Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN."— Sunum transkripti:

1

2 DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN OLUŞMAKTADIR.

3 Değişim Programı Nedir? Yükseköğrenim sürecinde öğreniminizin bir ve/veya iki yarıyılınızı ülkemiz, Avrupa veya Avrupa dışında kalan dünya ülkelerinde mevcut ortak üniversitelerde hibe desteği Alarak öğreniminize hiç ara vermeden farklı üniversitelerde devam etmenizi sağlayan programlardır. Dünya haritasında üç renkte gösterilen değişim programları ile ;

4 Farabi Değişim Programı; 3+1 Uygulaması nedeni ile şuan aktif değildir. Erasmus+ Öğrenim Değişim Programı; Avrupa Birliği üye ve aday 5 ülkede mevcut 6 üniversite de; (bu programda Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerde staj yapma imkânı da mevcuttur.) Mevlana Değişim Programı; 1 ülkede 1 üniversitede; Öğrenim görme fırsatı tanır. Programların her biri tüm tam zamanlı öğrencilerimiz için geçerlidir. (Karma ve uzaktan öğrenim öğrencileri programlardan faydalanamaz.)

5 Her programımızın detaylı tanıtımına: www.erasmus.sakarya.edu.tr www.mevlana.sakarya.edu.tr www.farabi.sakarya.edu.tr Adreslerinden ulaşabileceğiniz gibi Üniversitemiz Süleyman Demirel Kütüphanesinin zemin katında yer alan müdürlüğümüz ofislerinden de hafta içi her gün mesai saatleri içinde yüz yüze bilgilendirme alabilirsiniz. Programlarımızın başvurularına hazırlık sınıfınız hariç tüm öğrenim seviyelerinizde ilan edilecek başvuru süreçlerinde online olarak başvuru yapabilirsiniz.

6 Değişim programları başvuru tarih ve koşulları üniversitemiz ana sayfası, ilgili program web sayfası ve SABİS kullanıcı hesaplarınızda eş zamanlı olarak ilan edilir. Ayrıca üniversitemize bağlı tüm eğitim birimlerinin ilan panolarında afişler ile duyurulur. Tüm değişim programlarında başvuru değerlendirmeleri akademik not ortalamanız ve dil seviyenizle belirlenir. Dil puanı Mevlana ve Erasmus+ değişim programları için geçerli olup; yapılacak yazılı sınavlar üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilir.

7 Başvuru dönemleri her yıl I. Yarıyıl yani güz dönemi sonunda gerçekleştirilmektedir. Genelde Şubat ayı içinde Erasmus+, Mart ve Nisan aylarında ise Mevlana ve Farabi başvuruları alınmaktadır. Başvurular tüm öğrencilerimize açık olup; ön değerlendirmede şuan için: Akademik ortalamaya sahip öğrencilerin başvuruları kabul edilmektedir. Önlisans/LisansYL/DR Erasmus+2,202,50 Farabi2,002,50 Mevlana2,503,00

8 Not: Söz konusu akademik başarısı barajları AB komisyonu ve YÖK tarafından belirlenir. Değişim Programları başvurduğunuz dönemi takip edecek yıl için yapılır. Yani 2. sınıfta değişim isteyen bir öğrenci 1. sınıfın 1.yarıyıl sonunda başvuru yapmış olmalıdır. Siz değerli öğrencilerimiz eğer öğrenim planınızı ve akademik başarınızı senkronize edebilirseniz (lisans öğrencisi için) 4 yıllık öğrenim hayatınız süresince her bir programdan faydalanabilirsiniz. Günümüz dünyasında avucumuzun içine sığan dünyayı yerinde yaşama imkânı sağlayan bu programlar ile ilgili lütfen bizleri ziyaret etmekten çekinmeyiniz. Ayrıca programlarımız hakkında aklınıza takılan sorular için aşağıdaki e-postaları kullanabilirsiniz. erasmus@sakarya.edu.tr mevlana@sakarya.edu.tr farabi@sakarya.edu.tr

9 MEVCUT ANLAŞMALAR FAALİYET TÜRÜ ÜLKE ADIÜNİVERSİTE ADIBÖLÜM ADI ERASMUS+ İSPANYACPR INGEFORMAMANAGEMENT ERASMUS+ LETONYASCHOOL OF BUSİNESS ADMİNİSTRATİON TURİBATOURİSM ERASMUS+ LİTVANYAVİLNİAUS KOOPERACİJOS KOLEGİJAACCOUNTANCY ERASMUS+ MACARİSTANEÖTVÖS JOZSEF COLLEGEBUSİNESS STUDİES ERASMUS+ POLONYA BRONİSLAW MARKİEWİCZ STATE HİGHER SCHOOL OF TECHNOLOGY AND ECONOMİCS İN JAROSLAW BUSİNESS AND ADMİNİSTRATİON ERASMUS+ POLONYASZCZECIN UNIVERSITYACCOUNTİNG MEVLANA KIRGIZİSTANKIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ BUSİNESS AND MANAGEMENT FARABİ 3+1 UYGULAMASINDAN ÖTÜRÜ UYUMSUZLUKLAR YAŞANDIĞINDAN ŞUAN UYGULANMAMAKTADIR.

10 ALEM BÜYÜK İ NSANDIR; İ NSAN KÜÇÜK ALEMD İ R. FARAB İ 871-950


"DEĞİŞİM PROGRAMLARI FAALİYET BÖLGELERİ HARİTASI 1 ŞUBE MÜDÜRÜ 3 UZMAN 2 ŞEF 1 VERİ HAZIRLAMA KONTROL İŞLETMENİ 3 SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLMAK ÜZERE ON PERSONELDEN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları