Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 2019-2020 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 SUNUM İÇERİĞİ 1 2 3 Farabi Değişim Programı Gerekli Belgeler
Akademik Takvim 2 Sık Sorulan Sorular 3

3 Farabi Değişim Programı Gerekli Belgeler

4 ÖĞRENİM PROTOKOLÜ 1-) Öğrenim Protokolü, dönem tutarsızlığı yoksa Güz- Bahar ayrı ayrı düzenlenecek, dönem tutarsızlığı varsa Güz+Bahar şeklinde (yıllık) doldurulacaktır. 2-) Derslerin içeriklerinin uyuşması yeterli olacaktır. 3-) AKTS’lerde çok fark yok ise, denk sayılabilir ya da bir derse karşılık iki ders yazılabilir. 4-) Kocaeli Üniversitesi’nde alması gereken en az AKTS kadar, gittiği Üniversitede ders almak zorunludur. 5-) Diğer belgeler gibi, bu belgenin de bilgisayar ortamında doldurulması zorunludur.

5 ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU VE ÖĞRENCİ YÜKÜMLÜLÜK SÖZLEŞMESİ

6 BİLGİ FORMU VE EKLE-SİL FORMU

7 ÖĞRENCİ BEYANNAMESİ, TAAHHÜTNAME VE SGK BELGESİ

8 KARŞILIKSIZ BURS Öğrenci bursunu; YÖK tarafından belirlenen süre dâhilinde Farabi Öğ- rencisi olarak ilk ayını tamamladıktan sonra düzenli aylıklar halinde kendi kurumundan alır.

9 KARŞILIKSIZ BURS I Burs Ödemeleri
Değişime katılacak tüm öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 600,00 TL olarak belirlenmiş olup; %70’lik bölümü Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 4 eşit taksit halinde; kalan %30’luk bölüm ise Güz Yarıyılı sonunda öğrencinin başarı durumuna göre ödenmektedir. Yıl bazında eğitim alan Tıp, Hukuk fakültesi öğrencileri %30’luk bölümü yıl sonundaki başarı durumlarına göre alacaktır.

10 Akademik Takvim

11 01 02 ZAMANDİZİMİ 2019 1-15 Mart 4 Nisan İlan Başvuruların Takibi
AKADEMİK TAKVİM 2019 01 Değişim İlanlarının Yükseköğretim Kurumlarında Duyurulması İlan 1-15 Mart 02 Başvurulara İlişkin Belgelerin Kurumlar Arası Son Gönderilme Tarihi Başvuruların Takibi 4 Nisan

12 03 04 05 06 25 Nisan 9 Mayıs 16 Mayıs 28 Haziran Sonuçlar Protokoller
Değişime İlişkin Sonuçların Açıklanması Sonuçlar 25 Nisan 04 Öğrenim Protokollerinin Düzenlenmesi ve Oryantasyon Son Tarihi Protokoller 9 Mayıs 05 YÖKSİS üzerinden YÖK'e Başvuru Sayılarının İletilmesi (Son Gün) YÖKSİS 16 Mayıs 06 Halen program kapsamında eğitim gören öğrencilerin asıl Üniversitelerine geri dönmesi Nihai Rapor 28 Haziran

13 07 08 16-20 Eylül 23-27 Eylül 2019 Yeni Kayıt Ekle-Sil
Programdan faydalanan öğrencilerin kayıtlarını yaptırması Yeni Kayıt 16-20 Eylül 08 Ders çakışmaları, değişiklik ya da seçimlik ders tercihleri için öğrenciye ek süre verilmesi Ekle-Sil 23-27 Eylül 2019

14 Sık Sorulan Sorular

15 SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
Açılmayan ders İkinci Öğretim Mazeretim var? Öğrencinin alması gereken ders bölümünde açılmıyorsa, başka bölüm ya da fakülteden bu dersi alabilir. İkinci Öğretim öğrencileri birinci öğretime kayıt yaptırabilir, ancak harçlarını ödemeye devam ederler. Mazeret halinde öğrenci hakkından feragat edebilir. Mazeret ortadan kalktığında, dilerse programdan tekrar faydalanabilir.

16 SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
Vazgeçme/Devam etme Yatay Geçiş Barınma Güz-Bahar yarıyılları için faydalanan öğrenci Güz yarıyılı sonunda feragat edebileceği gibi, sadece Güz döneminden faydalanan öğrenci dilerse Bahar yarıyılından da faydalanabilir. Farabi programı yatay geçişe engel değildir. Yatay geçişle kabul edilen öğrenci, hakkından feragat edebilir. KYK’da kalan öğrenci, dilerse yurt naklini gideceği şehre taşıyabilir.

17 SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
Bursun kesilmesi Ders geçme Koşullu başarılı Disiplin cezası alınırsa, ceza süresi boyunca, 1 ay ve üzeri sağlık raporu kullanıldığında raporun süresi boyunca; ayrıca staj hariç kamu ve özel teşekküllerde çalışıldığında kesilir. Misafir olunan Üniversitenin ders geçme notu esas alınır. Misafir olunan Üniversitede koşullu başarılı olan dersler, Kocaeli Üniversitesinde de koşullu başarılı sayılır.

18 SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI
Bütünleme Başarısız dersler Yeniden yararlanma Bütünleme sınavlarına misafir olunan Üniversitede girilir. Farabi kapsamında Yaz Okulu’ndan faydalanamaz. Öğrenci başarılı olamadığı dersleri, döndükten sonra Kocaeli Üniversitesinde alabilir. Her öğrenci her kademede bir kere faydalanabilir. Yani lisansta iken faydalanan öğrenci, yüksek lisansta tekrar faydalanabilir.

19 Reklam filmi çekimleri
SAYFAMIZ TABANI Farabi Değişim Programı ile ilgili her türlü bilgi ve belgeye internet sayfamızdan erişebilirsiniz. Kurumsal yapı Reklam filmi çekimleri Etkinlikler

20 İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Uluslararası İlişkiler Birimi Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler Kat: 1 I İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ 0 (262)

21 @farabi TEŞEKKÜR EDERİM Dr. Öğr. Üyesi Sema ORSOY

22 2019-2010 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


"AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları