Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS OFİSİ.
Advertisements

Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
 Yerleştirme Nedir? Yerleştirme bir yararlanıcının Programa katılan başka bir ülkedeki bir İşletme veya Organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU. 1. Adım: KAYIT.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
15 Ekim 2008, Prof. Dr. A.S.Gökalp Uluslararası İlişkiler ve AB Ofisi ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ VE YERLEŞTİRME.
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği Başvuru Esnasında Yaşadığınız Teknik Sorunlar için lütfen
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
ERASMUS+ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Staj Hareketliliği Nedir?
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK MADDE 1) İLE YATAY GEÇİŞ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BİLGİ’DE ULUSLARARASI DEĞİŞİM
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Erasmus+ Öğrenim Staj

ÖğrenİM HAREKETLİLİĞİ Seçimler: Her akademik yıl bahar dönemi başında yapılır. Seçilen Öğrenciler, sonraki akademik yılın güz ya da bahar döneminde faaliyetten faydalanırlar. Faaliyet: Öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Seçim İlanında Anlaşmalar ve Kontenjanlar belirtilir. Anlaşma olmayan üniversitelerle hareketlilik yapılamaz. En az 30 AKTS ders alınması gerekmektedir.

ÖğrenİM HAREKETLİLİĞİ Seçim Kriterleri Seçilen öğrenci bir dönem için hibe alır. Öğrenci isterse süre, hibe almadan BİR akademik yıla uzatılabilir. Lisans: toplam 12 ay Yüksek Lisans : toplam 12 ay Staj + Öğrenim Doktora: toplam 12 ay Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfındaKİ öğrencilerİN BAŞVURU YAPABİLMELERİ İÇİN EN AZ BİRİNCİ DÖNEMLERİNİ TAMAMLAMIŞ OLMALARI GEREKMEKTEDİR. mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.

STAJ HAREKETLİLİĞİ Seçimler: Faaliyet: Her akademik yıl güz ve bahar dönemi başında yapılır. Faaliyet: Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Staj faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz. Öğrenci staj yerini kendisi bulur. Seçim İlanında Kontenjanlar belirtilir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ Seçim Kriterleri Seçilen öğrenci 2 ay için hibe alır. Öğrenci isterse süreyİ, hibesiz olarak uzatabilir. Lisans: toplam 12 ay Yüksek Lisans : toplam 12 ay Staj + Öğrenim Doktora: toplam 12 ay Her öğrenim kademesinde azami 12 ay öğrenim ve staj yapılabilir. Mezuniyeti takip eden 12 AY içerisinde STAJ faaliyetİ gerçekleştirilebilir. Ancak mezun olmadan seçilmek gereklidir.

Öğrenim VE STAJ HAREKETLİLİĞİ başvuru Şartları LİSANS öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması. Doktora ve YÜKSEK lisans öğrencilerinin son genel not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması. Yeterli sayıda AKTS kredi yükü olması (30 AKTS). Stajda bu koşul aranmaz!!!! Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi.

ÖğrenİM ve staj HAREKETLİLİĞİ Seçim Kriterleri 1- Yabancı Dil Puanı en az 50/100 (100 ÜZERİNDEN EN AZ 50 PUAN ALINMALI) 2- Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50 3- Tıp fakültesinden mezun olarak tıpta uzmanlık eğitimine devam eden (tıpta doktora yapan) öğrenciler için Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kazanma notları ve aynı şekilde Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olarak eğitimlerine devam eden öğrenciler için de Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav (DUS) kazanma notları dikkate alınır.

ÖğrenİM ve STAJ HAREKETLİLİĞİ 4- Engelli öğrencilere ( engelliliğin belgelenmesi kaydıyla): +10 puan Şehit ve Gazi çocuklarına: +10 puan Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz): -10 puan Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan 5- Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için 10 puan azaltma uygulanır. (HAREKETLİLİĞE Seçildikten sonraki ilk bir ay öğrenciler vazgeçebilir !) 6- Öğrencilerin puan sıralaması, bölüm veya fakültelere ayrılan kontenjanlara göre ilgili bölüm/fakülte içerisinde yapılır.

Mutlaka ziyaret ediniz, Duyuruları takip ediniz ERASMUS+ web sAYFASI http://erasmus.gazi.edu.tr/ Mutlaka ziyaret ediniz, Duyuruları takip ediniz

ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NÜN BAŞVURU VE EVRAK İŞLEMLERİ İÇİN GÖRÜŞME SAATLERİ Salı: 14:00-17:00 Çarşamba: 09:30-12:00 Perşembe: 14:00-17:00

NASIL BAŞVURU YAPARIM? http://exchangeprogram.gazi.edu.tr/ adresinde kullanıcı adı ve şifre oluşturdum Kullanıcı hesabıma girerek başvuru formunu doldurdum Transkriptimi yükledim Fotoğrafımı yükledim Niyet Mektubumu yükledim (Varsa) Yabancı Dil durumumu gösteren belgeyi yükledim (Varsa) Başvuru formunun çıktısını aldım ve imzaladım Başvuru formunu ve transkriptimi, varsa niyet mektubu ve dil belgemi 12 NİSAN 2017 mesai bitimine (SAAT 17:30’A) kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim ettim Yabancı Dil Sınavı tarih , yer ve saatini erasmus web sayfası duyurulardan takip edip öğrendim Sınava girdim Kontenjana girdiysem niyet mektubumu Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne teslim ettim

TanINMA Öğrenim En az 30 AKTS ders seçilir, Üniversitemizdeki derslerin yerlerine sayılır Staj Zorunlu Stajın yerine ya da seçmeli ders yerine sayılır.