Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,"— Sunum transkripti:

1 Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında,
Peygamberimiz yaşında iken, …… mağarasında bulunduğu bir sırada, bin aydan daha hayırlı olan ..………. gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Vahiy meleği ……………’in Peygamberimize getirdiği ilk vahyin konusu “…..” emri olmuştur. Gelen ayetleri Peygamberimiz ezberlemiş ve …………. kâtiplerine de yazdırmıştır. Kur’an 13 yıl Mekke’de, 10 yıl Medine’de olmak üzere ……. senede tamamlanmıştır. Kur’an’da sureleri oluşturan cümlelere ……….. denir. Kur’an’da ……….. ayet vardır. Ayetlerden oluşan bölümlere ……….. denir. Kur’an’da ……. sure vardır.

2 Kur'an-ı Kerim 610 yılında, ramazan ayında,
Peygamberimiz 40 yaşında iken, Hira mağarasında bulunduğu bir sırada, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinde indirilmeye başlanmıştır. Vahiy meleği Cebrail’in Peygamberimize getirdiği ilk vahyin konusu “oku” emri olmuştur. Gelen ayetleri Peygamberimiz ezberlemiş ve vahiy kâtiplerine de yazdırmıştır. Kur’an 13 yıl Mekke’de, 10 yıl Medine’de olmak üzere 23 senede tamamlanmıştır. Kur’an’da sureleri oluşturan cümlelere ayet denir. Kur’an’da 6666 ayet vardır. Ayetlerden oluşan bölümlere sure denir. Kur’an’da 114 sure vardır.

3 son suresi, ....... suresi; en kısa suresi, ………… suresi;
Kur’an’ın: ilk Suresi, ……………… suresi; son suresi, suresi; en kısa suresi, ………… suresi; en uzun suresi, ………….. suresi’dir. Kur’an’da Tevbe suresi hariç her surenin başında “besmele” vardır.Sureler birbirinden “…………..” ile ayrılır. Ayetler ………leri, sureler …………. Kerim’i oluşturur. Kur’an ……. sayfadır. Bu sayfalar, yirmişer sayfadan oluşan bölümlere ayrılmaktadır.Kur’an’ın 20 sayfadan oluşan bölümlerinden her birine ……. denir. Kur’an’da ……. cüz vardır. Kur’an-ın tamamını ezberleyen kişiye …………. denir. Kur’an-ı başından sonuna kadar okuyup bitirmeye …………. denir.

4 son suresi, Nâs suresi; en kısa suresi, Kevser suresi;
Kur’an’ın: ilk Suresi, Fatiha suresi; son suresi, Nâs suresi; en kısa suresi, Kevser suresi; en uzun suresi, Bakara suresi’dir. Kur’an’da Tevbe suresi hariç her surenin başında “besmele” vardır.Sureler birbirinden “besmele” ile ayrılır. Ayetler sureleri, sureler Kur’an-ı Kerim’i oluşturur. Kur’an 600 sayfadır. Bu sayfalar, yirmişer sayfadan oluşan bölümlere ayrılmaktadır.Kur’an’ın 20 sayfadan oluşan bölümlerinden her birine cüz denir. Kur’an’da 30 cüz vardır. Kur’an-ın tamamını ezberleyen kişiye hafız denir. Kur’an-ı başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denir.

5 Kur’an, Hz…………… zamanında toplanarak bir kitap
haline getirilmiştir. Kur’an, Hz…….… zamanında çoğaltılarak büyük İslâm merkezlerine gönderilmiştir. Kur’an-ın anlam olarak Arapça’dan başka dillere çevrilmesine (tercüme edilmesine) …………… denir. Kur’an’ın genişçe açıklanmasına ve yorumlanmasına …………….. denir. Kur’an-ı açıklayıp yorumlayan kişilere de ………….. denir. Genel olarak Mekke’de inen ayetler inanç ve ahlâk; Medine’de inen ayetler ibadet ve insanlar arası ilişkilere dair konulardan bahseder.

6 Kur’an, Hz.Ebu Bekir zamanında toplanarak bir kitap
haline getirilmiştir. Kur’an, Hz.Osman zamanında çoğaltılarak büyük İslâm merkezlerine gönderilmiştir. Kur’an-ın anlam olarak Arapça’dan başka dillere çevrilmesine (tercüme edilmesine) meâl denir. Kur’an’ın genişçe açıklanmasına ve yorumlanmasına tefsir denir. Kur’an-ı açıklayıp yorumlayan kişilere de müfessir denir. Genel olarak Mekke’de inen ayetler inanç ve ahlâk; Medine’de inen ayetler ibadet ve insanlar arası ilişkilere dair konulardan bahseder.


"Kur'an-ı Kerim …... yılında, ..…………… ayında," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları