Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

T.C DİCLE KALKINMA AJANSI
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ MALİ YAPISI 26 Şubat 2016.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
Makine Mühendisliği nedir?
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİNDE ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI GÜDÜMLÜ PROJE SÜT TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ

Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72 Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri Proje süresi 24 ay

Amaç Burdur İli Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal yerleşkesi örtülü mevkii kampüs alanı içerisinde tek kattan oluşan, 605 m2 oturumlu kapalı ve 534 m2 kullanım alanına sahip bir araştırma laboratuvarı ve 3 ton/gün kapasiteli pilot işletme kurulacaktır. Burdur ili Süt Endüstrisi yanı sıra, diğer illerdeki süt üreticileri, süt kooperatifleri, süt işletmelerinin sorunlarına odaklı projeler üreterek bölgenin AR- GE laboratuvarları olarak alt yapısını oluşturacak ve sanayicilerin kendi imkânlarıyla kuramadığı AR-GE çalışmalarına destek olunacaktır.

Bölgedeki diğer süt işletmelerinden gelen sorunlar doğrultusunda Süt Teknolojisi AR-GE Merkezinde çalışmalara başlanarak alternatif projeler üretilecek ve veriler ücretsiz paylaşıma açılacaktır. Çevre kirliliğine neden olan süt atıklarının değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır. Akademik personelin disiplinler arası çalışmalar yaptığı ulusal ve uluslararası platformda çözüm odaklı projeler faaliyete geçirilecektir. Bu suretle bölgenin katma değerinin artırılmasına katkı sağlanacaktır. AR-GE Merkezinde yürütülmekte olan faaliyetler ve bölgedeki paydaşlarla elde edilen proje verilerinin değerlendirilmesi için seminerler ve çalıştaylar düzenlenecektir.

Bölgede süt üreticilerinin ve süt işletmelerinin yaşadıkları problemler minimize edilerek güvenli gıda üretimi teşvik edilecektir. Süt Teknolojisi AR-GE Merkezi’nde lisans ve yüksek lisans çalışmaları için uygulama alanı yaratılacaktır. Pilot işletme, süt ve gıda teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerin işletme tecrübelerini kazanmada öncülük edecektir.

Tahmini Maliyet Projenin toplam uygun maliyeti Sözleşme Makamından talep edilen tutar Projenin toplam uygun maliyetleri içindeki yüzdesi 4.000.000 TL 3.000.000 TL % 75

Proje Ortakları Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Ticaret Borsası, Burdur İli Köy Kalkınma Kooperatifler Birliği

Proje Süreci BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI’NDAN HİBE YÖNETİMİ VE SATIN ALMA EĞİTİMİNİN ALINMASI SÜT İŞLETMESİ VE AR-GE MERKEZ BİNASININ TASARIMI SÜT İŞLETMESİ VE AR-GE MERKEZ BİNASININ İNŞASI

MAKİNE VE EKİPMAN TEDARİK SÜRECİ MAKİNE VE EKİPMANLAR İLE İLGİLİ TEKNİK ŞARTNAMENİN OLUŞTURULMASI AÇIK İHALE DOSYASININ HAZIRLANMASI VE İLANA ÇIKILMASI, TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE TEDARİKÇİ FİRMA İLE SÖZLEŞME YAPILMASI

ALINAN MAKİNE VE EKİPMANLARIN TEMİN EDİLMESİ, KURULUMU VE DENEME ÜRETİMİ SÜT TEKNOLOJİSİ AR-GE BİRİMLERİNİN OLUŞTURULMASI GENEL ARAŞTIRMA, MİKROBİYOLOJİ, AKILLI AMBALAJ, TANI KİTİ BİRİMİ VD. AR-GE LABORATUARI MAKİNE VE EKİPMANLAR, SARF MALZEME TEKNİK ŞARTNAMELERİNİN HAZIRLANMASI, İLANA ÇIKILMASI, TEDARİK VE KURULUMUNUN YAPILMASI KURULAN CİHAZLARLA İLGİLİ EĞİTİMLER PROJE GÖRÜNÜRLÜK FAALİYETLERİ RAPORLAMA VE GENEL DEĞERLENDİRME

Hedef Kitle İldeki 13 000 Hane Süt Üreticisi İldeki 1150 Süt Toplayıcısı İldeki 255 Adet Süt Kooperatifi İldeki 16 Adet Süt İşletmesi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Akademisyenleri ve Öğrencileri Birlikler Çevre illerdeki süt üreticileri, kooperatifler, süt Toplayıcıları, süt işletmeleri, Diğer üniversiteler Tüketiciler Ambalaj Sektörü Fabrikaları Sağlık Personeli (doktorlar, diyetisyenler)

Merkez Alt Birim ve Laboratuvarları İnovasyon Birimi Teknoloji Geliştirme Birimi Kalite Yönetim Birimi Kalite Kontrol Laboratuvarı Proje Koordinasyon Birimi Kültür Bankası Tanı Teknolojileri Laboratuvarı Ambalaj Laboratuvarı Mikrobiyoloji ve Moleküler Laboratuvarı