Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS+ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Arş. Gör. Serhat Adem SOP Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü

2 ERASMUS programı NEDİR?
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP ERASMUS programı NEDİR? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

3 ERASMUS programı NE DEĞİLDİR?
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP ERASMUS programı NE DEĞİLDİR? Erasmus programı bir "yabancı dil öğrenme programı" değildir. Erasmus programı tam anlamıyla bir "burs programı" değildir. Erasmus programı bir "diploma programı" değildir. Erasmus programı bir "araştırma programı" değildir.

4 FAALİYETLER Personel Hareketliliği (Staff Mobility)
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP FAALİYETLER Öğrenci Hareketliliği (Student Mobility) Personel Hareketliliği (Staff Mobility)

5 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği

6 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Faaliyet süresi aynı akademik yıl içerisinde tamamlanabilecek 3 ilâ 12 ay arasında bir süre (1, 2 veya bazı ülkelerin sistemlerine göre 3 dönem) olabilir. Ön lisans ve lisans programlarının birinci sınıfında okuyan öğrenciler ve mezun olmuş öğrenciler öğrenim hareketliliği faaliyetinden yararlanamaz.

7 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Öğrencilerin iki dönemlik akademik yılda bir dönem için 30 AKTS kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Takip edilen programda başarılı olunan kredilere tam akademik tanınma sağlanır, başarısız olunan krediler ev sahibi kurumda tekrar edilir. Alınan derslerin 2/3’ün den başarılı olunması gerekir.

8 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede staj yapmasıdır. Staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır. Faaliyet süresi, daha fazla öğrenciyi programdan yararlandırmak amacıyla staj faaliyeti süresi 3 ay olarak sınırlandırılmıştır.

9 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde öğrenci başvurusunun öğrenci mezun olmadan önce (halihazırda ön lisans için ikinci, lisans için dördüncü sınıf öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.

10 Mevcut Staj hareketliliği İlanı

11 Öğrenci Hareketliliği
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Hareketliliği Öğrenim hareketliliği Staj hareketliliği Faaliyet süresinin kesintisiz gerçekleştirilmesi gerekmektedir (!)

12 Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP BAŞVURU ŞARTLARI Başvuru için not ortalaması en az 2.20/4.00 olmalıdır. Programa başvurular başvuru dilekçesi vermek suretiyle yapılır. Ayrıca, öğrenci, başvuru esnasında, onaylı not çizelgesini (transkript) Koordinatörlüğe teslim eder. Öğrenim ve staj hareketliliğinde öğrencinin alt dönemlerden dersi olsa dahi, not ortalaması koşulunu sağlıyorsa başvuru yapabilir. Alttan dersi olan lisans öğrencileri döndükten sonra başarısız olduğu dersleri açıldığı ilk yarıyılda almak zorundadır. Mevcut öğrenim kademesi (lisans) içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam süre 12 ayı geçemez.

13 Üniversitemizin 2017-2018 dönemi için başvuru ilanı şöyleydi:
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP BAŞVURU ŞARTLARI Üniversitemizin dönemi için başvuru ilanı şöyleydi:

14 Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP

15 ERASMUS+ ADAY BAŞVURU FORMU
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP BAŞVURU FORMU ERASMUS+ ADAY BAŞVURU FORMU Örnek

16 Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Seçimi Seçimler öğrenim ve staj hareketliliği için ayrı ayrı yapılır. Her bir faaliyet için fakülte/bölüm bazında belirlenen kontenjanlar için öğrenci seçimi gerçekleştirilir. Seçim, her fakülte/bölüm için kontenjan dahilinde en yüksek puanı alan öğrencilerin sıralama sonucuna göre yapılır. Puan sıralaması sonrasında yerleştirmeler, yüksek puan alan öğrencilerin yerleşmek istedikleri kurum tercih sıralamaları gözetilerek yapılır.

17 Öğrenci Seçimi Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Öğrenci Seçimi Akademik başarı düzeyi : %50 Dil seviyesi : %50 (Toplam 100 puan üzerinden) Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) : -10 puan * Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan (örneğin, aynı zamanda Alman vatandaşı olup Almanya’da bir okula Erasmus ile gitme talebinde) Bu kriterler/katsayılar değişebilir. Örneğin bu yılki personel hareketliliğinde yeni kalemler eklenmiş. * Hareketlilik gerçekleştirmiş bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde tekrar başvurması halinde uygulanır. * Kazanıp da gitmeyecek öğrenciler, vaktinde bildirimde bulunmazlarsa sonraki başvurularında -10 puan uygulanır.

18 HİBE MİKTARI Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP HİBE MİKTARI

19 Ne zaman ve Ne şekilde ödenir?
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP HİBE MİKTARI Ne zaman ve Ne şekilde ödenir? Hibeler, gitmeden önce yapacağınız işlemlerin hepsi tamamlandıktan sonra ödenir. Kabul mektubunuzdaki tarihler esas alınır, toplam orada geçireceğiniz zaman hesaplanır; %80’i gitmeden önce, kalan kısmı ise Erasmus dönemi tamamlandıktan sonra tüm gerekli işlem ve belgelerim tamamlanmasının ardından yatırılır.

20 HİBE MİKTARI Hangi Durumda Ödenmez?
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP HİBE MİKTARI Hangi Durumda Ödenmez? Misafir üniversitede 3 aydan az kalırsanız (hibenizin tamamını geri vermeniz gerekir ve Erasmus öğrencisi sayılmazsınız.) Bir dönemde, almış olduğunuz 30 AKTS’nin 2/3’ünden az krediden geçerseniz. (Kalan %20’lik hibenizi hak etmiş sayılmazsınız. Bu başarısızlık durumunda size ödenen hibenin tamamının geri istenme hakkı saklıdır.)

21 HİBE MİKTARI Hangi Durumda Ödenmez?
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP HİBE MİKTARI Hangi Durumda Ödenmez? Öğrencinin gittiği kurumdaki resmî tatil günleri hariç, bir haftadan fazla süre ile misafir olduğu şehirden ayrılması durumunda ayrı kaldığı süreler için hibe ödemesi yapılamaz. Zorunlu OLS sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte tamamlamayan ve katılımcı anketini doldurmayan öğrencilere %20 kesinti uygulanır. Dönüş belgelerini (not dökümü-katılım sertifikası) teslim etmeyen öğrencilerden hibe iadesi istenir.

22 Ancak 6 öğrenci gönderdik. Yani 2018-2019 kontenjanı da artabilir.
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP KONTENJANIMIZ dönemi için kontenjanımız 4’tü. Konaklama İşletmeciliği 1 Seyahat İşletmeciliği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Turizm Rehberliği Ancak 6 öğrenci gönderdik. Yani kontenjanı da artabilir.

23 Anlaşmalı üniversiteler ve Kontenjanları (TURİZM)
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP Anlaşmalı üniversiteler ve Kontenjanları (TURİZM) ÜNİVERSİTE ÜLKE KONTENJAN Wyzsza Szkola Handlu iUslug Polonya 2 PWSAZ im. Stanislawa Staszica w Pile 3 Universitattea Stefan Cel Mare Suceava Romanya 1 Umiversity of Oradea Universidad De Murcia İspanya Klaipeda State College Litvanya Kodolanyi Janos University of Applied Sciences Macaristan International School of Law and Business ISAG-EUROPEAN Business School Portekiz - Klaipeda State University of Applied Sciences Siedlce University of Natural Sciences and Humanities Kontenjanları henüz ilan edilmediğinden değişim gösterebilir.

24 Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP FAYDALI LİNKLER: ogrenim-hareketliligi-ilani yararlanabilir

25 SORU - CEVAP Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı (23.10.2017)
Arş. Gör. Serhat Adem SOP SORU - CEVAP

26 İletişim Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı ( ) Arş. Gör. Serhat Adem SOP İletişim Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü İstiklal Yerleşkesi, Rektörlük Binası B-Blok Zemin Kat 15030 BURDUR Telefon: – 12 – 13 – Faks: E-Posta: Telefon: E-Posta: TİOYO Erasmus+ Koordinatörü Arş. Gör Serhat Adem SOP


"BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları