Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE."— Sunum transkripti:

1

2 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE ÜRETEN ELLER PROJESİ BAKKA’YA TESLİM EDİLEREK İŞLEMLERE BAŞLANILMIŞTIR.

3 Odamız tarafından hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ; Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında "Üreten Eller" projesi kabul edildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak merkezinde, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN ve Bakka Genel Sekreteri İbrahim KUZU ile 144.000,00 TL tutarındaki tamamı hibe olan Üreten Eller Projesi sözleşmeleri imzalandı.(30.09.2015)

4 PROJENİN AMAÇLARI GENEL AMAÇLAR Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve alt kuruluşumuz olan Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte bu projedeki genel amacımız şudur;Yöremizin önemli el sanatları ürünleri ile yöresel gıdalardan üretilen kurutulmuş organik gıdaları, piyasalarda aktif çalışma fırsatı bulamamış, ekonomik özgürlüğü olmayan ancak ev ortamında el ürünleri ve bazı organik kuru gıda ürünlerinin üretimi yapan kadınlarımızın marifeti ile ticari emtiaya çevirmek. Bu sayede kadınlarımızın kendi üretimlerinden para kazanmalarını sağlamak, yöresel ürünlerimizi ekonomiye kazandırmaktır.

5 PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI Proje ev kadınlarının ürettiği ürünleri ortak bir platformda buluşturup pazarlayabilecekleri yapıyı oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede evde üretim yapan kadınların ürünleri ticari bir değer kazanmış olacak, kadınlarımız yaptığı işlerden gelir elde etmiş olacak, bu ürünleri alan müşterilerde uygun maliyetlerle el işçiliği ürünlere, organik kuru gıdalara ulaşmış olacaktır.

6 PROJENİN HEDEFLERİ Projemiz, Karabük’ün muhtelif yerlerde yaşayan ve evde el sanatları el sanatları ürünleri ile organik kuru gıda üretimi yapan 50 ev kadınını kapsamaktadır. Öncelikli hedef gurubumuz bu kadınlarımızdır.İlk etapta yöremizin önemli el sanatları ürünleri olan Tel Kırma, Bindallı, Eflani Cember Bezi, Kastamonu Çarşaf Bağlama gibi alanlarda ve yöremizin yöresel ürünlerinden olan Tarhana, Safranbolu Eriştesi ve çeşitli Sebze Kuruları,Ev Reçeli üretimini yapılması hedeflenmektedir.Projenin başarıyla sonuçlanmasının ardından artan talebi karşılayacak oranda tedarikçi kadınlarımızın sayısı artırılacaktır.

7 ÜRETEN ELLER KOOPERATİFİN KURULMASI

8 13-20 Kasım tarihinde büyük bir tesadüfle Global Girişimcilik Haftası döneminde Üreten Eller Kooperatifinin kuruluşu gerçekleştirilmiştir. 2007 yılında gençlere fikirlerin hayata geçirmeleri için ilham vermek ve yol göstermek üzere ortaya çıktı. 10 ülkeyle başlayan macera bugün 150 ülkeye sıçradı. Global Girişimcilik 2014 yılı verilerine göre 35000 aşan etkinlik sayısına ve milyarlarca katılım sayısına ulaşıldı. Global TÜRKİYE 150 ülke47 İl 11000 Paydaş265 Paydaş 35000 Etkinlik285 Etkinlik 9 Milyon Katılımcı155000 Katılımcı

9 ÜRETEN ELLER YÖNETİM KURULU 4 ‘ü Kadın Girişimciler İcra Komitesinden 3 üyemiz ise Komite dışından seçilerek 7 kişilik Yönetim Kurulu oluşturulmuştur. Üreten eller” projesi kapsamında kurulan Kooperatifin Başkanlığını Nuray Alpboğa üstelenirken, Yönetim kurulunda Fatma Yılmaz, Semiha Karaoğlu, Nimet Soylu, Kübra Arslan, Fatma Yılmaz, Sadiye Örengil isimlerinden oluşmaktadır.

10 ÜRETEN ELLER PROJESİ EĞİTİM FAALİYETLERİ Odamız tarafından yürütülen ve BAKKA’nın desteğiyle gerçekleşen ‘’ÜRETEN ELLER’’projesinde yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü odamız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve KOSGEB Müdürü Serhat Saygın tarafından imzalandı. 2 grupta düzenlenecek olan ve toplam 55 kişinin katılacağı program Kadın Girişimcilere yönelik düzenlenecektir

11

12 KOSGEB ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Odamız ev sahipliğinde Kadın Girişimcilerine Yönelik eğitimin 1.etabı 18.12.2015 tarihinde başladı. Aynı zamanda Hijyen ve İş Güvenliği Eğitimi sekizer saatlik eğitimler verilmiştir. 2015 yılı BAKKA Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Üreten Eller Projesi ile Kadın Girişimciliğini ön plana çıkararak yöremizin organik gıdalar ve yöresel ürünlerimiz ekonomiye kazandırılacak, kadınların ürettiği yöresel el sanatları ve gıda ürünleri kurulacak merkezde ve aynı zamanda e-ticaret olarak da satışı gerçekleştirilecektir

13 KOSGEB ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Odamız ev sahipliğinde Kadın Girişimcilerine Yönelik eğitimin 2.etabı 13.01.2016 tarihinde başladı. Aynı zamanda Hijyen ve İş Güvenliği Eğitimi 8 saatlik eğitimler verilmiştir. 2015 yılı BAKKA Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Üreten Eller Projesi ile Kadın Girişimciliğini ön plana çıkararak yöremizin organik gıdalar ve yöresel ürünlerimiz ekonomiye kazandırılacak, kadınların ürettiği yöresel el sanatları ve gıda ürünleri kurulacak merkezde ve aynı zamanda e-ticaret olarak da satışı gerçekleştirilecektir.

14 Karabük Merkez Safranbolu da Turizm bölgesinde satış mağazaları, deposu ve üretim atölyesiyle depo ve mağazaların tefrişiyle www.ureteneller.org alan adına bağlı e-ticaret internet sitesinin kurulması ve makine ve teçhizatların satın alınmasıyla personel alımıyla ürünlerin temini ve mağazaların yerleştirilmesiyle ürünlerin fotoğraflanıp internet sitesine yüklenmesiyle, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile proje devam etmektedir.www.ureteneller.org

15 Bölgemizde yaşayan kadınlarımızın yüksek oranda göstermiş olduğu ilgi,alaka ve heyecanla proje çalışmaları devam etmektedir.

16 TEŞEKKÜR EDERİZ


"2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları