temmuz II. Dönem Kayıtları 03 Temmuz – 16 Temmuz II. Dönem 10 Temmuz – 28 Temmuz III. Dönem Kayıtları 24 Temmuz – 6 Ağustos III. Dönem 31 Temmuz – 18 Ağustos BAYRAM TATİLİ 26 Haziran – 02 Temmuz

11 YAZ KUR’AN KURSU YOKLAMA VE DERS DERS DEFTERİ
Tarih: /05./2017 Gün : Perşembe 1. DERS Dersin Adı : Kur’an-ı Kerim Konusu : Kelime içinde harflerin okunuşu Öğreticinin Adı Soyadı: İmzası :…………………… Yoklama 19 25 46 3 (Üç)

12 Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması
Yarışmaya mutlaka öğrenci katılımı sağlanacaktır Kız ve erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı yapılacaktır. 10 – 15 yaş arası öğrenciler katılacaktır. Öğrenciler yarışmaya EK-4 Form ile başvuracaklardır. Kurslar bünyelerinde oluşturacakları komisyonlar ile öğrenciler arasında sözlü veya yazılı/test usulünden birini veya ikisini uygulayarak seçecekleri kurs birincilerini 12 Temmuz 2017 tarihine kadar EK-5 Form ile Müftülüğe bildireceklerdir.

13 Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması
Yarışma Soruları Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum Kitabı Tecvid Kuralları, Namaz Duaları (Sübhaneke, Tahhiyat, Salli-Barik, Rabbena Atina, Rabbenağfirli, Kunut Duaları ve mealleri) Duha – Nas arasında bulunan süreler, Fil – Nas arasındaki sürelerin meali, Süre ve Meal (Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayını olan “Kur’an-ı Kerim ve Meali) dikkate alınacaktır.

14 Öğretici Güven Vermelidir.
Öğretici kursa geç gelen öğrencilere karşılıklı olarak birbirlerine tokat atmalarını ister ve uygulatır. Birkaç gün sonra öğretici kursa geç gelir, öğrenci söz hakkı ister; Hocam biz geç gelince birbirimize tokat attık. Siz geç geldiniz ve burada başka öğretmen de yok. Size kim tokat atacak??????

15 KİM BULACAK Peygamberimiz ……… yılında ………..’de doğdu. Annesi ile Medine’ye gidip babasının mezarını ziyaret etmiş ve dönünce ………… denilen yerde annesini kaybetmiştir. 610 yılında ………… mağarasında ilk vahiy almıştır. Üç yıl süren gizli davetten sonra …………tepesinde açıktan davet yapmıştır. 622 yılında Hz. Ebubekir ile birlikte ………’ye hicret etmiştir. 624 yılında islamın ilk savaşı olan şanlı ……….zaferini gerçekleştirmiştir. 625 yılında…………., 627 yılında ……..savaşına katılmıştır. ……… yılında Mekke fethedilmiş ve son katıldığı sefer ise ………. …..olmuştur.

16 KAVRAM TRENİ ABDEST NAMAZ ORUÇ BAYRAM DUA

17

18

19

20 KURS’UN HEDİYESİ “Siz emek verin Allah kimseye borçlu kalmaz,
ayın 15’ini de beklemez”. Katılımınız için Teşekkür Ederiz.


"Diyadin İlçe Müftülüğü Haziran 2017" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları