Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Advertisements

KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi.
UNI-SET Toplantı Notları
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri ve Yapılan Çalışmalar Züleyha EZBER
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Tanıtım Sunum. PROJENİN ADI TR83 Bölgesinde Endüstriyel Tasarım Alanında Genç İstihdamının Artırılması Projesi PROJENİN KAPSADIĞI BÖLGE TR83 Bölgesi (Samsun,
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
- 1 Kurumsal arşiv Açık Erişim Kurumsal Arşiv: Bir kurumun ürettiği bilimsel literatürünün dijital ortamda toplandığı, saklandığı, indekslendiği, korunduğu.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
GİRİŞİMCİLİK, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
KA1 – Yüksek Öğrenimde Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Pazarlama Yönetimi Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN.
Projeye Mali Kaynak Sağlama
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Tedarik Zinciri Yönetimi:
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
Ege Uzlaştırmacılar Derneği (EGE-UZ-DER) 2. Tanışma Toplantısı
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TUTUM BELGESİ 1.Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak,   2.“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersinin aynı.
SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Isparta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, orta öğretim kurumlarından mezun öğrencilerin 2 yıl süreyle eğitim-öğretim gördükleri, Ön lisans diploması.
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

VİZYONUMUZ Adıyaman Üniversitesi bünyesindeki bilimsel ve teknolojik bilginin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü ve üniversite-sanayi işbirliğini temin etmek amacıyla faaliyet gösteren etkin bir ara yüz olmak.

A D Y Ü T T O

MİSYONUMUZ Akademi-sanayi koordinasyonunu verimli kılmayı şiar edinmiş, araştırma çalışmalarını ticari ve danışmalık kapsamında destekleyen; bilgilendirme, eğitim, proje destekleri, işbirliği, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik ve şirketleşme üzerine faaliyetler icra etmektir.  

BİRİMLERİMİZ » 1. Farkındalık ve Tanıtım Birimi Akademisyen, öğrenci, araştırmacı, firma, kamu kurumlarını birebir ziyaretlerde bulunarak tarafların farkındalık bilgisinin arttırılmasını sağlayıcı faaliyetlerin organize edilmesini sağlar.

Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Bölümler bazında TTO bilgilendirme toplantıları Üniversite içerisinde mevcut durum analizleri ve strateji çalışmaları Firma ve OSB ziyaretleri TTO yönetim bilgi sistemi ve veri tabanı oluşturulması çalışmaları TTO kapsamındaki konularla ilgili etkinlikler ve eğitimler düzenlenmesi

» 2. Proje Destek Birimi ADYÜ TTO olarak bu birimdeki temel amacımız Adıyaman Üniversitesi'nde ve bölgede bulunan araştırmacı ve akademisyenlerin ulusal/uluslararası destek programlarına katılımının arttırılması ve yararlanabilmesi adına; bilgilendirme, projelendirme ve idari destek hizmetlerinin verilmesini sağlamaktır. 

DESTEK PROGRAMLARI Destek Programlarından (TÜBİTAK, KOSGEB, San-Tez, Teknogirişim, AB, Kalkınma Ajansı vb.) Yararlanmaya Yönelik Bilgilendirme ve teşvik etme İletişim ve koordinasyon Proje yazma desteği Proje yürütme sürecindeki destekler

» 3. Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi ADYÜ TTO olarak ana hizmetlerimizden biri de üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları Ar-ge, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir işbirliğini sağlamaktır.

Üniversite sanayi işbirliği Üniversitede oluşan proje fikirlerinin sanayi kuruluşlarına duyrulması ve tanıtılması Sanayi kuruluşları ziyaret edilerek Ar-Ge proje taleplerinin belirlenmesi, Ar-Ge talepleri tespit edilen firmalara çözüm sağlayabilecek nitelikte araştırmacıların bulunması ve firmalarla eşleştirilmesi Üniversitenin altyapısının (laboratuvar gibi) özel sektör kuruluşları tarafından değerlendirilmesinin sağlanması Proje pazarları, proje yarışmaları gibi etkinlikler düzenlenmesi

» 4. Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Birimi Bu birimde sunduğumuz hizmetler, başta Adıyaman Üniversitesi araştırmacıları, akademisyenleri ve öğrencilerine olmak üzere; tüm işletmeler, araştırmalar ve öğrenciler için fikri mülkiyet haklarının korunmasında bütün süreçlerde yer almak, bu hususta farkındalık oluşturma çabalarına imza atmak, lisanslama ve ticarileştirilme hizmetlerini gerçekleştirmektir.

PATENTİNİZİ ALIRKEN VE TİCARETLEŞTİRİRKEN REHBERİNİZ OLUR

» 5. Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi Girişimcilik programlarının hazırlayıp, duyurmak Program başvurularının hakemlik süreçlerini belirlenmek ve raporlanmak Girişimciliğe yönelik programlara kayıt ve sözleşme süreçlerini yürütmek Ulusal Girişimcilik çağrılarını takip etmek ve duyurmak  Girişimcilik çağrılarına başvuru hazırlamaya yönelik eğitim ve günlük etkinlikleri düzenlemek 

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin amaçları: Bilimsel çalışmaları sanayinin hizmetine sunmak, Akademisyenler ile sanayiciler arasında iş birlikteliklerini sağlamak, Öğrencileri girişimcilik konularında bilinçlendirmek ve bu konuda teşvik edici destekler sağlamak,

Girişimcilik, inovasyon, Ar-Ge ve fikri mülkiyet hakları konusunda eğitim vermek Ortaya çıkabilecek yeni ürünlerin pazarlanması aşamasında yardımcı olmak, Sanayicinin sorunlarını çözebilecek akademisyen katılımlı ortak projeler geliştirilmesine katkıda bulunmak, Şirketleşme aşamasında gerekli olan destek mekanizmalarının sağlamak (kira, proje yazma vb.)

Projelere, Ar-Ge’ye, İnovasyon’a, Girişimler’e, ivme Katıyoruz.

İşletmelerin güncel ve gelecekteki teknik ihtiyaçlarını tespit eder, Çözüm için akademik birikimlerden yaranarak, Projeler için fon kaynakları bulup, Geliştirilen Teknolojileri koruma prensibi ile, Müşteri odaklı, girişimler kuruyor, Fikri Mülkiyet Havuzumuzdaki teknolojileri lisanslama yoluyla firmalara transfer ediyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres : Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, Altınşehir Mh. 3005 Sokak No:13 02040 ADIYAMAN Telefon : (0416) 223 38 00 Dahili : 1638/ 1623

Teşekkür ederiz